Michael Reaves és Steve Perry: Halálcsillag

Halálcsillag
Eredeti cím: Death Star

Írta: Michael Reaves és Steve Perry

Címlap: John Harris

USA kiadás: Del Rey, 2007. október 16.

Magyar kiadás: Szukits Könyvkiadó, 2012. november 15.

Fordította: Szente Mihály

Terjedelem: 363 oldal (USA kiadás), 436 oldal (magyar kiadás)

Éra: a Lázadás és a Birodalom felemelkedésének kora

Galaktikus idő: 3-0 évvel a yavini csata előtt

A lázadók egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a birodalom számára, ezért a császár parancsára Tarkin nagymoff egy félelmetes pusztító erejű gépezet építésébe kezd. Az uralkodó nagy szabású terve alapján egy olyan fegyvert kell létrehoznia, amely önmagában képes rá, hogy megtörje a felkelők ellenállását és megszilárdítsa a császár hatalmát az egész galaxisban.

A Halálcsillag építését a kezdetektől egészen a befejezésig intrikák, ambíciók, titkos tervek, váratlan felfedezések, és merész játszmák kísérik. Ám végül az űrbázis mégis elkészül és útnak indul, hogy szétzúzzon mindenkit, aki ellenszegül a császár akaratának…

3 thoughts on “Michael Reaves és Steve Perry: Halálcsillag

 1. Szerintem egy remekül megírt könyv. Az volt az egyik nagy pozitívuma, hogy sok szemszögből bemutatta a történéseket, érdekesen leírta az események láncolatát. Ti mit gondoltok?

  Kedvelés

 2. Nekem is tetszett. Egy korábbi kritikánál már írtam, hogy az olyan műveknél, ahol egy később játszódó már meg van írva, és egyes szereplők sorsát már ismerjük abból (pl.: Motti, Tarkin, Vader), ott még nehezebb megírni, hogy “érdekelje” az olvasót ezen szereplők cselekménye. Nos szerintem itt sikerült. 🙂

  Valakinek azt hiszem ez nem tetszett, hogy egy katonai bázison is van kantin, könyvtár, meg egyéb szórakozási lehetőségek, de szerintem ez teljesen természetes.
  Amit viszont nem teljesen értettem, hogy ez mennyire “szupertitkos” projekt volt, de ahhoz képest a regény előrehaladásával milyen sok ember tudott róla, illetve a civilek is milyen könnyen tudomást szereztek róla.
  A birodalom módszereiről is sokat elmond, hogy a kantinos nőt és a környékén élőket milyen aljas módszerrel szervezték be.
  Lehet hogy én vagyok túl brutális, de számomra negatívum, hogy néhányak a főszereplők közül megmenekültek (a IV. részben ugyebár nem láttunk ilyet a robbanáskor).

  SPOILER (eléggé utaltak rá ebben a regényben is, de azért a biztonság kedvéért kiírom):

  A doki pedig a “MedStar II: Jedi Healer” regényben is szerepelt. Remélem majd az is jön Mo.on is. 🙂

  Kedvelés

 3. Ma fejeztem be, király könyv volt. Mondjuk az írók alapján erre számítani lehetett. Sikerült némileg eltolnia az eddigi fekete-fehér látásmódomat a szürke irányába, ami nagy szó. Én kifejezetten sajnáltam, hogy nem tudott megmenekülni mind a nyolc összeesküvő. A filmben tényleg nem láttuk, hogy bárki is megmenekült volna Vaderen kívül, de ha belegondolok, a filmben egy holdméretű űrállomásból mutattak egyetlen kis hőkivezető nyílást, aztán hogy a hold másik oldalán éppen mi zajlott, az meg mindenkinek a képzeletére volt bízva… eddig. A MedStar-t én is nagyon várom, remélem kijön.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s