VII. epizód – Rengeteg koncept-rajz és pletyka

Elit TIE

A napokban berobbant a híroldalakra egy rakás rajz és festmény a VII. epizóddal kapcsolatban, azonban nem csak ezekről lesz szó. Sok hírt, pletykát, spoilert gyűjtöttünk ma össze nektek. Spoileresek lehetnek, szóval csak az olvassa, aki nem bánja, ha megtud egyet s mást!

Először is kezdjünk pár régebbi rajzzal, melyet az Indie Revolver osztott meg:

ep7konc2 ep7konc3 ep7konc

Az első kettőn a már régóta pletykált króm rohamosztagos páncél látható, ami bizonyos források szerint még álcázóberendezéssel is el lesz látva. Az anyagán/színén kívül a szája különbözik a legjobban az új sisaktól. Minket az első LEGO rohamosztagosra emlékeztet. 🙂
A harmadik rajz magáért beszél. Valószínűleg azt az erdős-havas bolygót látjuk, amiről régóta hallunk.

Minden bizonnyal ehhez a bolygóhoz kapcsolódik Sir Roger Moore rövid megjegyzése is a BBC Radióban, aki a forgatáson tett látogatása után nem írt alá titoktartási szerződést:

Moore: Tehát, az utolsó előtti napon megálltunk az irodánál, és felmentem meglátogatni -egy nagyon zárt, nagyon titkos díszletben- a barátomat, J.J. Abramset, aki a Star Warst rendezi.

BBC: Ó, hűha!

Moore: …Harrison Forddal.

BBC: Szóval, mit forgattak aznap? Elárulhatja?

Moore: Hát, igen! Valami hegyes és havas dolgot forgattak.

Szóval, a fent említett bolygóra, melyet hívtak már Sith őshaza néven is, Han Solo is ellátogat, nem csak az Ezeréves Sólyom.

Akkor most látogassunk el egy másik bolygóra, Daisy Ridley karakterének (Kira, ahogy néhány produkció-közeli ember hívja) otthonára, a sivatagos bolygóra, mely a források szerint nem a Tatooine! A Making Star Wars forrásai egy ilyen helyszínről számolnak be:

Egy sivatagos bolygón fekszik egy homokos, barna kanyon. A kanyonnal szemközt az oldalán hever egy AT-AT lépegető. Egy fiatal lány üldögél a gépszörny fején. A kanyon végébe, a távolba réved, ahol a reményei és álmai talán egyszer valóra válnak. Többre vágyik az életében, akárcsak Luke Skywalker annak idején. Egyelőre ez az otthona, a többéves intergalaktikus hadviselés romjai között. Az AT-AT lábait részben elfedi a homok a “térde” környékén, de a lábfejei előbukkannak. Ez a lépegető már jó ideje ott fekszik és a természet már elkezdte eltüntetni, a földbe süllyeszteni. Az AT-AT a bal oldalára dőlve hever, a fejét pedig megemelte a homok, melyre évekkel ezelőtt, egy csata során zuhant. A teste jobb oldala felfelé néz, rengeteg lövéstől sebhelyesen, melyek minden bizonnyal a gépezet vesztét okozták. Az elesett szörny körül mindenhol a csata nyomai, roncsok hevernek. Ez a VII. epizód új hősének otthona.

A hasrész nagyméretű anyagdarabokkal van betekerve, hogy a lakot megvédje a környezettől. Egy kis hajó rejtőzik a gyomrában, akár egy garázsban. Lezuhant TIE vadászok roncsait is látni a távolban. Egy AT-ST fej a homokban, a teste a föld alatt. Messzebb látható még egy AT-AT, melynek védőlemezi már eltűntek.

A “kis hajóról” is hallottunk pletykát, miszerint “Kira” vontatásra használja azt, illetve ebben a korábban látott disznólény is besegít. A források szerint lezuhant X-szárnyúakat szállítanak majd velük. Ezekről mind kaptunk képeket:

Sivatg-01 Sivatag-02 Sivatag-03 Sivatag-04

Máris értelmet nyert ez a bizonyos fotó, nemde?

Ha minden igaz, ezután Ridley (és talán Boyega) karaktere ellátogat az Abu-Dzabi-i forgatásról elsők között kiszivárgott fotók helyszínére, mely nagyon úgy néz ki, hogy egy űrkikötő.

SPort-01 SPort-02

Kicsit foglalkozzunk most Ridley és Boyega karaktereivel! Az első képen “Kira” ruháját láthatjátok. A szóbeszéd szerint nagyjából ez a dizájn került a filmbe, csak néhány lógó “alkatrésztől” szabadultak meg, hogy könnyebben lehessen mozogni benne. A második képen minden bizonnyal Boyega rohamosztagosának TIE-vadásza szerepel, valószínűleg ugyanazon a bolygón, ahol “Kira” él. Azt beszélik, valamilyen elit-osztagost játszik Boyega, aki nem csupán katona, de képzett pilóta is. A források azt mondják, a vadászának helyenként vörös festése és ráadás hajtóművei vannak (ahogy a képen is látszik). Ezzel zuhan le, mielőtt találkozna Ridley karakterével, és mielőtt megtalálnák Luke fénykardját.

Kira-01 TIE-01

Nem tudni, hogy milyen sorrendben teszik, de a két fiatal ezután két öreghez látogat el a megtalált fegyverrel. Az egyik ilyen egy kis, kék (bizonyos források szerint barna) idegen. Az ő jelenlétében kapcsolja be Boyega karaktere a fénykardot, aminek kék a pengéje:

Kard-03 Kard-04

A másik Max von Sydow karaktere, aki egy kiborg. Korábban ezt írták róla:

A pultnál ül, iszogat. Megviselt és öreg. Ha a tulajdonodban van valami furcsaság, egy ritka fegyver, hozzá vidd értékbecslésre!

Néhány koncept-rajz a karakterről:

Kard-01 Kard-02

Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanarról a bolygóról beszélünk, de még az is lehet. A The Cantina fórumán osztotta meg a King3000 nevű felhasználó, hogy ott volt a forgatáson, saját szemével, fülével tapasztalta a leírtakat. Állítólag többet is tud, de nem akar spoilerezni.

Kantin-jelenet.

Daisy megérkezik a kantinba, úgy gondolom, Luke-ot vagy Hant keresve. Egy űrlény az útját állja, mire Daisy felemeli a fegyverét. A lény kiveszi a kezéből, és azt mondja: “Ne fogj senkire fegyvert, ha nem akarod használni!”, aztán célba veszi a lányt. Ekkor Chewie (egyik karja bekötve/felkötve) megfenyegeti az idegent. “Mire jó egy félkezű vuki?”, mire Chewie kitépi a fickó karját, és átnyújtja a fegyvert Daisynek. Ford nem volt jelen a forgatáson, DE……

Vágás a kantin előtti térre, ahogy felrobbantanak egy bolygót/holdat. Han itt jelen van (vékony, derékig érő bőrdzsekit, csizmát, szóval egy “összeillő szettet” viselve), és még mindig nála van a pisztolya. 🙂 Nem tudom, hogy vajon csak most érkezett-e, hogy találkozzon Daisyvel és Chewie-val, de sietősen vág át a bámészkodók tömegén, akik annak a “valaminek” a pusztulását figyelik az égen.

Érdemes megjegyezni, hogy nem vagyok 100%-ig biztos, hogy Boyega a jelenetben volt, de jelen volt a forgatáson, miközben “rongyokat” vagy “ápolatlan” ruhákat viselt.

Tatooine holdja

Ez puszta találgatás, de mi van, ha ez a jelenet a Tatooine-on játszódik, és a felrobbantott bolygó/hold, az a Tatooine egyik holdja (képen)? A leírás alapján sok külföldi oldalnak is a Lázadók egyik előzetese ugrott be, mely a Timeline címet viseli.

A videó végén látható monokróm égitest pontosan megegyezik azzal a bizonyos holddal. Szinte biztos, hogy Filoniéknak csak kellett egy bolygó, amit berakhattak az előzetesbe, de mi van, ha mégsem csak ennyiről van szó?

King3000 így folytatja a fórumon:

A karakter, akit fejből “photoshoppoltam” össze, és az avatárom [a fórumon], egy ex-rohamosztagos. Az eredeti, az Egy új reményben látható sisakot viseli feketére festve, kicsit ütött-kopottan. A légszűrőre egy cső csatlakozik, ami, azt hiszem, a háta felől jön. Egy bőrpánt “tölténytárat” tart a sisak oldalán, és 5-6 aurebesh szimbólum is látható rajta.
Nagy szőrmekabátot visel. Egy botot és fegyvert hord magánál, a mellkasán pedig fegyveröv feszül. A saját szemeimmel láttam a sisakot, és 100%-ban igazi.

Még egy pár dolog:

Nien Numb visszatérő karakter.

Ezt már tudni lehetett, de látszik is, hogy Ralph McQuarrie koncept-rajzait rengeteget használják, mert három ilyen “farkas” karakter is “ólálkodott” a díszletek között.

És sok a “kisnövésű ember”.

Ha már a rohamosztagosokról beszéltünk, a cikk elején említett krómosztagosoknak van egy vezetője is, aki állítólag palástot és egy wampafogból készült fénykardot hord. Ő is feltűnt a nemrég kikerült képeken:

Roham-01 Roham-02

Ha minket kérdeztek, ez Gwendoline Christi páncélja és fegyvere lesz, hiszen a színésznőt állítólag vívni is látták a felkészülés során. Ennek részben ellentmondhat a The Cantina fórumának egy másik felhasználója, Kyle, akinek egy produkció közeli ismerőse látott és leírt neki három fotót, melyek valószínűleg promóciós célokra vagy játékfigurák gyártására készültek. Az első kép:

Gwendoline Christie és John Boyega. Válltól felfelé látjuk őket. Boyega egyértelműen rohamosztagos páncélt visel. Christie szigorúan fegyelmezi őt, mint egy kiképzőtiszt. Boyega arckifejezése kőkemény. Az egyetlen meglepő dolog a képpel kapcsolatban, hogy Christie páncélja NEM króm, hanem sima fehér, mint a többieké. Christie állítólag nagyon dögös, amolyan baljós módon. Boyega úgy néz ki, mint egy katona, akit éppen leszidnak. A háttér el van torzítva, de nagyon ismerős árnyalatú szürke.

A második kép:

Leia és Lupita. Más színészek is vannak a képen, de az arcuk mind el van torzítva, akárcsak a szoba belsejének többi része. A plán félközeli, de látszik, hogy Leia nagyon díszesen öltözött, mint Mon Mothma vagy Padmé. Lupita is előkelő ruhát visel. A Jedi tanácshoz hasonlóan, a színészek körben ülnek, előttük pódiumszerűséggel. Leia együtt érzőn és gondterhelten néz, Lupita arcán nem látszanak érzelmek.

Tehát a kép szerint Lupita Nyong’o karaktere a korábbi pletykák ellenére sem gonosz? Meglátjuk. A forrás szerint amúgy Carrie Fisher jól néz ki, egy olyan Leiaként, aki “méltóságteljesen öregedett meg”.

Az új rajzok között volt kép a Sólyomról, és pár díszlettervről:

Falcon-01 Falcon-02 Falcon-03 Falcon-04

Mielőtt rátérnénk a főgonoszra és az esetleges durva spoilerekre, van még néhány rajzunk:

Chewie-01 Common-01 Pirate-01 Pirate-02
Skellig-01 Roham-03 UWing-01

Az elsőn Chewie látható. Emiatt a kép miatt kezdték el azt pletykálni, hogy kedvenc vukink az elmúlt 30 évben elvesztette az egyik karját. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy csupán koncept-rajzról van szó! Csak dobálóznak az ötletekkel (bár tény, hogy a fent leírt kantin-jelenetben fel van kötve Chewie karja). A második képen a Greenhem Commonban forgatott bázis látványképe szerepel. A harmadik és negyedik rajz díszlete a “Kalózbarlang” nevet viseli, de minden bizonnyal (a felirat szerint is) a lázadók a Yavin 4-en felállított bázisának mása. Vajon flashback vagy azóta is használják? Az ötödik képen a Skellig Michael szigetén játszódó jelenetek színhelyét láthatjuk. Az utolsó két képen pedig egy birodalmi bázisra és egy új hajóra vethetjük tekintetünket. A források szerint az új hajó neve U-szárnyú vadász lesz.

Íme néhány jobb minőségű kép a főgonoszról és Vader összeégett maszkjáról:

Ink-01 Ink-02 Ink-03 Havas-01

Az első kép a korábban kikerült koncept-rajz részletesebb változata. Az utolsón nagyon úgy néz ki, hogy a fent említett havas-erdős bolygón történő összecsapás szerepel (bár a zöld és narancs pengék kékre és vörösre változtak).

Eddig is spoileres dolgokat láttunk, de most két olyan kép és két olyan pletyka következik, ami NAGYON SPOILERES! Már, ha igaz…
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mi szóltunk!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Először is kezdjük egy szimplább képleírással, melyet ugyancsak a Kyle nevű fórumozó osztott meg a rajongókkal:

Luke, Han és Adam Driver. […] Luke szakadt Jedi köpenyben, sáros arccal, friss vágásokkal áll. A fénykardját kivonta, de csak a kellék van a kezében, az effektet nem készítették el, tehát a forrásom nem tudta megmondani a penge színét. Luke tekintete örült, és kiabál valami Hannak. Itt a sokkoló rész: Han Luke-ra fogja a fegyverét ÉS Driver ott áll mellette, mintha egy oldalon állnának. Han a klasszikus garbóját viseli, míg Driver szürke ruhát visel, piros szegéllyel. Nem igazán Sith-es, de mindenképpen elegánsabb, mint egy X-szárnyú-pilóta ruhája. Az öltözet, a leírás szerint, Organa szenátor ruhájára hajaz (nem, célzok semmilyen kapcsolatra a két karakter között). Driver éberen, de nyugodtan figyel. Nincs más színész a képen, és a forrásom úgy tippelte, hogy a jelenet azon a bolygón játszódik, ahol Luke rejtőzik, éjszaka.

Nem fűznék hozzá semmit, a leírás magáért beszél. Irány a szaftosabb, és sokaknak talán felháborító rész! Először a képek, aztán a Making Star Wars magyarázata:

Spoil-01 Spoil-02

Az első kép:

Úgy hiszem, hogy ez a Skellig Michael díszlet. Van egy nagy kastély azon a szigeten, és ez annak a belseje, amolyan “trónterem”. Olyan, mint egy barlang, csak gépi és sötét. Gondoljatok McQuarrie lávás tróntermére! Hasonlóak.

A második kép kommentárja, mely a MST szerint egy “Én vagyok az apád!”-szintű spoilerrel párosul:

A szóbeszéd szerint [Ridley karaktere] gonosz. Úgy gondolom, hogy a film azzal a revelációval ér véget, hogy átállt a másik alak oldalára. Az útitársával [Boyega?] kialakulóban lévő románca véget ér ebben a pillanatban, és csak a következő filmben veszik elő.
[…]
Szóval, miért adja fel “Kira”? Mi legyőzött tekintetének oka? A kiborg nem más, mint Luke Skywalker. Az a felfedezés lesújtja “Kirát”, és a küldetése értelmét veszti. Megadja magát, és átáll annak az oldalára, aki pont az ellentéte annak, akit találni szeretett volna. A gonosz, melyet Luke Skywalker erejével akart legyőzni, maga Luke Skywalker. A film úgy ér véget, hogy nem tudjuk, mit hoz a jövő, és hogyan történhetett ez. A köpeny nagyon hasonlít Luke A Jedi visszatérben viselt köpenyére.

Sok hihetetlen pletykát hallottunk az elmúlt hónapokban, de ez magasan viszi a pálmát. Mindenki döntse el magának, hogy elképzelhető-e, hogy megcselekszi-e ezt a “szentségtörést” Abrams és Kasdan! A pletyka védelmezői és támadói is Mark Hamill szakállával érvelnek. A támadók szerint a szakáll miatt lehetetlen lenne, hogy ő játssza a képeken látható kiborgot, míg a védelmezők szerint az a furcsa, hogy a szakáll folyamatosan nőtt a forgatás alatt, még akkor is, amikor Hamill állítólag már rég munkába állt (1, 2, 3).

Mielőtt mindenki egységesen népfelháborodna, ez csak PLETYKA! Egyelőre…

Mit gondoltok a képekről? Hát a gonosz-kiborg-Luke-ról?

11 thoughts on “VII. epizód – Rengeteg koncept-rajz és pletyka

 1. Ha a személyes véleményemet kérdezné valaki, azt mondanám, hogy ezeket a képeket (vagy legalábbis egy részüket) Abramsék direkt “szivárogtatták ki”, és nem sok közük lesz a filmhez. Aztán még meglátjuk… Nem tartom elképzelhetőnek, hogy igaz lesz a NAGY PLETYKA.

  Kedvelés

 2. Huu,ezt így egyszerre nehéz megemésztenem 😀 Tulajdonképp egy apróságon akadtam fent..Gwendoline Christi állítólagos fegyvere miért éppen a Wampa fogából készült? Olyan gyönyörű szarva van,amiből véleményem szerint sokkal szebb markolatot lehetne készíteni :DDD na mindegy is,tényleg részletkérdés,a filmben talán ki sem derül miből készült 🙂
  [shush]Az utolsó két képet,és a hozzájuk tartozó ‘pletykákat’ pedig nemtudom hogy véleményezzem..valamiféle vívódás van bennem,ugyanis egy részem nagyon utálná,ha Luke,a nagybetűs HŐS mégiscsak átállna a sötét oldalra,és ezzel beteljesítené a Skywalker hagyatékot,de mégiscsak nagyon mozgat hogy mit hoznának ki ebből a szálból,és miként folytatódna a leendő trilógia,ám ahhoz nagyon ütősnek kell lennie,hogy a magamfajta rajongók számára ezzel ne kövessenek el szentségtörést! :D[/shush]

  Kedvelés

  • Örülök, hogy nálad csak annyi verte ki a biztosítékot! 😀 😀 A fog menőbben hangzik, mint a szarv. 😀
   (Beraktam spoilerbe a hozzászólásod spoileres részét.)

   Kedvelés

 3. Szerintem korrekt elgondolások, még az utolsó opciót is ,hogy [shush]Luke gonosz lesz ,eltudom képzelni mivel ,hogy az eredeti Timothy Zahn féle 7-8-9-ben is megjelenik egy Luke klón aki a régi lézerkardját használja Lukenak, így lehetséges ,hogy egy klónozási eljárással itt is próbálkoztak de mivel nem sikerült úgy így több robot végtagot is kaphatott pl, és lehetséges ,hogy ez a klón állt át a sötét oldalra, és az igazi Luke pedig még él és virul , és megvan a Darth Vader maszkhoz is a kötődés , mint az apjához való közeledés és hozzá vezető utat keresi a klón akár a sötét oldal segítségével.[/shush]

  Kedvelés

 4. Passz… hogy kell spoilerbe tenni????

  [shush]… hogy Luke átáll a gonosz oldalra… az nekem természetesen. Ugyan is a vér nem válik vízzé 🙂 A meglepő pont az lenne (számomra) ha mégsem létnék meg ezt a kiszámítható (számomra) dolgot… ám a kiborg dolog kicsit túlzás…[/shush]

  Kedvelés

  • Ott olvashatod éppen a hozzászólásaink alatt. 🙂

   [shush]Ugye? Nekem is a kiborg cuccal van bajom. A Sötét Oldalról még visszatérhet, de a robotságból… Plusz ezt már eljátszották egyszer: átáll és félig gép lesz.[/shush]
   Szerintem félre vagyunk vezetve.

   Kedvelés

 5. Köszi, megvan akkor a spoiler gomb is, csak ott nem néztem ahol egyértelmű lenne.
  És még valami:

  [shush]Kiváncsi lennék mivel magyaráznák a sötét oldalra való átállást. Mert mondjuk Anakin esetében megértjük: nehéz családi háttér, csak az anya van amibe kapaszkodhat, de őt is rabszolgának adják, majd megölik…. s mindenki tőle várják a megváltás. Amit ő el is hoz… mert “békét” teremt ugyebár a sötét oldal jóvoltából.
  De Luke? Apja utolsó pillanatban visszatér a jó oldalra a főgonoszt legyőzik… akkor meg mi a motiváció??? ÁÁááááhhh sánta nekem az egész…[/shush]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s