Interjú Matt Lanterrel

Matt Lanter az utóbbi néhány évben a 90210 forgatása és a TCW szinkronstúdiója között ingázott. Az ifjú Darth Vader hangját kölcsönző színész szakított egy kis időt arra, hogy válaszoljon a Yahoo riporterének kérdéseire A klónok háborúja negyedik évadjával és a sötét oldalra vezető úttal kapcsolatban.

Mesélj nekünk egy kicsit a szinkronmunkálatokról.

Egy epizódot négy óra alatt veszünk fel. Megpróbálunk mindenkit összehívni, aki benne van a forgatókönyvben. Tulajdonképpen jelenetről jelenetre haladunk. Néha Dave Filoni odaadja nekünk a jegyzeteit. Komoly változtatások szoktak lenni bennük. Néha a színészek is javasolnak változtatást a szövegben vagy más tónust ajánlanak. Dave azért adja ezeket a kis jegyzeteket, hogy tudjuk, hogyan fog ez az egész kinézni, amikor animálják, mert egyébként elképzelésünk sincs róla. Dave tudja, hogyan fog játszódni a jelenet és ismeri a karakterek megmozdulásait. Általában a felvétel napján kapjuk meg a szövegünket. Ez teljesen rendben van. Mindenki jól ismeri a karakterét, úgyhogy nem tart sokáig, amíg átfutjuk.

Hogyan változol át Anakinná?

Nincs bevált módszerem. Leülök és meditálok vagy ilyesmi. Már öt éve dolgozok együtt a karakterrel. Rengetegszer láttam a filmeket. Több mint 100 résznél járunk jelenleg [szerintem még csak olyan 88 résznél járhatnak – Eszter], úgyhogy nem okoz nehézséget, hogy a bőrébe bújjak. Úgy érzem, hogy Anakin már a részemmé vált. Többet hoztunk ki a hősies és a hetvenkedő oldalából. Láttuk már őt a sötét pillanataiban, de sokszor vicces, szellemes és karizmatikus. George és Dave irányításával sikerült életre keltenem a karaktert. Számomra nem okoz gondot, hogy Anakinná váljak. Elég egyszerű.

Tudatában annak, hogy hogyan fogja végezni, hogyan írnád le Anakint – igazi gonosz vagy tragikus figura?

Abszolút ő a tragikus figura. Szerintem ez az, ami igazán remek a Csillagok háborújában és Anakinban. Úgy hiszem, hogy az egész Star Wars saga Anakinról szól. Az ő felemelkedéséről és bukásáról és ez az a valami, amit George olyan szépen megalkotott. Anakin egyszer régen remek srác volt, de elbukott. Ezt mutatja be a TCW. Anakint hősként ábrázolja és rávilágít a kedvességére, szellemességére és az elbűvölő oldalára. Ezeket a dolgokat már hallhattuk a filmekben, de eddig még nem láttuk.

Miben különbözik a TCW új évada az eddigiektől?

Ezt mondjuk minden évben, mert ez az igazság. Ez az évad sokkal lenyűgözőbb. Az utolsó epizódokkal nagy fába vágtuk a fejszénket. Új karaktereket szerepeltettünk és lementünk a víz alá. Nagy bravúr volt. Az emberek valószínűleg el se tudják képzelni, milyen nehéz megoldani, hogy az animált karakterek úgy nézzenek ki, mintha tényleg a víz alatt lennének. A víz alá rakjátok és raktok néhány buborékot ide és ide, de meg tudjátok oldani, hogy olyan érzést keltsen, mintha tényleg a víz alatt lennének? Megcsinálták és ez hihetetlen számomra. Az évad a Battle Lines alcímet kapta, ami előrevetíti, hogy mi fog jönni. Még tovább fejlesztik a karaktereket. Néhány új karakter is van, akiknek egy részét már a filmekből ismerhetjük. A háború legyengíti a karaktereket. A gondolataik, a véleményük, az elképzelésük a háborúról és a jó és a gonosz harca folyamatosan változik. Szerintem ez mind nagyon érdekes.

Lányok, remélem, örültök, mert még egy idei fotósorozatot is hoztam Mattről. ^^

7 thoughts on “Interjú Matt Lanterrel

 1. Szerintem válogatás volt a színészeknek annak idején, de nem valószínű, hogy a külsejük dominált, hanem az, hogy a hangjuk hasonlítson a filmbeli színészére, jelen esetben Hayden hangjára. Ez bejött nekik, Matt pedig egyre jobban végzi a munkáját. 🙂

  Meg ott van például James Arnold Taylor, akiről köztudott, hogy a sokkal híresebb sztárok helyett is beugrik, ha ők nem érnek rá, mert tudja utánozni a hangjukat és ahogy beszélnek. Ewant is iszonyatosan jól utánozza.

  Kedvelés

 2. Hát eléggé hasonlít Anakinra. Minden estere annyit elárult, hogy több karakter is meg fog jelenni a filmből. Kíváncsian várom, hogy kik?

  Kedvelés

 3. passz, de úgy hallottam, hogy Lucas a saga legújabb felújításába Dugokat is be akar rakni (vagy mittomén hogy hívják a Sebulba féle kézenjáró alakokat)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s