Magyar könyvmegjelenések

Darth Revan9 nemrég küldött egy igen szép listát tartalmazó levelet nekem. Ezen a listán a Szukits által tervezett regények szerepelnek és ezt most megosztom veletek is. 🙂 Ha minden jól megy, az alábbi regények kiadása már jövőre, azaz 2013-ban elindul.

 • Drew Karpyshyn: The Old Republic – Revan
 • Karen Traviss: Republic Commando – Hard Contact
 • Karen Traviss: Republic Commando – Triple Zero
 • Karen Traviss: Republic Commando – True Colors
 • Karen Traviss: Republic Commando – Order 66
 • Karen Traviss: Imperial Commando – 501st
 • Paul S. Kemp: Crosscurrent
 • Paul S. Kemp: Riptide
 • James Luceno: Darth Plagueis
 • James Luceno: Cloak of Deception
 • John Jackson Miller: Knight Errant
 • Michael Reaves & Maya Kaathryn Bohnhoff: Shadow Games
 • Timothy Zahn: Choices of One
 • Sean Williams: The Force Unleashed II

Kíváncsi vagyok, hogy ki melyik regényt várja a legjobban! Írjatok listát a hozzászólásokhoz! 🙂

12 thoughts on “Magyar könyvmegjelenések

 1. A Crosscurrent-et most olvastam el, nagyon-nagyon jó lett…így hát a Riptide-al együtt kötelező lesz a polcomon…persze a többi is. A Choces of One, Revan, Kinght Errant mindenképp.

  Karen Traviss jó iró, a Legacy-s könyveit olvastam. Azokat három író irta felváltva kilenc részen keresztül (őmellette még Aaron Alston és Troy Denning). Közülük Traviss volt a legbátrabb. úgymond. De… elkezdtem a Republic Commando-t is, csak valahogy nagyon kusza volt nekem, s abbahagytam…hátha magyarul jobban megtetszik.

  Crosscurrent után a Millenium Falcon-t olvasom, ami James Luceno-é, a magyarul megjelent könyveit is olvastam…ő se egy utolsó figura, sőt. Darth Plagueis témája is érdekes…de elég felemás kritikákat olvastam róla.

  De hát mind kötelező darab…csak a TFU II-től idegenkedem. Viszont “hüje gyerek” vagyok, nos megveszek mindent mi SW. 🙂

  Kedvelés

 2. Annyit még hozzáfűzök, hogy ezek nem mind 2013-ban jönnek ki. Valószínűleg úgy 2015-ig ellesznek ezekkel legjobb esetben. Rosszabb esetben hosszabb ideig.

  Kedvelés

 3. A Zsivány osztag, a Lidérc kötelék, a Renegade és a Katarn kommandók meg közben vad szabakkpartikat vívnak, luminsört vedelnek, és várja a bevetési parancsot, egy minbani tavernában. Tycho meg néha megjegyzi, hogy:”Egyesek azt hiszik, hogy pár lovag meg néhány manó győzte le a Birodalmat.” Az X-Wing címek folytatása mellett, én még hiányolom a Történetek az Új Köztársaságból kötetet is. A felksoroltakból kíváncsi leszek a Shadow Gamesre, a Choise One-ra, (Ha el nem olvasom őket előbb angolul) és arra hogy mit lehet kihozni a TFU II-ből. Most épp az első résszel küzdök, ami a képregény után már nem sok meglepetést tartogat, annál több elnyűjtott, számomra unalma csatajelenetet kisebb kaliberű fogdmegekkel. Ezek a csewtepaték jól mutathatnak a játékban, de egy könyvben mindig a jól megírt párbeszédek tartják fenn a figyelmet. Ezzel együtt szurkolok a Szukitsnak, jó látni, hogy mindegyik érából merítenek.

  Kedvelés

 4. Amit várok? :ĐĐĐ Elsősorban Timothy Zahn-tól, aztán Darth Plagueis és Revan c. regényeket :Đ Zahn a kedvenc íróm, de utána jönnek a Sithekről szóló könyvek. Drew Karpyshyn nálam nagyot alakított a Darth Bane trilógiájával, máig az egyik kedvenc trilógiám. Szóval főként ezeket, de a többire is kíváncsi vagyok.

  Kedvelés

 5. Még jó hogy csak félig csináltam meg a Hard Contact-ot. A Cloak of Deception-nál azt hiszem az Első fejezetet kezdtem el csinálni nos a listán szereplő regényeket nem erőltetem már.:D

  Kedvelés

 6. Az X-szárnyúak sorozat valószínűleg azért nem jön, mert gyengén szerepelt a szavazáson, és elég hosszú. Szerintem már nem is lesz soha.

  Kedvelés

 7. Ide is leírom a véleényemet:
  – A Revent várom talán a legjobban, ja és ha valaki játszott volna a játékkal, kérem szépen őt, hogy egy részletes fogalmazásban íja le nekem az eseményeket 😀 köszönöm malackald@gmail.com
  – A Republic Commando sorozat… a játék egész jó volt, bár nem tudom, hogy 4 EGÉSZ regényen keresztül mit lehet benne írni :O az elsőt elolvasom, aztán meglátjuk 😀
  – Az 501st nagyon várom, remélem Darth Vadernek is lesz benne szerepe
  – Paul S. Kemp két regényéről nagyon jókat olvastam, na jó, a crosscurrentről 😛 a riptideról már kevésbé 😦
  – Darth Plagueis kötelező, a cloak of…ban gondolkodom, nem nagyon szeretem quigonnt
  – A Knight Errant nagyon várós kötet, csak imádkozom, hogy nehogy a Köbor Lovag legyen a címe… ez egy SW paródia, nem pedig egy novellacím :S
  – Na, a Shadow Games amit a legkvésbé várok. Popsztár????? :O Krimi????? :O Megveszem-e? kis betűkkel írt talán
  – ha az allegiance tetszik, jöhet a Choices is 😀
  – A Tomboló Erőre kiváncsi vagyok, szerintem a történet jó… sean szerintem tanult az első rész hibáiból. Remélem…

  Kedvelés

 8. Amit legjobban várok.
  Revan. Nem érdekel, hogy milyen rosszakat mondtak a könyvről, Karpyshyn 3 regény után elérte azt a szintet nálam, hogy nem tud rossz könyvet írni.
  Republic Commando könyvek + Imperial Commando. Már évek óta el akartam olvasni a sorozatot. Állítólag a legjobb SW regények közé tartoznak. Egyik kedvenc időszakom a Klónok Háborúja, és ebben nem a Jedik, hanem a klónok kerülnek előtérbe.
  Paul Kemp-ben megbízok, és Jaden Korr egyik nagy kedvencem.
  A két Luceno könyvnek nagyon örülök. A Plagueis könyv nagyon nagyszabású, sok érdekes dolog lesz benne. A Cloak of Deception-nak még jobban örülök. Sokkal jobb választás volt ez, mint a Millenium Falcon. A Cloak-ot nagyszerűen hozzá lehet kötni a Plagueis-hez. A másik kedvenc korszakomban játszódik. És Qui-gon karakterét imádom. Végre egy újabb regény, amiben szerepel Qui-gon. Ha már egyszer nem lehet befejezni a Jedi-növendéket ez hiánypótló lesz mindenféleképpen.
  A Knight Errant is nagyon várós, minden jöhet, ami a Régi Köztársaságban játszódik. Ebből a korból amúgy sincs sok könyv, így mindent ki lehet hozni.
  TFU 2 regény. Na ez is várós, de nagyon. Jó kis akcióregény volt az első is, jöhet a folytatás. Olyan sok sorozat maradt amúgy is befejezetlen, legalább ez ne legyen.
  A Choices of One is biztos nagyon jó lesz. Végre Zahn a Lázadás korszakában alkot inkább. Sokkal több potenciál van ebben az időben, mint az Endor utáni dolgokban. És itt si szerepelni fog Mara és Thrawn.
  Shadow Games. Nagyon örülök ennek is. Érdekes lesz a témája a könyvnek, és jobban bepillantást nyerhetünk a coruscanti alvilágba és több ismerős szereplő is fel fog bukkanni, többek között Han, Xizor herceg, Dash Rendar.

  Összességében véve nagyon jól sikerült ez az összeállítás. Kiváló, várós könyvek elé nézünk. A Szukits Kiadó nagyon helyesen hanyagolja A Jedi visszatér utáni korszakot és inkább a Régi Köztársaság, a Prequel-hez a Klónok Háborújához, a Sötét Időkhöz és a Lázadás korszakához nyúlnak. Így végre valahára nálunk legalább kibillen a mérleg nyelve, hisz eddig elsöprő többségben voltak az Endor utáni könyvek. Persze van egy kis Endor utáni dolog is, hogy azért senki se legyen teljesen elégedetlen.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s