Michael Reaves: Darth Maul – A vadászó árnyék


Eredeti cím: Darth Maul – Shadow Hunter

Írta: Michael Reaves

Címlap: David Stevenson

USA kiadás: Del Rey, 2001. január 30.

Terjedelem: 320 oldal (USA kiadás), 320 oldal (magyar kiadás)

Magyar kiadás: Aquila Könyvkiadó, 2002.

Fordította: Dr. Dinya Tamás

>
Éra: a Birodalom felemelkedésének kora

Galaktikus idő: BBY 32,5

Miután évekig az árnyékban lapult, Darth Sidious megteszi az első lépést gigászi tervében, hogy térdre kényszerítse a Köztársaságot. E terv kulcsát a Kereskedő Föderáció neimoidi vezetői képezik. Aztán az egyik neimoidi eltűnik, és Sidiousnak nincs szüksége az Erő támogatta ösztöneire, hogy árulást gyanítson. Megparancsolja a tanítványának, Darth Maulnak, hogy vadássza le az árulót.

Csakhogy már elkésett. A titok egy információárus, Lorn Pavan kezébe kerül, s ez a tény őt teszi első számú célponttá Darth Maul listáján. És ekkor a Köztársaság fővárosának, Coruscantnak labirintusszerű sikátoraiban és csatornáiban Lorn összeakad Darsha Assanttal, egy Jedi padawannal, aki épp egy küldetésen jár, hogy kiérdemelje a lovagi címet. De hogyan is remélhetne győzelmet egy tapasztalatlan Jedi és egy átlagember, aki járatlan az Erő használatában, a galaxis leghalálosabb gyilkosa ellen?

“A Star Wars olvasók számára szinte kötelező mű… a legjobb trillerekre jellemző feszültséggel… Friss, izgalmas, és nehéz letenni.” – Winston-Salem Journal.

“Káprázatos fénykardcsaták, Jedi filozófia és rengeteg új létforma.” – Chicago Sun-Times.

2 thoughts on “Michael Reaves: Darth Maul – A vadászó árnyék

  1. Én nemrég olvastam ezt a könyvet. Végig izgalmas, pergő cselekményű, csak azt sajnáltam, hogy olyan szomorú a vége. Mivel a könyv közvetlenül a Baljós árnyak előtt játszódik, nyilvánvaló volt, hogy Darth Maul túléli ezt a küldetését, de azért én egy kicsit másképp fejeztem volna be a történetet. Az ifjú Sith Lord karaktere jól ki van dolgozva, az ember kicsit bepillanthat a lelkivilágába, kiderül, hogyan lett Darth Sidious tanítványa, hogyan zajlottak Sith-tanulmányai, de mégis, valahogy mégsem neki drukkoltam. Szóval a könyv vége hagyott egy kis hiányérzetet bennem, de ezzel együtt egy nagyon jó regény, tényleg nem tudtam letenni.

    Kedvelés

  2. Szerintem az olvasók többsége nem Darth Maulnak drukkol 😀 Én legalábbis szintén nem neki drukkoltam, bíztam benne, hogy futni hagyja majd Lorn Pavant.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s