Matthew Stover: Luke Skywalker és a Mindor árnyai

Luke Skywalker és a Mindor árnyai
Eredeti cím: Luke Skywalker and the Shadows of Mindor

Írta: Matthew Stover

Címlap: Dave Seely

USA kiadás: Del Rey, 2008. december 30.

Magyar kiadás: Szukits Könyvkiadó, 2012. augusztus 15.

Fordította: Szente Mihály

Terjedelem: 311 oldal (USA kiadás), 380 oldal (magyar kiadás)

Éra: az Új Köztársaság kora

Galaktikus idő: 5 évvel a yavini csata után

A lázadók győzelmet arattak. Az uralkodó és Darth Vader halott. Megkezdődött az Új Köztársaság megteremtése, de a béke korszaka még nem köszöntött be. Birodalmi főtisztek és kormányzók próbálják visszaszerezni mindazt, amit elvesztettek, kalózok fosztogatják az csillaghajókat, űrállomásokat és felszíni településeket. Ráadásul feltűnik egy ismeretlen hadúr, aki rendkívül hatékonyan igyekszik kiterjeszteni a hatalmát.

Luke Skywalker és társai elhatározzák, hogy lecsapnak az ellenség legfontosabb bázisára a Mindoron, mielőtt túl késő lenne. Azonban nem is sejtik, hogy ezzel a titokzatos Shadowspawn Nagyúr kezére játszanak. A rejtélyes erőknek parancsoló férfi a háború utolsó időszakában a Peremvidéken rejtőzött, de most visszatért, hogy flottája és rohamosztagosai segítségével meghódítsa az egész Galaxist.

6 thoughts on “Matthew Stover: Luke Skywalker és a Mindor árnyai

 1. Remek könyv volt. Remek, mert a klasszikus hősök közt ugyanúgy élt a kémia, mint a filmekben. Remek, mert hőseink itt még lázadók, és nem mesterek-politikusok-nyugalmazott nagymenők, márpedig -szvsz – a lázadás a sava-borsa ennek az univerzumnak. Remek, mert egy őrületesen látványos rendszerben játszódott. És remek, mert behozott egy – talán még a sitheknél is hatalmasabb – új ellenfelet a mitoszba.

  Kedvelés

 2. Nemrég olvastam el, szerintem is jó könyv volt. A Sith-ek bosszúja után, amit szerintem Stover kiválóan megírt, kíváncsi voltam, hogy remekel a többi könyvében, de nem okozott csalódást. Némelyik résznél úgy éreztem, ez a könyv még sötétebb hangulatú, mint a Darth Bane trilógia volt. Amikor pedig megemlítette Dathka Graush-t és a Rhand varázslóit, az végképp levett a lábamról. Ezek után remélem, hamarosan láthatjuk a Shatterpoint-ot is magyarul.

  Kedvelés

 3. Elolvastam, tetszett Stover valóban jól összehozta ezt a könyvet ! Plusz hatalmas tisztelet illeti meg azért amiért egy több mint 10 évvel ezelőtti könyvben lévő utalást visszaíveztetett és beleírt a könyvébe úgy, hogy még fel is vezette apró utalásokkal ! Mesteri volt!
  Hatalmas élmény volt megtalálni 🙂

  Kedvelés

 4. Stover nem a kedvenc íróm, de azért nekivágtam én is. Nem bántam meg. Minél unalmasabb volt az alapkoncepció, annál jobb lett a megvalósítás. Bátran mondhatjuk, hogy ez az egyik legjobb Endor utáni könyv, több szempontból is.
  Először is maga a cselekmény. Kiszámíthatatlan fordulatok akadnak bőven, nem is akarom lelőni a poént, de azért nem árulok el nagy titkot, hogy a végén minden jóra fordul ^^
  Aztán a karakterek. Luke végre nem töketlen!!! És nincs is teljesen agyonhájpolva mint mondjuk az Új lázadásban. Megismerhetjük az ő sötét oldalát is. A többi karakter, megszokottak és újak is egyaránt nagyon jól ki vannak dolgozva, az utalások remekül el vannak találva.
  Harmadik a humor. No comment ^^
  Ezek adtak egy üdítő könyvet, amit párszor el tudnék még olvasgatni 🙂

  5/5

  Kedvelés

 5. Sajnos manapsag minden szemet megjelenhet SW logoval es ez a valami a szokasosnal is pocsekabb. Sokaknak el kellene olvasni nehany onallo regenyt is hogy megtudjak mi a minoseg!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s