Így kezdődik majd a VII. epizód?

Devin Faraci a Badass Digesttől szolgáltatja a legújabb pletykákat a VII. epizód sztorijával kapcsolatban. Elég biztos a dolgában, mondván “magam is meglepődtem, ezért ellenőriztettem a hitelességét a lehető legtöbb forrásommal”. Fura is, majd meglátjátok. A SPOILER jelezést azért kirakom, hátha tényleg erről szól majd a film.

Luke's Hand

(Ha nem esne le a poén, a lenti szöveg elolvasása után katt ide! 😀 )

Képzeljétek el a szokásos Star Wars főcímet, mely végeztével a kamera felsvenkel a csillagokra. De ahelyett, hogy egy űrhajó zúgna be a képbe, mit látunk? Egy kezet. Egy levágott kéz sodródik az űrben. A levágott kéz egy fénykardot markol.

A kéz egy sivatagos bolygóra esik, ahol hőseink rábukkannak. Az egyikük Daisy Ridley. A másikuk John Boyega, aki egy olyan karaktert játszik, aki megpróbálja más útra terelni az életét (itt direkt nem fogalmazok konkrétan). Felismerik, hogy a fénykard egy Jedi relikvia, és megpróbálják visszajuttatni az illetékeseknek.

A küldetésük miatt elhagyják a bolygót, és találkoznak Han Solóval és Chewbaccával, akik már nem az Ezeréves Sólymot kormányozzák, hanem… hát, ez spoileres lehet. Hagyom is. Szóval, Han és Chewie megismerik Luke fénykardját, és azt mondják, már harminc éve nem látták barátjukat, A Jedi visszatérben történtek óta.

Így kezdődik az eltűnt Jedi mester megtalálásának küldetése. Eközben, egy jégbolygón, a gonosz erői egy szuperfegyvert építenek, amely nem csupán bolygókat, de naprendszereket is képes elpusztítani.

Faraci később csak fogalmaz egy kicsit konkrétabban is Boyega karakterével kapcsolatban, aki szerinte nem más, mint egy dezertált rohamosztagos. Azt írja, hogy ez az információ a legbiztosabb, legtöbb forrásból igazolt infómorzsa, amit valaha megírt. Azt is hozzáteszi, hogy mindenki dícséri a színészeket, de legfőképpen Boyegát. Állítólag ő viszi el a hátán a filmet.

Kitér Boyega felettesére is, aki eredetileg Benedict Cumberbatch lett volna (vagy legalábbis tárgyaltak vele), azonban a szerepet az előkészületek kései fázisában átírták nőre, és leszerződtették Gwendoline Chritie-t. Ha minden igaz, ez a felettes tiszt üldözőbe veszi majd a dezertálót.
Faraci forrásai szerint Christie-t látták fénykarddal gyakorolni, illetve Boyega is választott magának egy markolatot. Lehet, hogy nem sima tisztről és rohamosztagosról van szó?

Elképzelhető, hogy Christie egy olyan birodalmi tisztet játszik, aki fénykardot hord? Vagy ennél több is van a dolog mögött? A S-szót is hallottam.

Miután Abramsék elég hűen követik Ralph McQuarrie néhány rajzát, lehet, hogy egy másik is életre kel majd?

Faraci megnyugtat mindenkit, nem ennyi a sztori, ez csupán a hős kalandra hívása. Nagyjából Luke Mos Eisley-be való érkezésének felel meg az, amit fentebb olvashattatok.

Ha számotokra rezeg a léc a pletyka alatt, hát nem vagytok egyedül. Most ne is menjünk bele abba, hogy mit keres az űrben Luke keze, és hogy is nem ég el a légkörbe lépéskor, elég ha elképzeljük ezeket a kezdő képsorokat. Nem 18-as, de még csak nem is 16-os karikás filmről beszélünk…

Skywalker fénykard

A This is Infamous is kételkedett, és nyomozásba kezdett a saját forrásain keresztül. Szerintük ennyi igaz Faraci történetéből:

A VII. epizód a megszokott főcímmel kezdődik, melyből megtudjuk, hol is járunk, és milyen szelek is fújnak a messzi-messzi galaxisban ennyi idővel A Jedi visszatér után. Amint a szöveg eltűnik, megkapjuk az űrben lebegő kezet a fénykarddal… hát, részben. A forrásaim azt jelzik, hogy a levágott kéz túl visszataszító látvány ahhoz, hogy egy új trilógiát kezdjenek vele, de Luke Felhővárosban elhagyott fénykardja valóban premier plánt kap.

Ezután a sivatagban – ami az elmondottak szerint egészen biztosan NEM a Tatooine – néhány nem-emberi, idegen szerzet találja meg, akárcsak a Jawák a két droidot az Egy új remény elején. Innen hamarosan John Boyega kezébe kerül, aki valóban egy rohamosztagos… vagy legalábbis az VOLT a Birodalom leigázása előtt… Daisy Ridley is vele van, akinek karakterét még mindig homály fedi. Ez hozza mozgásba a dolgokat, amik Luke Skywalker kereséséhez vezetnek, aki lényegében eltűnt a radarról a Lázadó Szövetség győzelme után, és senki sem látta azóta. A fénykard azonban semmilyen szempontból sem a VII. epizód központi darabja. Ahogy elmagyarázták nekem, a Skywalker-hagyaték az a gerinc, ami összeköti az előzmény trilógiát, a klasszikus trilógiát és az újat. Képzeljétek el, hogy az előzményeket látjátok először! Mikor Obi-Wan átadja Anakin fénykardját a fiának, az egy elég jó kapocs. Ebben a szellemben kell értelmezni a leírtakat. Szóval mindenki megnyugodhat, aki azon kesergett, hogy a VII. epizód Luke kezéről fog szólni. Nem erről van szó.

Ezután azt is megemlítik röviden, hogy lesz egy nagy csata, melyben Adam Driver is szerepel, aki valóban a film főgonosza lesz (nem Jedivadász, olyanok nem lesznek). Szerintük ez a csata alapozza meg azt, ami a későbbiekben fog történni… bármit is jelentsen ez.
A szuperfegyverről szóló részt is igazolják, azonban szerintük már nem “csak” naprendszerek, de komplett galaxisok is veszélyben vannak miatta. De ez talán csak elírás, költői túlzás. Ez a fegyver állítólag egy új ellenség kezében van, azonban a Birodalom is beleszól még a játékba, ha nem is olyan mértékben, mint a klasszikus trilógiában.

Persze, hadd ne kelljen említenünk, hogy ebből talán semmi sem igaz… de az is előfordulhat, hogy minden. Mit szóltok?

16 thoughts on “Így kezdődik majd a VII. epizód?

 1. A gonoszok a galaxispusztító fegyverrel pedig már annyira gonoszak, hogy az se érdekli őket, hogy ugyanabban a galaxisban élnek, mint az ellenfelek.

  Kedvelés

 2. Hát ha az igaz, hogy Luke eltűnt Endor után, akkor valóban szanálták az EU-t. Újabb mesterségesen generált vita – azaz ingyenreklám – a neten.

  Kedvelés

   • Kizárt, hogy igaz legyen. Tele van lyukakkal a történet. Például itt van néhány: Luke keze hogy került ki Felhővárosból az űrbe? Hogyan tette meg azt a pár fényévet a másik bolygóig? Hogy nem bomlott le az eltelt 30 év alatt? Hogy nem ég szénné az atmoszférában? Miért gondolják azt a főszereplők, hogy Luke-nak szüksége van a kardjára, amikor az eltelt 30 évben olyan jól elvolt nélküle?

    Kedvelés

   • Lyukakkal? Az utolsó kánon dolgot vagy harminc évvel korábbról kaptuk, ez pedig a film eleje. Semmit, de semmit nem tudunk. Ennyi alapján nem jelenthetjük ki, hogy értelmetlen… Jó, a kéz lezuhan a bolygóra dolog tényleg értelmetlen, de a többi még összeállhat.

    Kedvelés

  • Nem védem a sztorit, mert nekem se kifejezetten szimpi, de szerintem bőőőven benne van a karakterben. Luke nem a Birodalmat akarta legyőzni, hanem a Sith-eket. Ezt megtette (feltételezhetőleg), így fogja magát, és elvonul meditálni az Erőről, tanulni, esetleg Erő-érzékenyeket keresni. Kalandjai során történik vele valami, és hiába is keresik, nem találják. Ne feledjük, hogy nem ismerjük az igazán felelősségteljes Luke-ot. Őt is a Jedi végén láttuk utoljára, akárcsak Hanékat.

   Kedvelés

 3. Nekem ez az übereljuk az eddigi szuper fegyver hatalmát a sokszorosára vonal nem tetszik, nem gondolom, hogy a folytatás attól jobb ha a veszély felülmúlja az eddigit (halálcsillag). De egyébként nekem a lézerkard megtalálása nem tűnik rossz ötletnek ha az hihető körülményeket kap. tehát nem az űrben repkedve bolygókra leszállva. A dezertált rohamosztagos is izgalmas lehet, hiszen az EUban Han is az volt és ott is izgalmas szálat jelentett. Sok minden nem derült ki például, hogy ki vagy mi lessz az ellenség a gonosz?

  Kedvelés

  • Szinte semmi nem derült ki. Az ellenséggel kapcsolatban tetszik, hogy nem a Birodalom a főgonosz. Nekem alapvetően ezért tetszett a Jedivadászos cucc is. Nem Birodalom, de nem is teljesen Sith.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s