Rogue One: Tudományosan “megalapozott” lesz

Rogue One teaser

Sziasztok! EzraBridger vagyok, a JediRend.com legújabb hírírója. Kezdeném első írásomat egy másik remek filmsorozatból származó szállóigével:

“Az űrben senki nem hallja a sikolyod”

Ez Ridley Scott Alien filmjéhez készült marketingduma. De ez nagyon is igaz a sci-Fi filmek többségére, mivel ugye az űr vákuumában nem terjed a hang. A Star Wars világára ez nem igaz mivel minden egyes csatajelenet ami a végtelenben játszódik, remek hangeffektekkel van ellátva. Nem lesz másképp az új, különálló filmben, a Rogue One-ban sem. A fő forgatókönyv író, Chris Weitz twitteren fordult segítségért Neil deGrasse Tyson asztrofizikushoz.

//platform.twitter.com/widgets.js

Az eredeti cikket a MakingStarWars.net-n lehet megtekinteni.

Folyamatosan követni fogjuk ezt a tweetet, hogy lássuk Tyson válaszol-e nyilvánosan. Azt feltételezem, hogy ez elsőbbséget élvez Gareth Edwards rendezőnek és mindenkinek aki követi.

A kérdést illetően az AICN hírportál írt egy cikket a Rogue One trailerében látható bolygó létezésével kapcsolatban. AZ ILM legenda és a Rogue One történet megalkotója John Knoll válasz e-mailt küldött az AICN-nek a cikkel kapcsolatban.

Rogue One teaser

AICN:

Teljesen lehetséges, hogy az ILM-nél dolgozó művészek csak kitalálták a teaserben látottakat a “hűha faktor” kedvéért és nem sok gondolat áll a háttérben a dolog mögött. Természetesen a STAR WARS mindig is egy űr opera/fantasy volt. Remélem azért átgondolták.

John Knoll válasza:

Biztosíthatlak afelől, hogy igenis megtárgyaltuk, hogy milyen messzire is mehetünk el. Én egy tudósokból és mérnökökből álló családból származom, úgyhogy biztosíthatlak, hogy ilyesmik nem történnek véletlenül, legalább is nem olyan munkák kapcsán amiket én felügyelek. Néhányunk az ILM-nél a nem hivatalos szlogenünket hangoztatjuk inkább “Mi túlgondoljuk, így neked nem kell.

Ez egyedi képet fest. Nem gondolom, hogy bárki is úgy gondolja, hogy másként fogják kezelni ezt a galaxist. Megmaradnak a hallható hangok az űrben és a többi remek hangeffekt. De megpróbálják úgy megalkotni, hogy hihető és kézzelfogható legyen a mi felfogásunk szerinti fizikával is. Az, hogy a film mélyebb és komolyabb irányt vesz, nem rossz dolog. Az utolsó dolog amit szeretnél, hogy a tanultabb közönség (az okos “kockák”) figyelmét elvonják a lényegtelen tudományos dolgok a filmről magáról.

Én személy szerint nagyon várom már ezt a filmet. Ha igaz, amit mondanak a rendezők, akkor ez egy remek háborús film lesz. Kivételesen nem az Erőről és annak használóiról fog szólni elsősorban. Ja, és talán kedvenc rohamosztagosaink végre el is találnak valamit.

Az első Star Wars spin-off film, a Rogue One 2016 decemberében kerül mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s