66-os parancs nyereményjáték – Bemutatjuk Karen Travisst

A mai nappal útjára indítjuk a Star Wars Media.hu-val A 66-os parancs játékunkat! A játék 2013. december 23-ig tart, addig küldhetitek el a jelentkezést.

Hat napon keresztül egy-egy cikket fogunk közzétenni a Republic Commando sorozattal kapcsolatban (egyik nap nálunk lesz olvasnivaló, másik nap pedig a Star Wars Media.hu-n). A cikkek végén pedig találni fogtok egy rafflecopter dobozt, amit ha helyesen kitöltötök, részt vehettek a sorsoláson. A tét két darab A 66-os parancs című könyv! Tehát két nyertesünk lesz.

Az első cikkben be szeretnénk mutatni nektek a sorozat szerzőjét és az ő munkásságát. Lentebb pedig elolvashatjátok a nektek írt üzenetét is! 🙂

Sok sikert!


“Csak science fictiont írok és még amikor Star Warst írok, akkor is úgy gondolok rá, mint SF, nem pedig fantasy. Úgy gondolom, mindkét módon írhatsz Star Warst, és ez benne a jó: ez egy elég nagy univerzum, mely az interpretációk széles választékával rendelkezik.”
– Karen Traviss

karen-traviss

Karen Traviss, aki 2006 óta az 501-es légió tiszteletbeli tagja, az angliai Portsmouthban született. Ne kérdezzétek, hogy mikor, mert még a hivatalos honlapján sincs feltüntetve semmilyen dátum…

Mielőtt a regényírás lett a megélhetése, dolgozott hadvédelmi tudósítóként, televíziós riporterként, újságíróként, rendőrségi sajtószóvivőként és reklámszövegíróként – szóval megvolt a háttere ahhoz, hogy katonás-háborús könyveket írjon.

Első regénye, a City of Pearl 2004 márciusában jelent meg. Ez az első része a Wess’Har Wars sorozatnak, melynek főszereplője Shan Frankland. Ekkor kapta azt a bizonyos hívást a Del Reytől, ugyanis látták a kéziratot, és kerestek valakit, aki írna nekik katonai science fictiont. Traviss elmondása szerint ekkor még semmit se tudott a Star Warsról.

Még 2004-ben meg is jelent a City of Pearl folytatása, a Crossing the Line és az első Star Wars regénye, a Tűzharc, a Republic Commando sorozat első része. Ezt követte a Republic Commando játék, amely ugye a Delta Osztagra koncentrál.

Ezt követően felváltva jelentek meg a saját és a Star Warsos regényei. A Wess’har Wars a hatodik résszel fejeződött be. A Star Wars univerzumot pedig The Clone Wars és Legacy of the Force regényeivel is bővítette.

Nem a Star Wars az egyetlen nagy franchise, melyhez felkérték regényírónak. 2008 és 2012 között megírt hat darab Gears of War regényt, valamint a Halohoz is írt egy egész trilógiát.

Mégis a legtöbbet a Star Wars univerzumában alkotott, a regényeken kívül több novellája is megjelent. Ti olvastátok más műveit? Esetleg olvastatok tőle angolul valamit?

Karen Traviss azon kevés írók közé tartozik, akik aktívan tartják a kapcsolatot a rajongóikkal. Hivatalos honlapján blogot vezet, és a regényei mellett sok érdekesség is olvasható, például a mandalori nyelv alapjai. Twitteren is lehet követni. Nagyon közvetlen és kedves, a most futó nyereményjáték apropójából én is megkértem, hogy írjon pár sort a magyar rajongóinak!

“Remek érzés tudni, hogy ennyi magyar ember olvassa a Commando-könyveket – köszönöm a támogatásotokat! Van egy magyar elem is a könyvsorozatban: a Mando’a, azaz az általam létrehozott mandalori nyelv a magyar nyelvben gyökeredzik, mint például a nemek szabályai. Valamint a nyelv eredeti „hangzása” is a magyaron alapszik. A Republic Commandóban lévő dal szövegét Jesse Harlin, a LucasArts egyik zeneszerzője írta, ő a latin és a magyar nyelv keverékét szerette volna létrehozni hangzásilag. Ez a dalszöveg még nem volt igazi nyelv, csak olyan hangok, amik passzoltak a zenéhez, tehát mikor beszéltünk róla, és eldöntöttem, hogy egy olyan nyelvet szeretnék létrehozni, ami hasonlít ehhez a dalhoz, próbáltam követni ezt a mintát. A Mando’a sok nyelvből vett át részleteket, de szerintem joggal állíthatom, hogy a gyökerei Magyarországon leledzenek.” – Karen Traviss

Bibliográfia

The Wess’har Wars
City of Pearl (2004. március)
Crossing the Line (2004. szeptember)
The World Before (2005. október)
Matriarch (2006. október)
Ally (2007. március)
Judge (2008. március)
Republic Commando
Tűzharc (2004. november)
Coruscant (2006. február)
Színvallás (2007. október)
A 66-os parancs (2008. szeptember)
501st (2009. október) – az Imperial Commando első része
The Clone Wars
A klónok háborúja (2008. július) (A klónok háborúja [2008] című film regényváltozata)
No Prisoners (2009. május)
Legacy of the Force
Bloodlines (2006. augusztus) A LotF 2. része
Sacrifice (2007. május) A LotF 5. része
Revelation (2008. február) A LotF 8. része
Gears of War series
Aspho-mezők (2008. október)
Jacinto romjai (2009. július)
Anvil Gate (2010. szeptember)
A koalíció vége (2011. augusztus)
Gears of War 3 (2011. szeptember)
The Slab (2012. május)
Halo novels – Kilo-Five trilógia
Halo: Glasslands (2011. október 25.) – A Halo: Ghosts of Onyx folytatása
Halo: The Thursday War (2012. október 2.)
Halo: Mortal Dictata (2014. január 21.)
Star Wars novellák
Célpontok (2005)
A saját képmása (2005)
Kétélű fegyver (2005)
Kilátások (2006)
Boba Fett: A Practical Man e-novella (2006)

Nyereményjáték

A Republic Commando sorozat negyedik része, A 66-os parancs 2014 januárjában fog megjelenni magyarul. Aki figyelmesen elolvassa a hat napon át folyamatosan megjelenő cikkeket, és helyesen válaszol a cikk végén elhelyezett rafflecopter dobozban feltett kérdéseinkre, megnyerheti a két darab A 66-os parancs című regény egyikét! Játékra fel!
a Rafflecopter giveaway
//d12vno17mo87cx.cloudfront.net/embed/rafl/cptr.js

További állomások

december 17. – Bemutatjuk Karen Travisst
december 18. – A 66-os parancs – Star Wars Media.hu<
december 19. – Tűzharc és Coruscant
december 20. – A Nagy Jedi Tisztogatás – Star Wars Media.hu
december 21. – Színvallás
december 22. – Mélységi felderítők – Star Wars Media.hu

66-os-parancs-menetrend

2 thoughts on “66-os parancs nyereményjáték – Bemutatjuk Karen Travisst

  1. Elég jó regényeket ír, a The Clone Wars regénye vett rá hogy tegyek egy próbát a sorozattal. A Republic Commando sorozatának az eleje nem nagy eresztés, de a Színvallástól már nagyon izgalmas.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s