Mark Hamill a Thelomerisben

Mire bukkantam ma facebookon… És sokan nem szeretik, pedig ha nem lenne, most nem oszthatnám meg veletek ezt az érdekességet, mert nem járok olyan helyekre, ahol ilyesmivel szembetalálkozik az ember. Vagyis nem foglalkozok magyar filmekkel. Igen, ez egy magyar steampunk sci-fi, és Mark Hamill is szerepelni fog benne (bár az imdb-n egy szóval se említik).

A Thelomeris lesz az első 3D-s magyar film, ráadásul steampunk sci-fi (szinte az egészet zöld háttér előtt vették fel, tiszta CGI), a főszereplő pedig Dörner György (nagyon emlékezetes szinkronszerepeket lehet hozzá kötni 😉 ). Mellette fel fog még tűnni Kerekes József, Viczián Ottó, Rudolf Péter (ennél a névnél teljesen úgy éreztem, hogy biztos április 1. van, de nem) és Berzsenyi Zoltán. Mark Hamill nem csak színészként van jelen a projektben, hanem mint kreatív közreműködő, és olyan nevekkel bővült még a csapat, mint Christopher Lloyd, Gillian Anderson, Lance Henriksen, DJ Qualls és James Purefoy. A rendező pedig Hatvani Balázs. Néhány kép a filmből, a rendezőről, stb:

Egy videóm is van Mark Hamillról, utána pedig a film két évvel ezelőtti teaser trailere látható, ebből látszik, hogy régóta készül már a film, a megjelenés viszont csak 2012 elején esedékes.

A wikipédián a következőket írják a filmről:

Sötét felhők gyülekeznek a hatalmas, zakatoló metropolisz, Thelomeris felett, amelynek senki nem ismeri a múltját, vagy a jövőjét. Fellegekbe vesző tornyai, épületeket átívelő, zsúfolt hidai mellett eltörpülnek a polgárok, akik itt élik szürke mindennapjaikat. Azért dolgoznak, hogy a város zakatoló mozgatórugója, az óragyár zavartalanul működhessen, és növekedjen. A központban egy hatalmas, fekete épület magasodik, az Óratorony, ahonnan a több ezer időmérő szerkezet gyártását és termelését irányítják. Főhősünk (Dörner György) a város legbefolyásosabb embere, aki a gigászi óratorony tulajdonosaként, a hatalom legfőbb birtokosa. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalat minél nagyobbra növekedjen, nem törődve a városlakók vágyaival, akiknek élete szinte már összeforrt az újabb és újabb órák gyártásával. Azonban úgy tűnik, adódhatnak olyan események, amelyeket még ő maga sem vonhat az irányítása alá. Felesége (Bárd Noémi), az egyetlen, akit valaha közel engedett magához, hirtelen halálos beteg lesz. Egyetlen esélye van, ha szembeszáll az Idővel, és megpróbálja megállítani. Ebben csak egyetlen titokzatos személy lehet a segítségére, aki lehetőséget kínál a végzet megmásítására, így a haldokló feleség megmentésére, összekötve a múltat és a jövőt. A sors azonban rosszul tűri, ha szembeszállnak vele…

Mindezek ellenére számomra még mindig teljesen hihetetlen ez a dolog, legalábbis ami a külföldi neveket illeti. Pedig itt ez a videó, az imdb, a kissé kezdetleges hivatalos oldal és a facebook oldal is. Ti mit gondoltok?

1 thought on “Mark Hamill a Thelomerisben

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s