AZ ESPN.com interjúja Ashley Ecksteinnal

Rengeteg helyen foglalkoznak az Ashley által létrehozott Her Universe-zel, mely a Star Wars-rajongó lányoknak kedvez – egyelőre ugyan csak pólókat lehet rendelni tőlük (persze csak néhány országba, és Magyarország nincs közöttük), de nagyon ígéretesnek hangzik az egész dolog és a pólók is jól néznek ki. 😉 Az ESPN.com riportere a Star Warsról és a baseballról beszélgetett Ashleyvel (Ashley férje, David a San Diego Padres egyik játékosa).

Mint Star Wars- és baseballrajongó, összekötő kapocs vagy a két közösség között. Van bármi, amit ez a két fél közösen szokott csinálni?
[Nevet] Ez vicces. Úgy vettem észre, hogy amikor a Star Wars-rajongók megtudják, hogy ki a férjem, egyből Padres szurkolók lesznek. Még ha nem is értenek a sporthoz, elfogadják Davidet. És David csapattársai – nem tudom, tudsz-e róla – minden nap beviszik Yodát és Csubakkát a bullpenbe (itt melegítenek be a játékosok).

Várjunk csak… Vannak Star Wars-rajongók a csapatban?
Van néhány. A klubházban David Scott Hairston szekrényénél látott egy kicsi plüss Yodát. Scott imádja Yodát, úgyhogy David megkért, hogy szerezzek neki annyi Yodás holmit, amennyit csak tudok. Szereztem egy pólót, amin egy Yoda idézet van: „Ne csak próbáld. Tedd vagy ne tedd. De soha nem próbáld.”. Ez nagyon jól bemutatja a csapat és David hozzáállását a baseballhoz. A másik szerzeményem egy Yodás hátizsák. Megmutattam Heath Bellnek, aki imádta és odaadta az egyik újoncnak, Ryan Webbnek.

Még valami?
Néhány srác csinált Scottnak egy Yoda babát, majd a csapat minden tagjának küldtek egyet-egyet. Most az összes a klubházban van.

A The Clone Wars animációs sorozatban szinkronizálsz. Már ezelőtt a munka előtt is rajongó voltál?
Igen, de nem ilyen komolyan. A klasszikus trilógiát még gyerekként láttam. Mindig nagyon élveztem. De most úgy érzem, igazán nagy fan lettem. Hasonlóan volt ez a baseballal is. Mielőtt megismertem Davidet, szerettem a játékot, de most már komoly beszélgetéseket tudok folytatni a sportról.

Hogy jött a női Star Wars ruhák ötlete? Inspiráltak valamennyire a rózsaszín Boston Red Sox sapkák?
Igazából Alyssa Milano inspirált [a színésznő nagy baseballrajongó] és az ő női sportrajongóknak készített ruhái. Nekem is van tőle néhány darabom. A Star Wars miatt különböző találkozókon vettem részt, és láttam, hogy a rajongók fele nő – és nem volt semmi az ő számukra. Megint csak a baseballhoz tudom hasonlítani a dolgot. Érdekelt a dolog, úgyhogy elkezdtem sci-fi statisztikákat keresni. Ugyanaz volt a helyzet. Ha megnézed a Sy Fy Networköt, az ő nézőiknek 49%-a nő. Közben meg a fogyasztói piac 80%-a nő. Mi vagyunk a világ vásárlói. De a Star Wars-rajongó lányok eddig kénytelenek voltak a férfiaknak készített pólókat és sapkákat megvenni kis méretben, de ezeket nem a női testre szabták. Ezek a számok ijesztőek voltak számomra, ezért elindítottam a saját vállalkozásomat.

A Star Wars már évtizedek óta létezik. Hogyhogy nem gondolt erre senki sem előtted?
A piac kiaknázatlan, mert van ez a hatalmas sztereotípia – amit lassan azért próbálunk legyőzni -, hogy a sci-fi csak a fiúkat érdekli. Ez nem így van. A sci-fi mindenkit érdekel. A baseball már néhány lépéssel előrébb jár az ilyen sztereotípiák elleni harcban, hiszen ott már a női rajongókat is megszólítják.

Davidet az egyik legszedett-vedettebb játékosnak szokták nevezni a baseballban. Szerinted melyik Star Wars karakterre illik ez a jelző és miért?
A filmekben R2-D2-ra. Ő mindennek a szíve és lelke. Nem ő a legnagyobb vagy a legfeltűnőbb vagy a leggyorsabb karakter. De végül ő menti meg a napot. Néha a sportban sem a legnagyobb vagy a leggyorsabb győz, hanem az, aki érti a játékot és a stratégiát és helyesen játszik.

Mi lenne nehezebb a számodra: nézni, ahogy David négyszer rosszul üt a játékban vagy végignézni a Baljós árnyak Jar Jar Binkses jeleneteit?
David szereti Jar Jart! Elismeri, hogy valószínűleg ő az egyetlen Jar Jar rajongó. Én pedig az ewokokat szeretem.

Tehát David is rajongó?
Határozottan. Ő is a filmeken nőtt fel és nagyobb rajongóvá vált azzal, hogy én is csatlakoztam ehhez az egészhez. [Egy kis szünet, David Eckstein a háttérből hallgatózik.] Oké, három napot töltött egy Star Wars conon velem és a fénykardot végig „light saversnek” nevezte. [Nevet] De már kezdi kapiskálni a dolgot.

Utolsó kérdés. Hogy lesz egy profi baseball csapat klubháza olyan, mint a Mos Eisleyban lévő kocsma?
Ezt is felveszed? [Nevet]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s