Martha Wells interjú

Szeptemberben jelent meg Martha Wells első Star Wars regénye, az Empire and Rebellion sorozat első része, a Razor’s Edge. Ennek apropójából készített vele egy rövid interjút a FANgirl Blog, amit most magyarul is elolvashattok. A regényt elkezdte olvasni valaki? Ha igen, jöhetnek a vélemények! 🙂

Mi volt a legváratlanabb dolog, ami a Star Wars franchise-hoz való csatlakozásod óta történt?

Minden figyelem, amit a könyvem kapott, amikor megjelent. Úgy gondolom, hogy tudtam, hogy ez fog történni, csak nem voltam rá felkészülve.

Amikor a Razor’s Edge-et írtad, felfedeztél hasonlóságot Leia és a saját személyiséged között?

Amikor először láttam a Star Warst, tizenhárom éves voltam, úgyhogy úgy érzem, hogy Leiával együtt nőttem fel. Nem tudom, hogy a személyiségünk hasonló-e, de szerintem olyasvalakit jelenített meg, aki én is szívesen lettem volna gyerekkoromban. Még nyomás alatt is nyugodt maradt, kalandokban vett részt és űrhajókon utazott. Mindig is a kedvencem marad, és élveztem, hogy ő lehetett a könyvem főszereplője.

razor

Több regényedben is a főhősnők igen erős karakterek: például Madeline a Death of the Necromancerből vagy Emilie az Emilie and the Hollow Worldből. Az ilyen típusú karaktereket szereted a legjobban?

Úgy vélem, hogy alapvetően erős karakterekről szeretek írni. Nem hiszem, hogy máshogy ábrázolnám a női karaktereimet, mint a férfiakat. Olyan emberekről szeretek írni, akiknek van humorérzékük, nem adják fel és le tudják győzni a hibáikat.

Mi inspirál abban, hogy támogass más írókat a blogodon vagy a könyvbemutatókon?

Én is sok támogatást kaptam, amikor kezdő voltam, ezt próbálom visszaadni, amennyire tőlem telik. Jó érzés, amikor valakit ajánlasz másoknak, és így el tudja adni a regényét.

Korábban említetted, hogy szereted a Reneszánsz Vásárokat. A hobbijaid segítenek az írásban?

A hobbijaim főként az olvasás és a tévézés, ezek kicsit segítenek az írásban. Olyan könyveket írok, amilyeneket én is szívesen olvasok.

Az Orvosok Határok Nélkül egy jótékonysági kezdeményezés, melyet te is támogatsz a blogodon. Megosztanád velünk, hogy miért támogatod őket? Milyen más jótékonykodásban veszel még részt és miért?

Szerintem ők fontos munkát végeznek. Úgy gondolom, hogy mindenkinek hozzáférést kellene biztosítani a jó orvosi ellátáshoz. Rajtuk kívül támogatom még a The Southern Poverty Law Centert és a Vöröskeresztet. Valamint szeretek könyveket vásárolni iskolakönyvtári vásárokon. Jó látni, hogy mit akarnak a diákok olvasni és aztán megrendelni ezeket a könyveket nekik.

Régebben te is írtál fanfictiont. Adnál valamilyen tanácsot a fanfiction íróknak?

Élvezzétek az írást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s