Könyvek – Birodalmi kézikönyv és a Klasszikus trilógia jelmezei

A The Jedi Path és a Book of Sith mintájára hamarosan elkészül az Imperial Handbook: A Commander’s Guide, melyet Dan Wallace írt. Akárcsak a korábbi könyvek, ez is teljesen interaktív lesz, fém tokkal, fényekkel és hangeffektekkel. Több karakter jegyzetei is szerepelni fognak benne, többek között Luke Skywalkeré, és a csomag egy birodalmi medált is tartalmaz.

Ahogy a Birodalom terjeszkedik, a magas rangú tisztek a Birodalmi Hadsereg minden egyes részlegéből összeállítottak egy segédletet az új, feltörekvő parancsnokok számára. Ezt a gyűjteményét a rendeleteknek, jelentéseknek és a birodalmi filozófiának azonban megszerezték a Lázadó Szövetség tagjai, és saját jegyzeteikkel egészítették ki. A korábban még soha nem látott, fényekkel és hangokkal felturbózott Birodalmi kézikönyv tökéletes bármelyik Star Wars rajongó számára – legyen akár birodalmi vagy lázadó-szimpatizáns.

imp-hb

A másik csodálatos kiadvány pedig a klasszikus trilógia jelmezeit gyűjti össze egy nagyalakú könyvben, kiváló minőségű képekkel, 266 oldalon keresztül. Nekem ez mindenképpen kell! ^^ Remélem, lesz majd az első három részhez is ilyen.

sw-costumes Ki felejthetné el azt, amikor először pillantotta meg Darth Vadert a fekete köpenyével és maszkjával? És a rohamosztagosok fehér páncélját? Vagy Leia öltözékét, amit Jabba palotájában viselt rabszolgaként? Ezek a jelmezek – és még jóval több azok közül, amit a messzi-messzi galaxis karakterei viseltek – ikonikussá vált mára. És most először a Lucasfilm Archives újra elővette a jelmezeket, hogy lélegzetelállító részleteket osszanak meg róluk.

A teljesen új fényképekkel a Star Wars Costumes: The Original Trilogy az új és a régi rajongók számára is lehetővé teszi, hogy megvizsgálják a rohamosztagosok páncélját és felfedezzék, hogyan változott filmről filmre. Megcsodálhatjuk Boba Fett páncélját, fegyverét és a háti rakétáját is. Összehasonlíthatjuk a lázadók ruháit és sisakjait és tanulmányozhatjuk a hoth-i harcosok egyenruhájának részleteit.

A könyvet nem csak jó minőségű képek töltik meg az egyes kosztümökről, hanem láthatunk mellettük eredeti terveket, kulisszafotókat, jegyzeteket és történeteket is.

A Becker & Mayer katalógusában további Star Wars témájú könyveket is felfedezhetünk, melyek megjelenése 2014 végén várható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s