Rob Chestney: TOR – Veszélyes béke

Veszélyes béke
Eredeti cím: Threat of Peace

Írta: Rob Chestney

Címlap: Benjamin Carré

Rajzolta: Alex Sanchez

USA kiadás: Dark Horse Comics, 2009. február-november

Magyar kiadás: Szukits Könyvkiadó, 2013. április 17.

Fordította: Szente Mihály

Terjedelem: 92 oldal (magyar kiadás)

Éra: a Régi Köztársaság kora

Galaktikus idő: 3653 évvel a yavini csata előtt

A Galaktikus Köztársaság és a Sith Birodalom évtizedeken keresztül háborúztak…

A Sith-ek a száműzetés évszázadai után visszatértek a Galaxisba. A Külső Gyűrűben már ők az urak, de a Magba egyelőre nem sikerült betörniük. A köztársasági katonák és a Jedik hősiesen küzdenek, hogy megállítsák a könyörtelen ellenséget, amikor a birodalmiak váratlan javaslattal állnak elő: tárgyalni akarnak a békekötésről. A tárgyalás megkezdődik, ám a Sith-ek árulása hátrányos és baljós helyzetbe hozza a Jediket, és az egész Köztársaságot…

Ahhoz képest, hogy a legutóbbi képregényről igen pozitívan nyilatkoztam, ez a mostani írás inkább hajlik a negatív irányba.

Hagyjuk most a külső megjelenést, ez már a második kötet, beletörődtünk, hogy ilyen, ennyibe kerül, stb. De maga a kivitelezés persze szép.

SWOldRepublic1CoverA SWOldRepublic2Cover SWOldRepublic3Cover

Ennek ellenére ez a képregény nálam nem üti azt a szintet, hogy újra és újra el akarjam olvasni, amikor akad egy-egy unatkozós fél órám. Először is nézzük a rajzolást. Ez is ugye egy webcomic. Nem tudom nem összehasonlítani A Birodalom vérével, aminek nagyon tetszett a rajzolása. Ez a Veszélyes béke viszont úgy néz ki, mintha valaki fél óra alatt összehányt volna valamit, hogy legyen mit felrakni az oldalra. A karaktereket gyakran csak a párbeszédeknek köszönhetően sikerült felismernem, arról nem is beszélve, hogy Satele Shan mindig fekete vagy valami nagyon sötét hajszínnel van ábrázolva. Itt viszont rozsdabarna. Ha nem mondják, hogy az ő, eszembe se jut, mert nem is a megszokott ruhájában és frizurájával van ábrázolva. Ami még nem is zavarna, mert nekik se árt néha átöltözni, de más hajszín? Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, de engem ez kiborít.

A történetről mit mondhatnék? Összevissza ugrál, a béna rajzok (a rajzolónak ez az egyetlen SW-munkája szerencsére) miatt követni is elég nehéz, különösebb élményt nem nyújtott a számomra. Nem éreztem azt, hogy szeretném olvasni a folytatását, inkább végig az járt a fejemben, hogy legyen már vége, úristen, még öt oldal hátravan, soha nem végzek vele. Dar’nala mester hatalmas nagy csalódás volt, Orgus mester szintén, ő igazából olyan feláldozható karakter, akit már a hetedik oldalon meg kellett volna ölnie Angralnak.
A párbeszédek is elég furák néha, van hogy nem értettem, miről van szó.

Ami érdekes lehet a sztorival kapcsolatban, hogy ugye ez az az alderaani találkozó, amiről Aryn Leneer az Árulás elején lelép. Szerintem ő csinálta jól.

Az vigasztal egyedül, hogy a következő rész ennél csak jobb lehet. Elég sok képregényhez volt már szerencsém eddig, és sajnos azt kell mondanom, hogy ez volt a legnagyobb csalódás. De most komolyan, nézzetek rá a borítóképre. Eszetekbe jutna, hogy a bal oldali csaj Satele Shan? (Hm, az egyetlen csaj… :P)

Ez most nagyon nem jött át. De kíváncsian várom a ti véleményeteket is.

4 thoughts on “Rob Chestney: TOR – Veszélyes béke

 1. A nyugatiaknak sincs mindig túl jó véleménye erről a kötetről. Talán nem kellett volna webképregényt ilyen formában kiadni. A The Lost Suns-ról már jobbak a véleményeket. Eu utóbbit, valamint a Darth Vader-t már várom.

  Kedvelés

 2. Igen, a The Lost Sunst már én is sokkal jobban várom, meg persze a Darth Vadert is. Az előbbit Satele fia miatt várom, kíváncsi vagyok rá nagyon. Az utóbbit meg olvastam angolul, és akkor is tetszett 🙂

  Kedvelés

 3. Az Elveszett Csillagok nagyon várós.

  Nem volt rossz, igen gyengébb volt, mint a Birodalom Vére, de nekem azért tetszett. Satele inkább Arynra hasonlít 🙂

  Remélem a következőre már tudok 4,5 pontot adni, ez így csak 4-es.

  Kedvelés

 4. Nekem tetszett, a történetét is jónak találtam. Mivel a 2/3-a megjelent az oldalon is (nem akarok hazudni, de jó eséllyel ez volt az első a TOR, amit láttam), így nem lepett meg, hogy Satele máshogy néz ki, mint a többi képen és videón. Amikor ezek mellett még újra láttam a Dantooine-i Jedi Enklávét (és nem konklávét, ahogy az egyik elírásban szerepel), ott végképp elolvadtam, hogy a Korribanról már ne is beszéljek. Nálam simán 5/5.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s