Joel Edgerton újra eljátszaná Owen Larst

Joel Edgerton szekere még csak az utóbbi években indult be igazán, pedig már szerepelt A klónok támadásában és A Sith-ek bosszújában is, mint Owen Lars, aki felnevelte Luke-ot.

Az utóbbi időben felmerülő Obi-Wan filmek (itt és itt) kapcsán előkerült az ő neve is, és a comingsoon.net rögtön meg is kérdezte, mit szól a dologhoz.

ComingSoon.net: A legtöbb ember számára biztosan az volt a pillanat, amikor megjegyeztek maguknak, amikor feltűntél a Star Warsban. Mostanában sokat beszélnek egy lehetséges Obi-Wan spinoffról. Felvette már veled valaki a kapcsolatot, hogy játszd el újra Owen bácsi szerepét?

Joel Edgerton: Ma hallottam erről először. Ez mikor történt?

CS: Egy-két hete kezdtek erről beszélni.

Edgerton: És ki játszaná Obi-Want?

joel

CS: Ewan ideális lenne, pont abban a korban van, amiben Obi-Wan lenne A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között.

Edgerton: Akkor nekem is ott lenne a helyem, nem igaz? Vagy keresnének mást? Öreg lennék a szerephez?

CS: Egyáltalán nem tűnsz túl öregnek.

Edgerton: El kell mondanom egy akkori álmomat, amikor kijött a Star Wars. Ez volt az egyetlen olyan pillanat, amikor olyan álmom vált valóra, amire soha nem is gondoltam. Amolyan őrült fantáziálgatás volt ez, ami aztán valóra vált, annyira őrült, hogy nem is fantáziáltam ilyesmiről. “Egy nap benne leszek a Star Warsban”, ez a mondat soha nem hagyta el a számat, aztán mégis hirtelen ilyen volt, hogy “Ó, még több Star Wars filmet forgatnak, ráadásul Sydneyben, és Istenem, te úgy nézel ki, mint az a fickó.”. Ott voltam én, és megélhettem azt az álmot. És most, a panaszkodás szellemében, pedig nincs is jogom panaszkodni, a szívem mélyén irigykedtem a bátyámra, mert ő volt Ewan dublőre. Akkoriban a bátyám fő foglalkozása ez volt, úgyhogy ő csinálta az összes veszélyesebb harcjelenetet Ewan helyett. Ő Jedi volt. A bátyám és én együtt dolgoztunk a Star Warsban, és ő Jedi volt, én meg egy farmer. [nevet] Akkor ezt gondoltam: “Ah, egyetlen dolog van annál, amit csinálok, az pedig az, ha nagyobb szerepem lenne ebben az egészben, vagy legalább lenne egy kib.szott fénykardom!”. Érted, mire gondolok, ugye?

Beru-owen-luke

CS: Érdekes, hogy a 77-es filmben Owen azt mondja Obi-Wanról, hogy “Az a varázsló csak egy őrült öregember.”

Edgerton: Ó, igen!

CS: A 3. epizód végén mégis úgy néz ki, mintha minden oké lenne velük. Nagyon úgy fest, hogy valami történt köztük a két rész között eltelt időben.

Edgerton: Igen, valami nagy drámának kellett lennie. Igazából, amikor ma először említetted, azt gondoltam, hogy “Nahát, ez királyul hangzik.”. Úgy gondolom, hogy ami most Londonban zajlik, az is nagyon királyul hangzik, mert J. J. Abrams jól végzi a munkáját, már bizonyította, hogy nagyon is ért a rebootokhoz. Szerintem ő kitűnő a történetekben és a karakterekben és abban, hogy új és régi arcokat hozzon a képernyőre. Nem hiszek abban, hogy ha rebootolnád a Star Warst vagy egy új történetet akarnál elmesélni, akkor azt csak is nagyon-nagyon híres emberekkel kell megtölteni. Tetszik, hogy beválogatta Adam Drivert, Oscar Isaacet, de rajtuk kívül van még jó pár ember, akiket egyáltalán nem is ismertünk.

CS: Akárcsak téged!

Edgerton: Igen, akárcsak engem. Viccesnek találtam, amikor valaki elém tolt egy fotót, amin én voltam, hogy írjam alá, aztán ránéztem a képre, és azt gondoltam, hogy “Istenem, ez én voltam!”. Úgy 13-14 éve volt ez.

CS: Mi totálisan el tudunk képzelni téged és Obi-Want, ahogy együtt lógtok a Tatuinon, belekeveredtek valami verekedésbe, aztán kalandoztok, mint Butch Cassidy és a Sundance kölyök.

Edgerton: És valóban jó lennék, amíg csinálhatnék valami jó kis akciót, tudod? Nem akarok csak egy kis párafarmer lenni. Ha megnézed a 4. epizódbeli Owent, látszik rajta, hogy keresztülment már jó néhány dolgon. Szeretném azt hinni, hogy ott volt a csatamezőn, az űrben. Oké, ezt meg kell beszélnünk. Ez hozzáadna valamit a filmes történetemhez, kapnék egy esélyt, hogy többet tegyek annál, hogy egy rongyba törölgetem a kezem, és kezet fogok Anakinnal.

CS: Ez nagyon király lenne. Drukkolunk.

Edgerton: Ez a világ, amiben élünk, nem? Rengeteg spinoff, az emberek mindent nagyon hamar rebootolnak. Lenyűgözött, hogy milyen hamar megcsinálták a Wolwerine filmet, aztán “Csináljunk még egy Wolwerine filmet!”. Ha az emberek meg akarják nézni, akkor nem várhatsz 20 évet. Szóval erről tényleg pletykálnak?

CS: Állítólag csináltak egy online szavazást a rajongóknak, hogy ki a kedvenc karakterük, és Obi-Wan lett az első.

Edgerton: Tényleg? Megelőzte Han Solót? Han Solónak kellett lenni a másodiknak és Boba Fettnek a harmadiknak. Ez nagyon király. Tudod, most csináltam egy filmet Ewannel és Natalie-val, a Jane Got a Gunt, ami olyan volt, mint egy Star Wars-találkozó. Szeretem Ewant, ember, ő a legjobbak között van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s