Tudtad-e… 1.

Ebben a cikkben elbúcsúzunk (reméljük nem véglegesen) a nagyon is hányattatott sorsú A hónap Jedije című rovatunktól, mivel ezen a részlegen szeretnénk egy kisebb átalakítást végezni. Eszterrel megbeszélve közösen arra jutottunk, hogy ezt a rovatot egy könnyebben bővíthető Tudtad-e..? szekcióvá alakítjuk át, az információkat nagyrészt a Wookieepediáról fordítva. Egyelőre még nem tudjuk milyen rendszerességgel fog frissülni, illetve milyen mértékben, de a folyamatosságot reméljük, hogy tudjuk tartani. Természetesen senkit nem rekesztünk ki a szerkesztésből, így ha bárki szeretne kisebb-nagyobb terjedelmű érdekességeket küldeni, megteheti a jedi.rend@gmail.com címre írva. Kérjük, hogy a forrást minden esetben tüntessétek fel. Köszönjük!

Ezennel el is kezdjük új rovatunkat! (ahol lehetett, ott feltüntettem az irodalmi forrást)

Tudtad-e…

 • …hogy Han Solo és Bria Tharen egyszer részt vett egy tradicionális togoriai esküvőn? (A. C. Crispin: A lázadás hajnala)
 • …hogy a bith Xenobiológus Thalles Tharn egyszer visszautasította Han Solo kapitány kézfogását? (Vortex)
 • …hogy mielőtt Sötét Jedivé vált, Warb Null egy nagyravágyó patkolókovács volt? (Tales of the Jedi: The Freedon Nadd Uprising)
 • …hogy a tulrusi kardokat a tulrusiak testéből készítették, akik a Mustafar bolygó őslakosai?
 • …hogy a Halálcsillagon találni lehetett parkokat, bevásárló központokat és szabadidős központokat?
 • .. .hogy a Prefsbelt IV Tengerészeti Akadémia híres öregdiákja volt többek között Biggs Darklighter, Tycho Celchu és Derek Klivian? (Star Wars: The Ultimate Visual Guide)

10 thoughts on “Tudtad-e… 1.

 1. “tengeszeti” kis elírás.
  Húh azért kemény, mondom óh, mi újat hallhatnék a wookiepeiáról, erre ezek nagy része még csak nem is érthető nekemXD “Bria tharen részt vett egy togoriai esküvőn”- heh?:D

  Kedvelés

 2. Köszi, hogy szóltál, ki is javítom. 🙂
  Egyébként amikor megnéztem először az adatbázist én is csak lestem, hogy ki, mi, hol. Ezért próbálok (több kevesebb sikerrel) olyanokat összeállítani, melyeknél tudok irodalmi forrást jelölni, illetve a magyaroknak is mond valamit, illetve nem utolsó sorban csupán olyan érdekességeket, ahol az elhelyezkedés az univerzumban mellékes.

  Kedvelés

 3. Sziasztok. Mit szolnatok ahhoz, ha a magyar wookiepedia segitene az enciklopedia boviteset? Jelenleg 2172 szocikk van fent, es 70%-ban jo minosegu, 25% kevesbe komplett, es kb. 5% a kigyomlalnivalo?

  Kedvelés

 4. Igen Bria a 927-es zarándok, Han egy vallási szektának(valójában Hutt fűszerlabor/fűszergyár) dolgozott és ott ismerte meg Briát.
  Én is tudom ajánlani, az A.C.Crispin-es Han Solo könyveket, nagyon jók lettek!!!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s