Gwendoline Yeo interjú

A The Clone Wars eddigi három évadjában már többször is hallhattuk Gwendoline Yeo hangját és az általa életre keltett karakterek listája most ismét bővült, nem mással, mint a Jedi-tanítvány Kalifával. Gwendoline Yeo azonban nem csak a TCW-ből lehet ismerős a számotokra, ide kattintva olvashattok róla pár információt. 🙂 Az interjúban pedig beszél Kalifáról és a TCW-s munkáról.

Korábbi TCW-s szerepeidben alakítottál már gonoszt (Cato Parasitti), hőst (Peppi Bow) és nővért (Nala Se). Szerinted hova lehet közéjük besorolni Kalifát?

Hmm, azt hiszem, ő az első emberszerű karakter, akit játszottam – szóval kevesebbet a személyiségekről, többet a fajokról! Azt akarom mondani ezzel, hogy minden egyes szerep, amit eljátszottam, egy aspektusa az én személyemnek. Szerintem Peppi Bow-ban megvolt az én vágott szememnek köszönhető ártatlanság és egy kis hóbortosság. Cato olyan, mint a belső monológjaim, amikor néha dühös vagyok valakire. Nala Se pedig sztoikus, elegáns teremtmény, ez akkor jön elő belőlem, amikor csak úgy gondolkodom dolgokon. És ah, Kalifa. Rabul ejtette a szívem. Amikor nehéz időszakon megyek át, erősnek kell lennem. Ez mind üzlet és túl kell élni. De nagy szíve van és hűséges a barátaihoz. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Jedit játszhattam. A felvételek során végig fülig ért a szám. Dave Filoni nagyszerű hangokat válogat össze, remekül csinálja a rendezést – ez egy álom, ami valóra válik, hogy elmész dolgozni és ezt csinálod.

Kalifa egy olyan karakter, aki szemben áll a meggyőződéseivel, főleg ami a Jedi Kódexet illeti. Hogyan sikerült megragadnod ezt a köztes állapotot a világos és a sötét oldal között?

Összekapcsoltam a valódi élettel. Mint emberi lények, igen összetettek vagyunk. Látom, hogyan zárta be a szívét és a hitét, hogy életben tudjon maradni és továbbléphessen. Mert szembenézni a fájdalommal, hogy csapdába estél valahol, és nem menekülhetsz… Majdnem túl sok ahhoz, hogy kibírd. De közben mégis ott van benne a szikra. Olyan, mint egy gyufa, ami arra vár, hogy újra meggyújtsák…

A jelenet, melyben Kalifa meghal, egyszerre sokkoló és szívbemarkoló. Mi volt a reakciód, amikor először olvastad ezt a jelenetet?

Ó, ember. Dave otthon hívott és azt mondta, „Ezt a karaktert neked írtam… Tényleg használhatod a színészi képességeidet… És ez kemény dráma… A karakter végül meghal…”. Wow, ezzel a cselekménnyel felülmúlták önmagukat. Tudtam, hogy Kalifa meghal a végén, mert Dave elmondta nekem, de azt nem tudtam, hogyan fog meghalni. És wow, az utolsó jelenet… Valóban sírtam közben. Nem láthattuk ezeket az oldalakat, csak a stúdióban – elolvastam és megkönnyeztem. Ez az epizód óriási.

Vacak érzés volt, hogy a karaktered nem találkozhatott Csubakkával?

Haver! Csak azt akartam, hogy a karakterem túlélje az epizódot! És igen, be kell ismernem, hogy vacak volt, hogy nem játszhattam együtt Csubakkával és más klasszikus karakterekkel.

Játszottál már a TCW-ben fejvadászt, shaak pásztort, nővért és Jedi-tanítványt – milyen szerepet szeretnél legközelebb eljátszani a Star Wars galaxisban?

Oké, ez az a rész, ahol megkedveltetem magam a rendezővel, a producerekkel és magával George-dzsal. „Nincsenek kis szerepek, csak kis színészek. Bármilyen szerepet eljátszok. Harmadik rohamosztagos? Jöhet!”. Oké, oké, Elismerem, hogy jobban szeretnék inkább Yoda barátnője lenni és úgy beszélni, mint Yoda. Ha tényleg úgy beszélhetnék, mint ő, lehet, hogy ott rögtön elájulnék a stúdióban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s