Interjú Stephen Stantonnal

Egy újabb interjú kerül terítékre, ezúttal a Tarkin kapitánynak hangját kölcsönző Stephen Stantonnal.

Hogyan kaptad meg ezt a szerepet?

Nagyon izgatott voltam és megtisztelve éreztem magam, utána egy kicsit ideges lettem. Peter Cushing és Tarkin nagyon ikonikus alakok. Más dolog elmenni a meghallgatásra a szerepért, és megint más meg is kapni azt.

Láthatjuk a kölcsönös tiszteletet Anakin és Tarkin között. Vajon ez egy új “barátság” kezdete?

Igen, ez egy új kapcsolat létrejötte Anakin és Tarkin között. Csak az írók tudják, hogyan fog ez kialakulni. Amikor először megláttam a forgatókönyvet, úgy kellett reagálnom, ahogy Tarkin tette volna barátságtalan és ismeretlen körülmények között.

Mik voltak a kihívások Tarkin hangjának utánzásában?

Az egyik legnehezebb dolog az volt, hogy úgy beszéljek, mint Peter Cushing mikor fiatal színész volt. Szóval elkezdtem keresni azokat a korai Hammer horrorfilmeket, melyben ő is szerepelt, még az ’50-es és ’60-as években. De azokban a filmekben Peter egy középkorú férfi volt. Szóval fogtam a hanglejtését, és megpróbáltam eltalálni, hogy hogyan is beszélt a 30-as éveiben. Aztán megenyhítettem, hogy átadjam azt az érzést, mikor később már a sötét oldalon áll, mint Nagy Moff. De a legnagyobb kihívás mégis ennek a hangnak a megtartása volt.

Ha lenne egy momentum az Egy új reményből, ami Tarkinhoz kapcsolódik, melyiket dolgoznád fel újra és raknád bele A klónok háborújába?

A kedvencem, amikor Vader Tarkin elé viszi Leiat, a végső kihallgatásra, miközben a Halálcsillag közelít az Alderaan felé. Valójában ez a klasszikus Peter Cushing, elbagatellizálja az “Ön túl hiszékeny.” mondatot, majd ezután megsemmisíti az egész bolygót, mindenkivel, aki rajta volt, és ez mély benyomást tett rám.

Az utolsó és egyben legfontosabb kérdés. Te is előadnád-e az egyik szereped papucsban? (Tudniillik az Egy új remény forgatásakor a Tarkint játszó Peter Cushing papucsban játszott, mivel a cipő, amit Lucasék adtak neki, kicsi volt neki.)

Most őszinte leszek, 1 évvel ezelőttig semmit sem tudtam erről a történetről. Szóval nem, nem szerepelnék a papucsomban, viszont meghallgatást csináltam pizsamában otthon, a saját stúdiómban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s