A Western Leader interjúja Daniellel

Nagy Boba Fett és persze Daniel Logan lázban égünk. Legalábbis én biztosan. 😉 És még egy rész erejéig izgulhatunk is a galaxis leghírhedtebb fejvadászáért (annak ellenére, hogy tudjuk, hogy még jó pár éve hátravan [én Obi-Wanért is minden részben tudok izgulni, pedig nagyon jól tudom, hogy mi a sorsa]). Aki persze az amcsi premiereket követi, az jól jár, mert két adagot is kap ezen a hétvégén a kis Boba Fettből. Most viszont egy Daniel Logan interjút kaptok, melyet az új-zélandi Western Leader készített az ifjú színésszel.

(Olvastátok már Boba Fett történetét a Történetek Jabba palotájából című gyűjteményben? Ha nem, akkor szívesen felrakom, bár az Ep2 enyhén rácáfolt a benne szereplő dolgokra.)

Daniel Logan, a Star Wars egyik színésze egyszer arról álmodott, hogy megnyerte a világkupát az All Blacks csapattal (új-zélandi rögbi csapat). Most az a célja, hogy megnyerje az Oscart.

A 21 éves színész (valójában 23 lesz most júniusban – a szerk.) eddigi legnagyobb sikere az volt, hogy ő játszhatta Boba Fettet, a hírhedt fejvadász Jango Fett fiát a Star Wars második részében, A klónok támadásában.

Első szerepét egy televíziós reklámban kapta, melyben a rögbi legenda Michael Jones oldalán tűnt fel.

„Mindig arról álmodtam, hogy bekerüljek az All Blacksbe.” mondja Daniel. „De a sors más utat jelölt ki a számomra. Élvezem, amit most csinálok, és nem bántam meg, hogy ezt választottam.”

A bemutatkozó reklámszerep után még számos hasonló munkát kapott, nem sokkal később pedig kapott egy hívást George Lucastól.

„Meglepődtem, hogy ide jönnek szereplőket válogatni Új-Zélandra.” mondja Daniel. „Amikor megtudtam, hogy Temuera Morrison fogja az apámat játszani, a fellegekben jártam. Régóta nagy rajongója voltam. Mindketten szerepeltünk a Shortland Streetben, de nem ugyanabban az epizódban.”
Daniel remekül érezte magát A klónok támadása forgatásán.

„Csodálatos volt. Űrhajóval repülni, Jedire lövöldözni – akarhat ennél többet egy 13 éves fiú? Sose felejtem el, amikor George megkérdezte tőlem: ’Készen állsz rá, hogy űrhajóval repülj?’ Nagyon mókás volt.”

Daniel gyakran találkozott olyan színészekkel, mint Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen és Samuel L. Jackson.

„Kedvesek voltak – nem csak velem, hanem anyukámmal és a nagyimmal is. Olyanok voltunk, mint egy nagy boldog család. Néhány színésszel különböző rendezvényeken még mindig összefutok.”

Danielnek négy testvére van, jelenleg Los Angelesben él, de büszke nyugat-aucklandi származására.

„Azért jöttem ide, hogy folytassam a színészetet, és az Egyesült Államokban nagyon kedvesek voltak hozzám. De mindig Új-Zélandot fogom az otthonomnak tekinteni, és még mindig egy „westie” (nyugat-aucklandi) vagyok. Kellemes emlékeim vannak a pihai szörfözésekről, és az utcai játékokról a szomszéd gyerekekkel.”

Daniel még ma is kötődik a Star Warshoz, A klónok háborúja című animációs sorozatban az ő hangján szólal meg Boba Fett.

„Nagyon megtisztelve éreztem magam, hogy ismét felkértek, hogy játsszam el Bobát.”

Daniel tisztában van vele, hogy milyen szerencsés, amiért a történelem egyik legnépszerűbb filmsorozatában szerepelhetett.

„A Star Warsnak köszönhetően beutazhattam a világot és megismertem fantasztikus embereket. Nagy megtiszteltetés valami olyannak a részesévé válni, amit ilyen sokan szeretnek.”

Már alig várja, hogy júniusban végre hazatérhessen Új-Zélandra egy kis nyári vakációra.

„Alig várom, hogy láthassam az egész családomat, különösen a kishúgomat, Charmayne-t és az anyukámat, Caroline-t.” mondja Daniel.

Daniel tervei között szerepel a hosszú távú színészi pályafutás.

„Élvezem a színészmesterség minden aspektusát, és ha egy nap egy Oscarral a kezemben állnék a színpadon, az lenne a hab a tortán.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s