Kibeszélő – Star Wars Rebels 1. évad

Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, hogy a hozzászólásoknál meg lehessen beszélni a sorozat minden egyes epizódját. Spoilerezni is lehet, már az amerikai megjelenéstől kezdve.

18 thoughts on “Kibeszélő – Star Wars Rebels 1. évad

 1. Ki volt/van már éhezve minden rajongó valami újra de ez a sorozat nagyon harmatos. A tinédzserek biztos élvezik de az eddigi SW kortalan volt, egy felnőtteknek szóló mese ha úgy tetszik ,ez csak gyerekeknek készült. Oké Disney meg minden de ezzel túl szegregált lett.

  Más kérdés hogy ez az én egyéni szoc. problémám. Vagy nem…

  Kedvelés

  • Én teljesen egyetértek veled. Jól jönne egy igazán darkos sorozat, afféle régi kánonbeli szereplők feltűnésével (vagy legalább az ő környezetükbe való beágyazással), de ha dizni így dönt akkor így dönt… valószínűleg a feltörő nemzedékkel is megakarják etetni az SW pirulát és nem bíznak az origin trilogy erejében…balgák. Mindenesetre örülni kell annak, hogy egyáltalán van valami. 😀 Más viszont az, hogy rendben, hogy gyerekeknek készítik meg nem túl darkos, DE a birodalmiakból nem kellene komplett idiótát és/vagy totálisan ördögien gonoszt csinálni… Rendben, régen is ez volt a felállás: a jó a rossz ellen ez oké, de hogy a rossz totál hülye legyen… Lehet nem jól magyarázom, de perpill az a problémám a sorozattal, hogy vannak a “főgonoszok” akik annyira gonoszok, hogy ettől lesznek nem teljesen hülyék (így egészen viselhető módon végzik a dolgukat) és minden kis többi birodalmi szmötyi meg totál hülye… így valahogy ez az egész ellenállós lázadós dolog elveszti a varázsát. Szegény rohamosztagosok még mindig nem találnak el semmit (holott a klónháborúban csak úgy hentelték a droidokat meg a jediket) a reakcióidejük meg egy erősen ittas kómaközeli -20IQ-jú Pistabácsi szintű…NANEMÁR?! Ilyenek ellen minek kell egyáltalán lázadni?! Persze azt is megértem, hogy miért nem lehet főműsor időben leadni egy népírtást vagy valami… de így elég hiteltelennek érzem. Persze lehet még majd beindul… bár a Clone Wars is akkor lett lelőve mikor már egészen bedarkosodott a kameralencse.
   Az Erő legyen veletek!

   Kedvelés

   • Szívemből szóltál. Én speciel a jedis-darkos történetekért vagyok oda, kevésbé kötnek le a rohamosztagos kadétos szörpök. Egyébként meg jó példa a két vonal sikeres ötvözésére rajzfilm kategóriában Denndy Tartakovsky (2003) Klónok háborúja sorozata. Szerintem szuper lett, akár egy mozifilm alapját is képezhette volna, kicsik és nagyok egyaránt ehetik.
    Az old republic korszakát nagyon szeretem,remek könyvek készültek tele izgalmas karakterrekel és jó sztorikkal. Szóval lenne merítési lehetőség bőven de igen, sajnos a felnövekvő nemzedékre fókuszálnak. Bár itt teszem hozzá gyorsan hogy anno gyerekként is Darth Vader látványa volt a sava-borsa az egésznek.
    Revan, Marka Ragnos, Vitiate, Joda, Windu, Az árulás (Paul S.Kemp), stb sztorik filmesítése maga lenne a kánaán.
    Az új bemutató is csak 0:48 körül keltette fel az érdeklődésem:)

    Na jó, befejeztem a fröcsögést, éljen a Rebels…

    Kedvelés

 2. A mostani résszel véleményem szerint egészen kezd jó irányba haladni a sorozat. A rohamosztagosok béna célzása tényleg eléggé zavaró, ugyanakkor sajnos itt még azt sem lehet megcsinálni, mint a TCW-ben, hogy a droidokat irtották legalább a klónok. Ugye azok csak gépek voltak, így a gyermekek számára annyira nem szívbemarkoló a “haláluk”. Valamit pedig jó lenne, ha csinálnának, mert tényleg elfogja veszíteni a Birodalom a maga tekintélyét..

  Ezek a negatívumok mellett viszont szerintem nincs nagyobb probléma a sorozattal. Maga az animáció is megszokható, a storyk is egész jók, illetve ami nagyon tetszik, hogy egy csapatra fókuszálunk a részekben.

  Egy darkos sith-jedi sorozat viszont igencsak kellene. Szerintetek a Disney meglépne egy élőszereplős Star Wars sorozatot? Annak is lenne azért hangulata..

  Kedvelés

  • Ez a sorozat dolog azért veszélyes. Személy szerint nem vagyok híve de lehet érdekes lenne, feltéve ha nem csap át mondjuk az 55. rész után a tömény unalomba és kiszámíthatóságba. A komoly sztorik akkor jók ha végük is van,kicsit a nézőre fantáziájára bízza a “lecsapódást”, akár egy jó könyv.Ez sorozatoknál elvész szerintem.

   Kedvelés

   • Valóban jó irányba kezd tapogatózni a Rebels is, kérdés, hogy engedik-e neki eljutni addig. A rohamosztagosokat tápolhatnák látványosabban, ennek számtalan módját tudnék csak így rögtön ficakból mondani, de elsősorban nem az a problémám, hogy veszítenek, hanem AHOGY. Eddig a sorozatban volt vagy 3-4 birodalmi tiszt példa kedvéért…ÉS mindsegghülye (pardon az erős szóért). Nagyon gyorsan dobjanak ide egy Tarkint vagy Pietet vagy akármelyik normális birodalmi tisztet mert elveszítem a béketűrésem – nem azért mondom de Piet pont alkalmas is lenne, elvégre kalózvadászként kezdte a pályafutást. DE akár jöhetne egy Crix vagy Dodonna is, akikből aztán lehet csinálni dezertőrt és mindenki heppi.
    Én a jedi-sith marakodásért annyira azért nem vagyok odáig, de elismerem, hogy számtalan jó adaptáció lehetne.
    A Rebels koncepciója nem rossz, időben is jó lesz az, csak hát kinek-mi. Én örülnék ha látnám a birodalom might-ját materializálódni és nem csak a flottában (amit mellesleg ripityára lő egy gagyi teherhajó…nanemááár)… mert a sorozat alapján eddig annyi jött le, hogy minden hülye gonosz ember birodalmi…. holott ha tetszik ha nem a történet lényege az hogy Palpatine MINDENKIT megetetett a maszlagjával és nagyon jó emberek is beálltak a birodalmat szolgálni, igen elhivatottan (a tantuszig persze) és ők nem voltak gonoszak, csak a dolgukat tették. Nem igazán értek egyet azzal a média áramlattal, hogy mindent le kell butítani, hogy emészthetőbb legyen, néha igen is essen jól egy kis gyomorrontás!
    Élőszereplős sorozat. Én úgy emlékszem jó pár éve volt valami mézesmadzag, hogy készül és lesz, talán Bounty Hunters címmel, de aztán még tervezési fázisban elkaszálták? Lehet kacsa volt kapásból, viszont az univerzum megint csak alkalmas lenne rövid sorozatok vagy filmsorozatok gyártására. Én például eszeveszett módon örülnék egy rohamosztagos Elit Alakulatnak… akár az 501-esekkel. Vagy akár a kacsát is szívesen látnám megvalósulni, jó kis fejvadászos sori. De egy X-Wing sorozat is igen jó lenne, akár még a filmek ideje aladt is játszódhatna.
    [ Nem tudom mennyire ér és szabad itt linkelgetni, de akit érdekel egy igen jó minőségű fanfilm ha még nem látta volna: https://www.youtube.com/watch?v=bHJkxEVENPI ]

    Kedvelés

 3. Mit szóltok a legújabb részhez? Már kezd egyre izgibb lenni a sorozat és persze most kell elmenniük egy hónapos szünetre!

  Kíváncsi vagyok, mi lett Ezra szüleivel. Szerintem ki fog derülni, hogy még legalább az egyik él. 😉 Aztán valami drámai részben mégis meghal.

  Annyira cukik azok a kis szörnyek az aszteroidáknál! ^^

  Csak én képzelem az Inkvizítort Lucius Malfoynak mindig? Szerintem úgy sokkal félelmetesebb. 😀

  Jaj, és ki a fene ez a Fulcrum? [shush]Olvastam valahol, hogy lehet, hogy Ahsoka, mert hogy női hangja van, meg az egyik dobozon olyan minta volt, mint az ő homlokán. Ti mit gondoltok?[/shush]

  Kedvelés

 4. Nem is hallottam erről a sorozat élőszereplős sorozat koncepcióról, bár biztos oka volt, hogy aztán nem valósult meg. 🙂

  Huu, az új rész nekem a kedvencem lett, az eddigiek közül. Olyan jó az egész rész megvalósítása. A szünet meg kiakaszt 😀 Mire izgalom van és történés várhatunk a folytatásra.
  Ezra szüleivel tuti valami nagy kavarás lesz. Nem is tudom melyik lehetőség hagyna Ezrán mélyebb nyomot: Ha meghaltak, akkor végülis nem változik semmi, hiszen eddig is halottnak hitte őket. Viszont, ha élnek! Vagy valamelyikőjük.. Vagy esetleg kiderül, hogy élnek, de nem sikerül a mentőakció és most halnak meg..

  Na ezért olyan rossz ez a szünet. 😀

  Kedvelés

 5. Nekem is kifejezetten tetszik az irány, amelybe kezd átmenni a sorozat (remélem folytatják is). A történetszál eddig érdekes, és remélhetőleg egyre többet fogunk megtudni a Lázadás születéséről.

  A legutóbbi részben pl. az is nagyon tetszett, hogy végre egy normál birodalmi katona is effektíven fel tudott lépni a főhősökkel szemben. Arra a “motoros” katonára gondolok, aki felugrik a szállítóra és kézitusába keveredik Kanan-nal.

  Kedvelés

 6. Az élőszereplős sorozattal kapcsolatban:
  Tényleg voltak ilyen irányú tervek, ha jól tudom a III. és a IV. epizód között játszódott volna (akárcsak a Rebels). Évekig tervezgették, de végül arra jutottak, hogy a technológia ma még nem engedi meg, hogy egy sorozat költségvetéséből olyan látványvilágot tudjanak varázsolni, mint amilyet a filmekben láthattunk, úgyhogy dobták az ötletet. Ez még az előző vezetés alatt volt, szóval nem tudom, hogy az új vezetés gondolkozik-e hasonló élőszereplős sorozat-tervvel.

  Kedvelés

 7. Nekem amúgy ez az új rész kifejezettem tetszett a path of the jedi, egy ilyen már nagyon hiányzott szerintem. Gyanítom, hogy innen fog igazán beindulni a sorozat mint anno a clone wars a 3. évaddal. Még a kedvenc részeim voltak a Rise of the old masters, és az akadémiás rész. Bár az igaz, hogy tényleg zavaró az, hogy a birodalmi katonák, főleg a tisztek hihetetlenül ostobák. A rohamosztagosok meg kb ügyetlen majmoknak vannak beállítva. Én a magam részéről azért kezdek megbarátkozni ezzel, bár szükség lenne, egy-két jobban kidolgozott ellenfélre, és néhány ismert szereplő feltűnhetne. Yodához akár el is mehetnének, vagy esetleg Ashoka előkerülhetne, esetleg Ventress! na az egy érdekes csavar lehetne.

  Kedvelés

  • Szerintem is jó volt az új rész, örültem Yodának. Azt viszont kétlem, hogy meglátogatnák, hiszen azt se tudják, hogy él. Én inkább valami Obi-Wan cameót néznék meg. 😉

   Viszont az fura volt, hogy pont azon a kietlen pusztaságon megtaláltak egy régi Jedi építményt, és persze ott volt egy kristály. Meg nekem annyira nem tetszik Ezra fénykardja, mindig azt mondják, hogy ez egy elegáns fegyver, hát az övé a közelében sincs annak, amit én elegánsnak mondanék. 😀

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s