Könyv – The Heart of the Jedi

A StarWarsTimeline.com közzétette Kenneth C. Flint The Heart of the Jedi című könyvének első nyolc fejezetét (később az egész regény elérhető lesz, de havonta mindig csak 4-4 fejezet fog felkerülni). Az érdekesség a könyvvel kapcsolatban, hogy akkor íródott, amikor még a Bantam Spectra jelentette meg a Star Wars regényeket (90-es évek). Az író, Kenneth C. Flint egy évig dolgozott vele, ellenőrizve lett, még a Lucasfilm is rábólintott, aztán a következő történt:

Heart of the Jedi

Mivel egyre jobban aggódtam, kapcsolatba léptem egy ügynökkel, aki kapcsolatba lépett a kiadóval. Kiderítette, hogy a Bantam Spectra úgy döntött, nem adják ki a könyvet, mert nem illik bele az új sorozat folytatásába.

Azt mondták, hogy az ottani szerkesztőm miatt történt ez az egész. Állítólag megígérte egy másik írónak a csapatból (egy bizonyos forrás szerint az egyik barátjának), hogy az ő könyve lesz az első helyen kezelve. Ezért volt a “késés”, hogy addig a hölgy be tudja fejezni a könyvét, és beállhasson elém a sorba, míg én ültem tétlen és tudatlan azzal kapcsolatban, hogy mi megy itt hónapokon keresztül. Úgy döntöttem, hogy nem akarom megtudni, ki ez az író, és soha nem is lettem volna képes elolvasni a könyvét, vagy bármi mást a sorozatból, és így sajnos ki is ábrándultam mindenből, ami Star Wars.

Megkerestem a Lucasfilmet és harcoltam az igazamért? Nem. Nem tudtam, kihez fordulhatnék. Én a Spectrának dolgoztam. Nem volt kapcsolatom a Lucasfilmmel. Szánalmasan naiv voltam, és addigra már teljesen tehetetlennek éreztem magam.

A Thrawn-trilógia után kettő női írótól is jelent meg regény, az első Kathy Tyers, ő írta a Különbéke című regényt. Ezután jött a Jedi Akadémia trilógia, majd a Szökevények és végül Vonda N. McIntyre A kristálycsillag című regénye. A kettő közül egyedül Tyers regénye az, ami rögtön A Jedi visszatér után játszódik, ugyanúgy, ahogy Flint regénye is.

Flint úgy nyilatkozott, hogy az eset gyakorlatilag tönkretette írói karrierjét és a kapcsolatát a kiadóval. Annyira magába zuhant, hogy felhagyott az írással és más munka után nézett.

Furának is találom, hogy most mégis megosztja a regényt. Ha beleolvastok, írjatok róla, hogy milyen. 🙂

1 thought on “Könyv – The Heart of the Jedi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s