The Force Awakens Teaser Trailer

A rengeteg várakozás után végre megérkezett a 7. epizód első előzetese, amiből ugyan sok minden még nem derül ki, de kaptunk néhány igazi képkockát a filmből. A hozzászólásokhoz jöhetnek a vélemények! 🙂

59 thoughts on “The Force Awakens Teaser Trailer

 1. Most már azt mondom, hogy tényleg jó lesz. Már amennyit ebből a tartalomból le lehet vonni.
  De az előzetes tényleg nem lett tartalmas, amitől már korábban is féltünk. Az elején például a néger rohamosztagos előtt a sivatagos tájat tovább nem is mutathatták volna. Ha nem Star Wars filmről lett volna szó már rég beletekertem volna. Ezt csak egy SW film tudja velem megtenni, semmi más. Meg ezek a feliratok, szövegek, addig mutatta a végén, a The Force Awakens címet, hogy már fájt volna belegondolnom abba, hogy mi mindent mutathattak volna abban az időben, így bele sem gondoltam.
  Amivel még meg kell barátkoznom, az a Sith fénykard, ami piros fényt bocsát ki a markolatánál is két oldalt. Ezt valahogy nem érzem az SW részének. Ez valahogy idegen az eddigiekhez képest. De bízom benne, hogy sikerül vele megbarátkoznom.
  Részemről ennyi a negatív része, és persze, nem szabad telhetetlennek lenni, örülni kell, most ennek az előzetesnek is, ez egy újabb SW történelmi pillanat amikor az első képkockákat látjuk az új filmből.
  És mint ahogy kezdtem is, most már tényleg bízom abban, hogy jó lesz, alapjába véve tetszett az előzetes, egyértelműen pozitív irányba fordult nálam a dolog a The Force Awakens-sel kapcsolatban. A Sith-re is kíváncsi leszek akinél a szóban forgó fénykard volt.
  Egyértelműen várós a film, ehhez kétség sem férhet.

  Kedvelés

  • Engem totál megvettek ezzel a fénykarddal, minden sith-nek teljesen különleges a kardja, és mikor felvillan ott két oldalt a két kis fény, egyből azt mondtam hogy igen, egy újabb kidolgozott sith karakter, mint a többi.

   Viszont megértem, amit mondasz, nekem akkor volt ilyen érzésem, mikor megláttam az egyik képregényben egy sith csajt, akinek fénykorbácsa volt, már nem emlékszem a nevére, na én azt nem nagyon tudtam megemészteni. Annak tényleg nincs semmi értelme, ebben viszont nagyon is látok fantáziát.

   Kedvelés

  • Teaser. Volt olyan szóbeszéd is, hogy csak a régi filmekből lesz összevágva, és csak egy-egy állóképet látunk az újakról…. Nagyon sokat adtak! 🙂
   A Jurassic Worldnek is csak most jött az első előzetese, amiben azért nem volt sokkal-sokkal több infó, pedig az SW 6 hónappal később jön ki.

   Kedvelés

 2. Ahogy Eszternek már mondtam: wowhűhaztamindenitnemsemmi!!! Így egyben.
  Ahhoz képest, amit rebesgettek, ez egy teljesjogú előzetes. :)))

  Szóval a pletykák jelentős része (Boyega rohamoszti, Ridley robogója, a droid, az új fénykard, a Sólyom új antennája) igaznak bizonyul már most. Mondjuk azért az eredeti karakterek közül is megnéztem volna párat, de gondolom, őket az igazi előzetesre tartogatják. Az viszont furcsa, hogy Drivert sem láttuk. Vagyis az arcát biztos nem, mert amúgy ki tudja, kinél volt a vörös fénykard.

  Az a hullámvasút a végén. Brrr. Látványos lesz! 😀
  A hang amúgy nem Cumberbatch? Nagyon olyan.

  Kedvelés

 3. Egy nagyon jó kis eszmefuttatás a youtube-ról, aki nem érti annak lefordítom ha kell:

  I think it might be a “makeshift” lightsaber! The trailer is all about “The Force Awakens” for both the “light and the dark”…I think whoever was in the forest is escaping, or evading something and crafted (with limited resources) a saber. So it’s a little “rough around the edges” and not the beam we’re used to seeing on screen.

  …Or it could just be a unique saber, like Darth Maul’s double saber we all saw for the first time in Episode I. I don’t think J.J. Abrams would do that to fans and redesign an iconic symbol of Star Wars. In fact, it may have been included in the trailer for the sole reason OF stirring up people’s emotions, because it will get people talking about the film. I think we’ll see plenty of good old lightsabers in the actual film. 

  Kedvelés

 4. Nekem alapjában már az csalódás, hogy ezt a 40 éves számomra unalmas Skywalker sztorit kell tovább vinni, a lángoló fénykard meg röhejes. És igazából azt sajnálom a legjobban hogy a következő 30 évben jönnek az újabb skywalker filmek kezdve a han solo: hogyan kártyáztam el a hajómat filmek.

  Azt lehet tudni hogy körülbelül mikor jön egy normális előzetes? Nagyjából hónapra belőve?

  Kedvelés

 5. gyalázat…ekkora szemét előzetest össze rakni egy ekkora kultusz film várt folytatásához
  az a beugró nigger a sivatag közepén…..azt hittem valami vígjátéknak az előzetese,utána amikor a rohamosztagosokat mutatták ilyen bevillanásokkal ahogy szállnak le a gépről,az meg kb egy rossz akció film előzetesére hasonlított,de végül is ez a disney…..
  Hiába fogom megnézni,ezt soha nem fogom folytatásnak tekinteni(inkább mint valami alternatív univerzum ként fogom fel) ,persze van az a pár magát “fannak ” tartó egyén akinek az is elég hogy lát néhány rohamosztagost ,fénykardot és már azt mondja erre hogy “IGEN EZ EGY ÚJABB STAR WARS ALKOTÁS”…

  Kedvelés

  • Azért ilyen az előzetes, mert ez egy úgynevezett teaser, amiknél általában csak rövid villanásokat lehet látni a filmből. Ahhoz képest, hogy teaser előzetes, még egész hosszúra is sikerült és sokat is kaptunk. A forgatás alig fejeződött be még 1 év mire kijön a film. A teljesebb igazi előzetesek, vagyis trailer-ek majd később jönnek.

   Kedvelés

  • Egy évvel a premier előtt ne várj már teljes betekintés. Gratulálok, megítéltél egy egész filmet másfél perc betekintés után.

   Kedvelés

 6. Hajajaj 😦 mit is mondjak, volt ami tetszett, nem volt ez olyan rossz, de… Egy másodpercre se sikerült elhitetniük velem, hogy egy star wars film előzetesét látom, és ez nagy baj. Jó volt, a rohamosztagos kiszállós jelenet nagyon profi, az űrhajók marha jól néznek ki, realisztikusak. A fénykard nekem se tetszik de ez szerintem ízlés kérdése, az én véleményem az, hogy hiába volt hasonló képregényben, nem illik ide. Ez egy nagyon jó kis előzetes lett volna, ha nem egy Star Wars előzetest várok, mert ennek jelenleg nem sok köze van a Star Wars filmekhez, inkább mint, ahogy előttem is mondták, kb ez egy alternatív univerzum. Mindenképp meg fogom nézni, de jelenlegi állapotában, ez nekem nem Star Wars 7.epizód, hanem egy 2014 es sci-fi, ami nyomokban star warsra emlékeztető darabkákat tartalmaz.

  Kedvelés

  • Egyébként szerintem ez az érzés talán kicsit a másabb stílus miatt is lehetséges. Én számoltam is vele jó előre, hogy egy tekintetben biztos nem fogja teljesen hozni a régi hangulatát, mégpedig látvány terén. Itt nem a design-ra gondolok, hanem a kameramozgásra, a színvilágra, az effektekre stb. Egyszerűen sokat fejlődött már a technológia, a filmes irányzatok és módszerek is változtak. Én teljesen természetesnek veszem, hogy ez így van. Tényleg furcsa, hogy mennyire feltűnik ez az embernek, de mint mondtam, én jó előre számoltam vele, és nem is zavar.

   Kedvelés

 7. Sziasztok! a véleményem: 1. Kedves “eeh ” milyen dolog az már,hogy valakit csak úgy le “niggerezel”” ez egy rasszista dolog, és mindennek felett hozzátenném csak az szid más embert mert “más a bőrszíne” aki stupid..

  2. Nekem a karddal csak az volt a bajom,hogy a régi keresztes keresztényeknél alakult ki ez a kard (és csak ők használták) és ne vigyünk már a star warsba keresztényéget!!!! és Envo az a fénykard amit te belinkeltél az TELJESEN más!! a 2ágú és nem egy keresztet formáz!! (a másik az hogy az csak egy regényben olvasható és nem a “hivatalos” filmben! Nekem csak az a problémám ezzel a karddal,hogy a kereszténységre utal (és ezt akinek egy csepp esze is van az beláthetja) és egy sw filmben r*hadt gáz vallásokat berakni!!

  egyébként meg a teaser tetszett ennél többet nem igazán kaphattunk volna általában ezek félpercesek vagy csak képek..

  Kedvelés

  • Szerintem a funkciója igazán kérdéses. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ebben az elrendezésben akárhogy is hasznát venné a plusz pengéknek. Védekezni nehéz vele, ezt beláthatjuk. Engem ez zavar, nem az, hogy mit is képvisel. Tény, hogy keresztre emlékeztet, de a kereszteslovagok előtt is használtak hasonló kardot. Vallási utalásokat pedig talán könnyebb összeszedni a Csillagok háborúja-filmekben mint a Passióban. Kezdjük talán csak a szűznemzett Kiválasztottal. 🙂

   Kedvelés

   • Ha a kétágú penge vágóereje szabályozható, akkor simán el tudom képzelni, hogy ezzel előnyre tesz szert a használója.
    Csak a példa kedvéért: Ha a kétágú penge vágóereje nulla, magyarán semmit nem sebez, csak blokkolja a támadásokat, akkor védekezési célokra kiváló lehet. Lásd Dooku gróf esetét a harmadik epizódban, mikor Anakin levágja a karját. – Ha Dooku grófnak is crossguard-stílusú fénykardja lett volna, akkor Anakin mozdulatát blokkolta volna az oldalsó penge.

    Kedvelés

  • Honnan veszed hogy a vallásra való utalás?? Te jó ég. Én nagyon is utálom a vallást minden szinten, de egy pillanatra nem jutott eszembe.

   Kedvelés

  • Tuti hogy nem keresztvas akar lenni, mivel nem véd semmitől. A penge ha lecsúszna a másik pengén a keresztvas előtt kettévágná. Ergo valami más magyarázat van rá, kíváncsi vagyok a véleményedre azzal kapcsolatban amit lentebb írtam.

   P.S.: A törit sosem szerettem, mérnöknek tanulok. 😀

   Kedvelés

   • Ezt a keresztvasat a kereszténységes témára írtam válaszul, hogy tisztán lássatok, és ne a mendemonda terjedjen el, persze a sw beli funkciója megkérdőjelezhető, mivel védeni nem igazán lehetne vele, mivel a kezed jó eséllyel belecsúszik.

    Kedvelés

   • Nem a te hozzászólásodra volt válasz, hanem az eredetire amiben a kereszteslovag dolgot emlegeti a srác.

    Kedvelés

   • Vagy Mandalor acélból van a markolat ( mint az ostor is, valamelyik képregényben olvastam )
    Azt elvileg nem vágja át a penge .

    Kedvelés

 8. Szerintem ez a trailer nagyon jó lett. Nekem tetszik. Akinek gondja van vele, nézze meg nyugodtan az eredeti (New Hope) trailerét. ^^ Na az egy elég hányadék, a film meg mégis olyan sikeres lett, hogy a folytatásait még ma is millióan várják. 🙂
  Sőt szerintem hangulatában már most jobban veri az I, II, III részeket. 😀

  Én bízom J.J.-ben. Azok után, hogy a Star Trek-ből (amit sose szerettem) tudott két olyan filmet csinálni ami tetszett (az időutazgatástól eltekintve), akkor remélem a kedvenc filmjéből csak kihozza ő is a maximumot. 😉

  A fénypallossal meg mi bajotok? Védi a kezet, ha az ellenfél csúsztatja a pengéjét NA! Praktikus. Lovagi kardokon is volt ilyen. 😀

  Kedvelés

   • Valóban. Elhamarkodottan írtam. Mikor másodjára megnéztem a trailert, nekem is elkezdte nagyon szúrni a szemem a túl hosszú kiálló fémrész. Egyébként magával ezzel a keresztvédő ötlettel annyira nincs bajom. Főleg ha megmagyaráznák a filmben, hogy ez valami ősi kard (pl. a Koriban-ról) vagy mittudom én. Nekem kapásból ez jutott eszembe, lehetne valami legendary cucc.. 😀
    Amivel baj van, az tényleg inkább a kivitelezése. De ez ellen nagyon felbolydult az internet, úgyhogy hátha alakítanak rajta. Végül is még van egy év. 🙂
    Pl. az amit fentebb linkelt Envo az már egy elfogadhatóbb dizájn lenne.

    Vagy vannak itt még ötletek 🙂
    http://techcrunch.com/2014/11/28/here-star-wars-i-fixed-your-force-awakens-lightsaber-crossguard-for-you/

    Kedvelés

 9. Másfél perc igazából inkább egy előzetes előzetese, mint igaz beharangozó egy filmhez. Szóval nagy következtetéseket én nem még nem vonnék le. A rohamosztagosok új páncélja tetszett az új X-wingekből nem láttam eleget, de a szárnyformájuk érdekes. A falcon új antennája tetszett bár a Tie kontra Falcon párharc érdekes volt a kameramozgás miatt nekem kicsit furcsa volt. A régi filmekben nem volt ennyi dinamika, de ezt meg tudom szokni. Az új fő gonosz fénykardja nekem is érdekes és szokatlan, de anno Maul duplapengés fénykardja is ilyen volt. Emlékszem az ep-1 első előzetese valóban hangulatosabb volt, de azt nem ilyen hamar adták ki a forgatás után. Rá adásul maga a film nem volt olyan jó mint vártuk (vártam). Szintén ugyan ez a helyzet volt az Ep-2 esetében. Úgy hogy inkább ne legyen jó egy előzetes, de a film taroljon, mint fordítva. Azt meg senki ne határozza meg senkinek ki az igazai Sw fan ,ki nem,nem vagyunk, egyformák én nem szeretem az EU nagy részét, de aki szereti az nemek úgy olyan fan mint én vagy bármelyikünk! Szóval egy kicsit higgadtában ha kérhetném. Ne sértegessük egymást pláne, hogy egy dologért rajongunk. Én most is drukkolok, a filmnek legyen, zseniális azt kívánom mindannyiunk érdekében.

  Kedvelés

 10. Aszthittem majd benne lesz valameik “öreg” is, majd legközelbb.
  Tegnap óta pár kérdés megfogalmazodott bennem.
  -Az úr felöltötte a páncélt vagy épp leveti, a kutaszdroidok õt keresik vagy rosz helyen van?
  -Mi a droid funkcioja?
  -A rohamosztagosk támadnak vagy csak kisérnek valakit? Hol száltak le?
  -A hölgy kaloz vagy csempész?
  -A pilóta jedi?
  -A csukja alatt egy sporos höly vagy szálkás úr bujik meg?
  -Ki vezeti a solymot?
  -Hol az igért kukoricám és kolám? ^^
  (tisztában vagyok vele hogy a jelenetkék egyáltalán nem vagy egész más formában lesznek láthatóak a filmben)

  Kedvelés

 11. Mindenki nyugodjon le a p….

  Valószínűleg egy ősi sith “awakened”, és ez vagy egy ősi kard ami kezdetleges formája miatt energiát kell, hogy “pazaroljon”, a kezdetleges kialakítás miatt, vagy csak nem tudták tökéletesíteni még a kristályban lévő energiát, ezért is zavaros az éle, stb, stb
  Aki szerint meg keresztény utalás, most komolyan, annak mi értelme lenne, vagy akármi? Gondolkodjatok kicsit. Ez egy SCI-FI, végtelen és végtelen variáció van amivel meg lehet magyarázni egy jelenséget, de nem ez egy kibaszott kereszteslovag valószínűleg aki a “light”-ot hozza el nekünk és a végén úgy lesz vége a trilógiának hogy “ÁMEN”.
  Darth Maul kardja nem volt különleges, de. Minden sith kardja és karforgatása különleges, én is valami egyből felismerhető dolgot forgatnék, ha sith lennék, hogy mindenki egyből megismerjen, és legenda legyen arról ahogy kinézek, vagy amit csinálok. De persze lehet hogy egy pap és nektek lesz igazatok.

  Kedvelés

  • Nem írsz hülyeséget, nagyjából egyetértek vele, azt azért hozzátenném, hogy van néhány sith akinek sima fénykardja van pl: Douku gróf, Palpatine, Darth Vader.

   Kedvelés

   • Palpatine és Vader a stílusában volt egyedi és megjelenéségen, azt már nem kellett tovább fokozni, ráadásul Sidious pont a tudatalatti és a erő mestere volt, nem volt szüksége ezen a téren is kiemelkedni. Dooku nekem amolyan kakukktojás, mert hiába olvastam is róla könyvet (A gonosz útvesztője talán, vagy mi volt a címe), valahogy nekem nem jött át. A filmben pl meg sem ismertük, nem tudunk róla semmit, és nem is tűnt ki semmivel. Nálam ő csak egy sima semleges karakter ebből a szempontból. Én az új sith-től is valami ilyet várok, hogy a kard-ja és a története lesz kiemelkedő, más téren “normális” lesz, főleg ha az a színész fogja játszani akiről gondolják

    Kedvelés

   • Kíváncsiságból utánanéztem: http://tinyurl.com/myvfydj

    Dooku kardjának is eléggé formabontó markolata volt, bár ez szemmel nem volt feltűnő, most hogy így magában látom, teljesen más a helyzet.

    Erre is nyugodt szívvel lehetne mondani, hogy “mi az hogy görbe a markolat OMG ez nem is SW, elrontották az egészet” kb annyira lenne jogos ez mondani, mint a most bemutatott kardra, csak éppen ezt nem látták a nézők.

    Egyébként tuti hogy egy Epic történeti szál fog a sötét alakhoz fűződni, ezért hozták létre ezt a kardot is hogy beleilljen a képbe.

    Kedvelés

  • Darth Maul kardaj mért nem volt különleges? Anno az ep-1 előtt nem látunk ilyen kardot(sőt az vizuális enciklopédiában meg is emlitik hogy mennyire egyedi fegyver). Akár csak Dooku kard markolta is egyedi volt csak sajnos a filmekben nem jöttle miért is volt olyan alaku avagy nem nagyon látuk kihasználni a markolat adta lehetőségeket. Remélm az új roszfiu esetében majd lessz funkciója enek a fénykardnak.

   Kedvelés

   • Én is pont ezt írtam 😀 “Darth Maul kardja nem volt különleges? De!!”, csak ott lemaradt a kérdőjel, pont arra írtam hogy rengeteg újítás volt, amin fenn lehetett volna akadni, mégis pont most akadunk fel egy ilyen semmiségen 😀

    Kedvelés

 12. Sokan írtatok okosakat a kardról én most így összegezve hogy mi jött le nekem.

  No mivel elvileg a drága Luke srác lesz a főgonoszunk, biztos a film során keresni fog valami ősi dolgot ahonnan ezt a kezdetleges fénykardot megszerzi. Nyílván nem bolond a rendező hogy lángoló fénykardok legyenek, nyílván egy ősi kard lehet.

  Mellesleg tudjuk, hogy a Star Wars világában végtelen számú trilógiákat lehetne csinálni, ne ragadjunk már le csak a Skywalkeres sztoriknál, Abrams biztos vinni akar bele egy kis Sith történelmet, elkalandozva más felé.

  ennyi.

  Kedvelés

  • Egyáltalában nem biztos, hogy Luke lesz a gonosz, az meg egyenesen biztos, hogy a teaserben látható alak, az nem Mark Hamill. Ez egy vékony férfi vagy nő. Szerintem Adam Driver, mivel az ő arcát nem mutatták meg.

   Kedvelés

 13. Nehogy már egy fénykard markolaton akadjunk már fel 🙂 .
  Rengeteg újdonság dolog(döntsétek el ti) volt az SW-ben: Luke zöld kardja, amiről a Jedi visszatér előtt nem hallhattunk.
  Az ewokok(ne már sírok, ha rájuk gondolok 😦 ).
  Az Erő felesleges megmagyarázása mikroszkópikus életformákkal(minek kell elcseszni egy ilyen szuper dolgot és elnevezni midichloriánnak?!).
  Darth Maul kardja.(ez is hülyeség, jóval nehezebb egy ilyen tipusú karddal harcolni, mint az egypengéjű kardokkal.
  Windu lila pengéje, ami a kánon szempontjából páratlan.
  Jar Jar Binks, aki csak jártatja a száját, de kb. ennyiben kimerül a karaktere.
  És akkor most ti tényleg fennakadtok egy markolaton? Szerintem ez egy király dolog, egy újítás, ami kell a filmbe, mert nem 1977-ben és nem is 1999-ben vagyunk. A fénykard különleges anyagok(ásványok) esetében nem megy lazán át mindenen. http://kaminopedia.wikia.com/wiki/F%C3%A9nykard

  Kedvelés

 14. Sziasztok!

  A korábban felsorolt fénykardok valóban különlegesek voltak, de nem a filmből ismert karakterek használták őket elsőként. Sidiusnak és Vadernek valóban sima, egyenes markolatú fénykardja volt. De Dokunak az ívelt markolat lehetővé tette, hogy egy agresszív, nehezen kiismerhető vívóstílust használjon, az ívelt kardmarkolat miatt tudott olyan fogást használni amitől más szögben tudott csapást mérni, ezért volt nagyon veszélyes! Sőtt, Doku kifejezetten jó vívónak számított, Jodával is eléggé kemény párbajt csináltak, ehhez képest Anakin “simán” legyőzi… de ugyan ez a helyzet a Maul vs Qui-Gon és Maul vs Obivan csatában is, Maul is remek vívó volt, Quigon is nagyszerű kardforgató hírében állt, és mind a kettőjüket egy-egy “zöldfülű” győzi le. Ironikus. Egyébként elsőként a Darth Bane trilógiában tűnik fel ez az íves markolat, Bane kapja meg a tanítójától ez első korribani “tanuló párbaja” után. Itt szintén megjelenik az energiakorbács is, valamint már az old republicban is használtak dupla pengéjű fénykardokat, és nem csak Sith-ek hanem Jedik is! Sőt, volt olyan akinek ha akarta akkor szétszedhető dupla pengéjű kardja volt. Nekem tetszett volna egy old republicos trilógia is, pl. a jedi templom ostroma, vagy az alderani csata… Malgus nagyon jó karakter lenne, vagy akkor Revan, szerintem nagyon népszerű az ő sztoria is, van benne fordulat, a császár … sorolhatnám… vagy akár darth Bane trilógia és a 2 szabálya… hogy tudjuk hogyan is alakult ki az általunk ismert Star Wars univerzum.

  Kedvelés

 15. Kimondottan tetszik az előzetes előzetese. Eddig nem csalódtam J.J.A-ban, remélem most sem fogok. Egy kicsit félek azért, hogy az eredeti széria tempóját veszi fel… ami azért egy kicsit vontatott (ne harapjatok… csak nekem vontatott) az új szériához képest, ami azért pörgős (kivéve az ep1-et).
  A kardal kapcsolatban.
  1. Keresztes lovag és kereszténység bevonása mint vallás… akkor inkább a szeplőtelen fogantatás 🙂 Hagyjuk már… ne keverd ide amit nem kell….
  2. Most futtattam át az ep3-at, mert volt egy olyan gyanúm, hogy Anakin úgy vágta le a gróf kezét, hogy csúsztatta a kardját. Nos biza, nézzétek meg ti is. Ergó, ha az a keresztvas, nem védi meg a kezet 1000 csapástól is… de mondjuk megvédi 1x akkor az már jó. Pl ha a grof kardján lett volna keresztvas… akkor a csata még folytatódhatott volna 🙂

  Kedvelés

 16. JJ. Azt mondta, hogy a sithnek mechanikus beültetései vannak, de nem hord maszkot, mint Vader. Tehát a mi kis rosszfiúnk ilyesmi fejszerkezettel rendelkezik majd

  Kedvelés

 17. A fénykard kereszt vasával kapcsolatban az európai egy másfél vagy kétkezes egyenes kétélű kard formájának semmi köze a valláshoz. Maga a lovagi kard elődét a vikingek (normannok) csinálták használták, akik nem volta keresztények. Ezeket a kardokat fejlesztették tovább a kora valamint a késő középkorban. A viking kardok sem előd nélkül születtek, de ha mindenre kitérnék a kardok eredetéről fejlődéséről funkcionális forma világáról nem volna elég öt oldal sem a honlapon. 😀

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s