Mark Hamill interjú 1978-ból

1978 júniusában a Gossip Magazine riportere beszélgetett a fiatal színésszel, Mark Hamill-lel, aki Luke Skywalkert alakította a Csillagok háborújában.

GM: Mark, mennyire változtatta meg az életedet a Star Wars hatalmas sikere?

MH: 43 dolláros pezsgőt (Dom Perignon) rendelek, még csak ki se tudom ejteni a nevét!

GM: Mióta George Lucas beválogatott téged, mert úgy érezte, hogy olyan vagy, mint az általad életre keltett karakter, Luke Skywalker, hogy érzel a szereppel kapcsolatban?

MH: Emlékszem, amikor Afrikában elkezdődött, és az első jelenetemet forgattuk a filmből, azt mondtam magamnak, ‘Emlékezz, magas hangon kell kezdened, hogy a film közepén elkezdődhessen a karakter változása – a kis szerencsétlen srác elindul az úton, hogy “valakivé” váljon’. Szóval ezen a fejhangon beszélek ott. ‘De el kell mennem a Toshi állomásra, hogy szerezzek egy energiaátalakítót.’ Rosszul vagyok ettől! Esküszöm, azt hittem, rosszul leszek, amikor először láttam. De aztán megnéztem négyszer és minden alkalommal egyre jobbnak találtam. 30%-kal jobban kedvelem magam. Megfelelő vagyok. Megcsinálom…

Az interjú a tovább mögött folytatódik! 🙂

GM: Az a szóbeszéd járja Hollywoodot, hogy a Csillagok háborúja színészei mindannyian egy trilógiára szerződtek. Ez igaz?

MH: Igen, állítólag az utolsó rész 1983-ban fog megjelenni. Luke Skywalkernek ekkor már varjúlábai lesznek, ezeken fogok botladozni, a siklómnak pedig kerekei lesznek. Gyerekként választottak ki a szerepre… hogy felnőjek Luke-hoz, a férfihoz, nem? De… Ennyi, fiúk. Nem fogok már magasabbra nőni (175 cm magas). Nagy bajban vagyok…

GM: A forgatás után játszottál az ABC Eight Is Enough című sorozatában, és akkoriban történt az autóbaleseted is. Mesélnél nekünk erről?

MH: Nem sok mindenre emlékszem. Arra sem emlékszem, hogy kerültem a kocsiba. A kórházban ébredtem fel. Egy fickó nyögdécselt mellettem, valami gyakornok meg azt mondta, hogy ‘Melléd raktuk be őt, mert sokkal rosszabb bőrben van, mint te és te is elég rossz formában vagy’, aztán hozott egy tükröt és elém tette. Úgy nézett ki az arcom, mint egy málnás pite. Az orrom teljesen szétroncsolódott. Nem volt orrom, csak úgy eltűnt; később aztán a fülemből vettek porcot, hogy új orrot tudjanak csinálni nekem.

GM: Ezért volt rajtad kötés a Csillagok háborúja premierjén?

MH: Pontosan! A gyerekek odajöttek hozzám és kérdezték, hogy mi történt. Azt mondtam, hogy volt egy kis gond a fénykardommal, erre ők azt mondták, hogy ‘Azta! Legyél óvatos a fénykardoddal, Luke!’

GM: Az igaz, hogy George Lucas több szöveget adott neked, miután a film megjelent?

MH: A premier napjának éjszakáján megszólalt a telefonom, olyan 10 óra körül. A hang ezt mondta: ‘Helló, kölyök. Már híres vagy?’. Erre én: ‘Ki az?’. A hang: ‘George vagyok. Híres vagy már? Be tudsz jönni, hogy felvegyünk néhány mondatot?’. Én meg erre azt mondtam, hogy ‘George, ma van a premier! Az egész városban! Ébredj fel, nagyfiú!’. Ő meg csak ennyit mondott: ‘Nem érted. Ma este csináljuk a mono keverést. Kitörlünk pár dolgot a párbeszédekből. A mono keverés még jobb lesz, mint a sztereó.’ Már akkor javítgatni kezdte a Star Warst, amikor az éppen csak megjelent! [nevet]

GM: Jó munkakapcsolatban vagy George-dzsal?

MH: Ezüsttálcán nyújtotta át nekem a karrieremet. Rengeteg TV-s felkérésem volt, de leginkább a játékfilmeket szeretem. Nem hiszem, hogy felül tudnám múlni Luke-ot, még akkor sem, ha egy fantasztikus szerepet kapok egy erős drámában. Úgy gondolok magamra, mint egy varázslótanoncra. George a mágus és ha cserben hagynám, úgy érezném, hogy eldobtam magamtól a varázslatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s