Játék – Tiny Death Star

Ne szokjatok hozzá, hogy én játékokról fogok írni (nem is értek hozzájuk, úgyhogy ez csak amolyan Eszteres leírás lesz), de régóta szemeztem már a Tiny Death Starral, és egy-két hete végre rászántam magam, hogy kipróbálom.

És azóta függő lettem.

Ez egy végtelenül egyszerű játék, Halálcsillagot kell építeni 8 bitben. Annyira aranyos a grafikája, nekem tiszta Polly Pocket-érzésem van tőle, imádom! Szóval, Halálcsillagot építünk, mindig újabb és újabb szintekkel kell bővíteni a meglévőket. Ezek a szintek többfélék lehetnek: van kaja, szállás, szórakozás, amit akarsz. Ha olvastátok a Halálcsillag című könyvet, még jobb.

A szinteket be kell népesíteni hűséges birodalmi polgárokkal (bitizenekkel), mindenki más dologhoz ért, szerencsére mi tudjuk, hogy ki miben a legjobb, úgyhogy testhezálló munkát adhatunk nekik, és ezért plusz kreditet kapunk a Császártól. A bitizenek olyanok, mint mi – valami twitterszerűségen el is olvashatjuk, hogyan élnek meg bizonyos eseményeket, erről van lentebb egy kép (mindenképpen olvassátok el 😉 ).

A szintek: összesen hatféle van, ebből az egyik a birodalmi szint, ahol top secret birodalmi dolgok történnek. Itt is kapunk küldetéseket, nem csak a Császártól. Mindenért pénzt kapunk. Ez benne a legjobb. Nekünk egyedül az új szintekért kell fizetnünk. Minden másért mi kapunk pénzt, ami nem is baj, mert én már a 35. szintemre gyűjtöm a pénzt, és a 153.600 kreditből még csak 88.000 van meg. 😛

Visszatérve a szintekre… Nagyon poénosak ezek is, van The Cantina, Imperial Museum (vigyetek ide fel egy ewokot a lifttel 😀 ), holofilm kölcsönző, akármi. És nagyon fontos az is, hogy melyik micsoda, mert néha kapunk olyan karaktereket, akiket ha egy bizonyos szintre szállítunk, megnézhetünk velük egy vicces jelenetet, és bizonyos új szintekkel új karaktereket is kapunk. Olyan eset is előfordul, hogy a hiperszuper birodalmi biztonsági rendszeren átjutnak a lázadó kémek, és el kell őket kapni. Ha nem kapod el őket, akkor is kapsz érte pénzt. 😀

És ami a legjobb, tele van a játék EU-s dolgokkal. Vannak chissek! Chiss szintek is, én ugyan még egyet se kaptam, de várom a pillanatot, amikor végre lesz egy. A lenti képeken majd látni fogjátok a cuki chiss vásárlómat.

Tehát a fontos és komoly birodalmi ügyek mellett vezetni kell a Halálcsillag különböző vállalkozásait. Áruval és munkaerővel kell őket feltölteni, hogy pénzt kapjunk, és tovább építhessük a csodálatos Halálcsillagot.

A játék sajnos csak Androidon, iOS-en és Windows Phone-on (meg talán Win8-on?) érhető el, mindenki csak saját felelősségre töltse le, mert nagyon addiktív! 😀 Én, aki csak a LEGO SW-vel vagyok képes játszani, mert minden más felidegesít, amikor meghalok (és higgyétek el, az első sarkon meghalok), ez egy tökéletes játék! És oda vagyok a kis picike szereplőkért, meg a szépséges szintekért! ^^

Screenshot_2014-04-04-13-16-39 Screenshot_2014-04-06-12-45-32 Screenshot_2014-04-14-00-47-46

6 thoughts on “Játék – Tiny Death Star

  1. Win Áruházból is elérhető a játék 🙂 Mondjuk nem segít, ha nem windows 8 fut a gépen, de legalább lehet gépen is játszani vele 🙂

    Kedvelés

  2. Pont a cikk előtt töltöttem le pár nappal, tényleg nagyon jó kis wc-n ülős játék! 😀 Annyi problémám van vele, hogy néha eltűnnek a játékban felugró ablakok keretei, néha random betűk tűnnek el szavak közepéről, de olyan is volt már, hogy Palpatine sem látszódik. Ilyen volt már másnak is vagy csak nekem? :

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s