Könyves hírek

Pár napja a Star Wars könyvek Facebook oldalán bejelentették Aaron Allston következő Lidérc Osztagról szóló regényének címét, ami nem más, mint X-wing: Mercy Kill.

Mit szóltok hozzá? Én személy szerint nagyon örülök, hogy folytatják az egyik kedvenc sorozatomat. A legutóbbi rész még 1999-ben jelent meg. A sorozat tizedik része, azaz az X-winng: Mercy Kill 2012 júliusában fog megjelenni.

A hivatalos oldalra felkerült egy részlet Paul S. Kemp hamarosan megjelenő regényéből, a Riptide-ból. A regény a Crosscurrent folytatása, 2011. október 25-én fog megjelenni. A részletet ide kattintva tudjátok letölteni.

Holnap, azaz július 19-én kerül az USA-ban a boltok polcaira Timothy Zahn legújabb regénye a Choices of One, melynek első 50 oldalát már most el tudjátok olvasni, ha erre a linkre kattintotok. Ide kattintva pedig meg tudjátok tekinteni a regény borítójának elejét és hátulját is.

A fenti regények közül melyikeket olvasnátok legszívesebben magyarul?

5 thoughts on “Könyves hírek

  1. Nálam Timothy Zahn nagy kedvenc, az ő könyveit mindig szívesen olvasom, ráadásul a magyarul megjelent könyvek közül annyira kevés játszódik a klasszikus trilógia idején. Az X-Wing könyvet is szívesen olvasnám, de gondolom ismerni kellene az előzményeket. Sajna nálunk csak 6 (ha jól tudom) jelent meg a 9-ből, úgyhogy először azokat olvasnám el, amik kimaradtak.
    A 3. könyv érdekelne a legkevésbé, engem inkább az eredeti trilógia és azok szereplői érdekelnek.
    Persze bármi SW jöhetne… 🙂
    Évek óta (kevés kivételtől eltekintve) csak Star Wars és Warhammer 40000 könyveket olvasok, mert sajna nincs időm másra.

    Kedvelés

  2. Engem a Riptide hoz lázba a Crosscurent-hez hasonlóan ez is Jaden Korr-ról szól (jedi academy főszereplője), bár ahhoz még egy még egy csmó könyvet ki kéne adni hogy a cselekmény érthető legyen.

    Kedvelés

  3. Fú, most nehéz kérdés elé állítottál. Mindkettőt szívesen olvasnám magyarul, de ha választani kell, akkor mindenképpen a Choices of One mellett szavaznék. Timothy Zahn könyveit én is szívesen olvasom. A többi író mintha nem tudná úgy megragadni a történet hangulatát, mint ő. Meg szerintem Michael A. Stackpole nem venné a fáradtságot, hogy betegye Mara Jadét a sztorijába, megy egyébkén is, ő azidőtájt épp más helyen van elfoglalva. Tehát ha választani kell, mindenképpen azt a könyvet választanám, amiben benne van Mara.

    Kedvelés

  4. A többség Timothy Zahn rajongó, látom. 🙂

    Nálam a sorrend a következő:
    1. Mercy Kill – az X-szárnyúak sorozat a kedvencem, imádom, rongyosra olvastam a Lidérc Osztagot.
    2. Choices of One
    3. Riptide

    Kedvelés

  5. E három könyv közül a Choices of One az amit legszívesebben olvasnék magyarul, elméletileg ki is fogják adni az anyanyelvünkön. Majd. Mara a Thrawn-trilógia óta az egyik kedvenc szereplőm, úgyhogy jöhet bármi, amiben ő szerepel. 🙂
    Az X-szárnyúak sorozatról csupa jót hallottam, de még egy könyvet se olvastam. Ezen gyorsan változtatni kell.
    Legkevésbé a Riptide érdekel, bár azt is szívesen elolvasnám, mint ahogy bármilyen más SW könyvet. (Na jó, a Death Troopers-ről lemondok; a Régi köztársaság könyveken pedig még gondolkodok) Csak adják ki magyarul.

    Kedvelés

Hozzászólás