Zsivány Egyes kibeszélő – SPOILERES

A rajongók karácsonyi ajándéka már meg is érkezett a mozikba! Aki pedig már látta, az a hozzászólásoknál leírhatja a véleményét a Zsivány Egyes filmről. Vigyázat, spoiler veszély! 😉

13 thoughts on “Zsivány Egyes kibeszélő – SPOILERES

 1. Nekem nagyon tetszett, de az a bolygóról indított hiperugrás csúnya hiba volt. Más nagyobb buktatót nem láttam,csak kisebbeket. Összességében a film nagyon jól meg lett csinálva. A film vége viszont nem volt kérdéses. 😦 Ha jól emlékszem az A.C. Crispin-es Han Solo trilógia végén sem élte túl Bria sem élte túl a Halálcsillag terveinek ellopását.

  Kedvelés

  • Még egy olyan kérdést hozzáfűznék, hogy újra lett feorgatva film vége(legalábbis én így olvastam). Esetleg valahol nem lehet majd megnézni(online vagy dvd kiadásban) azu eredeti befejezést. Persze tudom,hogy korai még a kérdés, csak esetleg valaki nem hallott róla valamit.

   Kedvelés

 2. Rogue One – Egy új remény a Star Wars franchise-nak

  Elképesztő, hogy ezt mondom, de a Rogue One az eddigi legjobban megírt és megrendezett Star Wars film, amit csak leforgattak! Természetesen a Jedik hiánya mindig amolyan negatívumként jelenik meg a rajongók szemében. De szerintem ezt csak abban az esetben tekinthetjük negatívumnak, ha a Star Wars eredeti történetszálából indulunk ki, és kizárólag rajongói szemmel nézve ugyanazokat az elemeket akarjuk viszontlátni. Némiképp ellentmondásosan az előbb leírt alapokra hivatkozva azt is meg tudom indokolni, hogy miért hihetetlenül Star Wars hangulatú ez a film. És ez a hangulat egyáltalán nem tűnik sem mesterkéltnek, sem pedig erőltetettnek. Egyszerűen és őszintén nyúltak az eredeti Star Wars trilógia nyújtotta emlékekhez, a Star Wars érzéshez, amihez még Jedikre sem volt szükségük. Azért beszélek a film készítőiről többes számban, mert itt nem kizárólag a rendező látta jól, hogy mit milyen mértékben szükséges felhasználni a megfelelő hatás érdekében, hanem a társrendező, a forgatókönyvíró, az operatőr, és még a színészek is. Olyan ez, mint mondjuk egy különleges alkalmakra szánt ritka étel receptje. Le van írva, hogy kell csinálni, és sokan meg is próbálják, de csak keveseknek sikerül minden egyes mozzanatot úgy megvalósítani a főzés során, hogy annak a végeredményére azt lehessen mondani, tökéletes. De fogalmazhatnék egyszerűen úgy is, hogy velük volt az Erő! 🙂

  Emellett mindenképp meg kell említenem, hogy a zene is annyira sokat ad a film Star Wars hangulathoz, hogy már szinte észre sem vesszük, hogy az új dallamokat nem is John Williams írta, hanem Michael Giacchino. Valahogy ő is tökéletesen ráérzett, hogyan tud valami újat és érdekeset vinni a régi dallamok stílusához komponálva úgy, hogy közben ne vegyük észre, hogy ezt teszi. Tudjátok, olyan ez, mint amikor Han Solo mondja Chewi-nak, hogy „Tartsd a távolságot, Chewi! De ne vegyék észre, hogy tartod a távolságot.” 🙂

  A cgi (számítógéppel generált) szereplőkre mondhatnánk azt is, hogy kínos, hisz némiképp mégiscsak felfedezhető, hogy nem valós színész arcokról és színészi játékokról van szó, de ebben az esetben én mégis azt mondanám, hogy a nosztalgikus élmény miatt, amit okozott ez a néhány jelenet, rendkívül bravúros megoldásnak bizonyultak. Hihetetlenül bátor húzás volt ilyennel előrukkolni, ismerve a kritikus nézőtömegeket és Star Wars fanatikusokat. Le a kalappal a grafikusok előtt, hiszen semmit sem vesz el a filmélményből, sőt inkább hozzáad.

  Az előző Star Wars flimhez hasonlóan A Rogue One-ban is átvesznek úgynevezett „Star Wars elemeket”, amit akárki titulálhatna jelen film esetében is koppintásnak, és ezáltal egy gyenge másolatnak, de a legtöbb kritikában mégsem teszik. Pedig a Force Awakens-nél tették. Jelzem, hogy joggal. Itt viszont más a helyzet. Más, mert ennek a filmnek megvan rá az alapja, hogy jogot formáljon a Star Wars elemek beemelésére. Hisz nem ezekre építkezik, hanem az erős történetére, illetve annak érdekfeszítő előadásmódjára. Ezek miatt egész egyszerűen a Force Awakens-el ellentétben a Rogue One-nak jól áll a koppintás. Így minden, amit átvesz az eredeti Star Wars-ból, az külön is élvezhető, és nem egy erőltetett próbálkozásnak tűnik arra, hogy még „Star Wars-osabbnak” tűnjön a film. Tehát a lényeg, hogy letesz valamit az asztalra, hogy felvehessen valamit a Star Wars-ból. Ettől lett számomra minden Star Wars-os elem, mint például a leköszönő vadászgép modellről diskuráló rohamosztagosok, és az összes többi utalás hiteles és élvezhető.

  De ami nagyon különleges darabjává teszi ezt a részt a Star Wars sorozatnak, az az, hogy nem csak felhasznál az eddig megszokott elemekből, hanem hozzá is ad ahhoz, és igyekszik előzményt és okot szolgáltatni sok általunk jól ismert eseményre. Hogy csak a legalapvetőbbet említsem, ilyen például az, amikor a szemünk előtt bontakozik ki, miért is elegendő egyetlen lövés ahhoz, hogy elpusztuljon és fel is robbanjon egy bolygó mérető űrállomás. De nagyon sok kisebb magyarázatot is kapunk, amik véleményem szerint mind jól kitalált, hihető és érdekes információk. Ezektől még élvezetesebbé és nosztalgikusabbá válik ez a film. Az pedig csak hab a tortán, hogy a minden Star Wars filmben szereplő „I have a bad feeling about this.” mondatot ebben az esetben egy határozott „Csend legyen!” mondattal rövidre zártak, ami egyértelműen a Star Wars-nak, mint franchise-nak, és egyben a Rogue One-nak az öniróniája, amit rendkívül jól sikerült ellőniük.

  Alapvetően ellenzője vagyok a korábbi Star Wars filmektől eltérően kissé humorosabb hangvételű történetmesélésnek (főleg a Force Awakens ezirányú próbálkozásai óta). Valahogy mindig is úgy élt a fejemben ez a filmeposz, hogy ez azért mégiscsak valamennyire komoly téma, még ha félig-meddig gyerekmesének tűnik is. Ezért egyszerűen úgy gondoltam, nem illik hozzá a humor, csak elvétve, és ott is csak a vájt fülűek számára. Aztán megnéztem a Rogue One-t. Most már annyiban változott a véleményem, hogy lehet egy Star Wars-ba több humort is szőni, csak nem úgy, mint a Force Awakens-nél. Abban az esetben ugyanis mindenki jobban jár, ha inkább megmarad komornak a film. Viszont jelen esetben a Rogue One-nál rendkívül jól sült el. Valószínűleg azért, mert nagyon jól meg voltak írva a viccesnek szánt szövegek, jól meg volt választva, hogy ki, mikor és miért mondja el azokat. És ami még fontosabb, hogy a színészek (vagy robotok és szinkronhangjaik) is rendkívül természetesen adták elő, mindenféle hatásszünet, vagy egyéb sitcom-okra emlékeztető elemek nélkül. És ami még ennél is fontosabb, senki sem grimaszolt a vicc kedvéért semmilyen módon! Ez azért mégsem egy paródia, még ha egyes nézők, esetleg filmkészítők így is gondolkodnak a Star Wars-ról…

  Akik ismernek engem, jól tudják, mennyire csalódtam a Star Wars fő történetszálának hetedik epizódjában, a Force Awakens-ben (korábban itt is megírtam a véleményemet róla), így ennek fényében még inkább felüdítő volt a Rogue One. Összességében azt kell, hogy mondjam, ez egy nagyszerűen megrendezett, átgondoltan és okosan megírt, minden szereplő részéről kitűnően eljátszott, jó humorú és izgalmas film, ami egyben egy nosztalgikus tisztelgés a Star Wars előtt. Egyszerűen nagyon nehéz olyat találnom a filmben, ami ne lenne telitalálat.

  Na jó, nem lennék igazságos, ha nem mondanám el azt az egyetlen dolgot, ami azért kissé lelohasztott a film nézése közben, és visszavetett a Star Wars hangulatomban. Mégpedig Darth Vader első, teljes vértében történő megjelenése. Amikor Krennick felé közelít Darth Vader, úgy jár a csipője jobbra-balra, mintha csak a leglazább rapper öltött volna magára Vader ruhát a legközelebbi Star Wars fanboltból. De szerencsénkre Darth Vader nem játszott központi szerepet a filmben, ezért nem is tudta elrontani ezzel a film összképét, és nem sokkal a jelenet után már könnyen vissza is lehetett zökkeni a megszokott kerékvágásba.

  Néhány mondatot a sok negatív kritikáról is akartam írni. Úgy látom, hogy rendkívül sok negatív kritika született nézők részéről. Ennek abban látom okát, hogy ők valami hasonlót vártak, mint amit a Force Awakens-nél kaptak. Agyatlan humorú, menősködő, mindenféle érzelmet mellőző akciófilm. Tudjátok egy amolyan igazi 2016-os ultra király, menő cuccot. De mivel ebből (szinte) teljesen hiányzott a fénykard, és Darth Vader is csak néhány percet szerepelt összesen, ráadásul gondolkozni is kellett rajta egy kicsit, hogy tudjuk követni a szálakat, így nem tetszett nekik. Inkább lehúzták a véleményükkel. Pedig mivel a véleményük megalapozottsága erősen kérdéses, és abszolút figyelmen kívül hagynak minden rendezői és színészi teljesítményt, így jobb lett volna, ha meg sem szólalnak.

  Annyit mindenképp elmondhatok, hogy lett még egy film, ami bekerült a rendszeresen újranézendő filmjeim listájába. Ez lett benne a hetedik, ami a Star Wars világában játszódik, és nem véletlenül.

  Kedvelés

  • A film alapvetően jól el lett találva, a vége pedig fenomenális lett. Sokkal jobb és ízlésesebb lett, mint a 7. Tavaly a 7-től azt vártam, mint most a rouge one vége, csak a teljes filmen keresztül. Remélem a 8. részben is ez az irány jelenik majd meg és nem a közönséges gagyi.

   Kedvelés

 3. Ahogy az ismert film címe is mondja: Jövőre veled ugyanitt! 🙂
  Kedves Jedi-társaim, megmondom őszintén, hogy meg kell követnem magam, tavaly elkövettem ugyanis azt a hibát, hogy kijelentettem: sajnos csak 77-83 között készült csak SW film. Tegnap erre fel kaptam egy alapos leckét a mindenható Erőtől, hogy ne okoskodjak állandóan. Mert hogy most már nagy betűvel odalehet írni az évszám mellé, hogy és 2016. A JEDI VISSZATÉR ÓTA MOST ELŐSZÖR KÉSZÜLT IGAZI STAR WARS FILM! És mennyire örülök, hogy ezt leírhatom, mert már magam is azt kezdtem hinni, hogy túl sokat várok. Hogy nekünk ősrajongóknak úgy látszik soha semmi se elég jó, és hogy bezzeg a fiatalabbak hogy élvezték, míg mi öregek egyfolytában csak morgunk. Erre itt van ez a film, ami igazolja az elvárásainkat, hogy na ugye, nem mi voltunk azok, akik állandóan mindent fikázunk, hanem jogosak voltak az elvárásaink. Egy film, aminek láttán még George Lucas se fintorodik el. És igen, így végre értelme lett annak, hogy kiszállt és átadta a céget az ifjoncoknak, hogy kezdjenek vele, amit akarnak, neki ennyi elég volt. A velem egykorúak értik igazán ezt az egész világot, ők maguknak és a generációjuknak készítették el ezt a filmet, azok akik a szájukat is elfelejtették becsukni 77-ben, na azok kapták most magukat össze, mert esélyt kaptak egy SW filmre, és érezni, hogy mennyi szeretettel fogtak hozzá. A történet nagyon össze van téve, ahogy Qel-Jorr mester is mondta a hozzászólásában, nincsen benne hiba, nem úgy, mint akármely másik történetben. És végre egy film, amiben komolyan vették magukat a szereplők, nincs felesleges üresjárat, csak a mese, ami állandóan emeli a tétet a katarzisig. És minden a helyén van, amit csak megmutat, végre kaptunk egy bolygót, ahol húsba vágó az utcai nyomor, ahol tülekednek az idegen fajok, de nem úgy mint Cosurcant Lucas-i víziójában, hanem mint a szárnyas fejvadászban, minden lüktet és él, vallási szekták, utcai kifőzde és mindenhol a Birodalom jelenléte. Kaptunk Jedi bolygót, ahol az elmúlt ezer évek romjai hevernek a sivatagban (és mégis más, mint a Tattooine). Egy vak templom őrt, aki nem mellesleg napjaink legnagyobb harcművésze alakít, és új droidok, új Tie-vadász, U-szárnyú hajó, aminél szintén kiverődik a biztosíték, hogy húú, de állat, mikor próbálhatom ki… és még folytathatnám azokat a kis dolgokat amitől az egész alaposan összeáll, mint ahogy három másik 7.rész se. Pedig ott is akartak, az extrákat megnézve és az igyekezetet látva nem értem, hogy miért nem állt össze az egész. Most már értem: Mert ezért nem mindegy, hogy ki ül a rendezői székben. Sajnos Edwards hátratett kézzel és behunyt szemmel is legyőzte Ábrahám Jolán unokáját. És nem tudom, hogy mit kellett újra forgatni, hogy milyen vége lett volna az ő verziónak, de az biztos, hogy kíváncsi lettem volna rá. Disney úgy látszik nem vállalkozott arra, hogy túl mélyre merüljön a sötétségbe, de talán igy még jobb lett a végeredmény.
  Ami a CGI-t ileti, ugye Tarkin már a harmadik részben is megjelent, láttam az akkor készült maszkot, amit aztán csak fényév távolságból mutattak meg, talán jobb is volt várni vele, mert a mai technikával már bármit lehet. Közel lehetett hozni Tarkin és Leila arcát, abban hiba nem volt, mondják mások, hogy azért kilógott a lóláb. Hát én úgy néztem, mint akit sokkhatás ért, nem hittem a szememnek. És hogy volt bátorsága a rendezőnek játszatni a karaktert, még inkább emeli az ázsióját előttem.
  Remélem okul a Disney ebből, és megpróbálják meglovagolni a sikert a nyolcadik résznél is, létrehozva egy hasonlóan jó filmet.
  Csak annyit írok még a végére, hogy én már elégedett vagyok, jöhet bármi már, én megkaptam azt, amire oly régen vártam, egy igazi SW filmet. És jó azt is látni, legalább is a kritikákat olvasva, hogy minden öreg ugyanígy érez, mint én, végre mi is megkaptuk, amit akartunk. A fiatalabbak meg, akiknek jobban tetszik Jar-Jar és a az ébredő Erő, nézzék el nekünk ezt.
  Ja igen, és utolsónak még: Két magyar is fel van tüntetve a stáblistán, meg lehet nézni az IMDB-n.
  Attila G.Kerekes- rebel marine on Yavin (fogalmam sincs mi ez) és Russel Balogh- rebel pilot
  Megint odacsaptunk Amerikának! 🙂
  Ja igen, Eszti, majd véleményezd te is, kíváncsi vagyok neked hogy tetszett.

  Kedvelés

 4. Roch del Khan, kedves Barátom!
  Rég hallottam felőled, örülök, hogy továbbra is aktívan követed az eseményeket!
  Annak meg kiváltképpen örülök, hogy Neked is tetszett a legutóbbi Star Wars film! Bár meg kell, hogy mondjam, én még nem tartozom az “öreg” társadalmi megítélésű rétegbe, mégis teljesen egyetértek Veled előbbi hozzászólásod kapcsán. (Megjegyzem, véleményem szerint az az öreg, aki annak érzi magát. 🙂 )
  További szép napot, és minden jót kívánok Neked! És persze kellemes Ünnepeket!
  Az Erő legyen Veled! 🙂

  Kedvelés

 5. Neked is hasonlóan jókat, jó látni, hogy a régi gárda újra összeáll, ez is mutatja, hogy a szerelem nem múlik el a mítosz iránt. Neked is hasonló jókat, jó volt olvasni újra tőled 🙂

  Kedvelés

 6. Hát végre megnéztem. Nagyöregként én is azt kell mondjam VÉGRE!
  Jar Jar Abrams elbújhat. Így kell STAR WARS filmet csinálni. Imádtam minden percét, a rejtett és nyilvánvaló utalásait, az ismerős karaktereket, egyszerűen az egészet. Nagyon remélem hogy a rendező még sok filmet fog forgatni a témában. Az eredeti végére én is nagyon kíváncsi lennék, vajon mi nem tetszett a Disney-nek. Reménykedjünk benne hogy talán egyszer megkapjuk extraként 🙂
  Viszont sajnos volt ami nem tetszett. Nem tudtam élvezni a zenét. Mármint az új szólamokat. Szerintem nem illettek bele. De amikor a régi dallamok felcsendültek akkor libabőrös lettem 🙂 A másik: én szinkronosan néztem meg. Hát nem biztos hogy adnék munkát még ennek a szinkronrendezőnek. Amikor megjelent Darth Vader majdnem felsikoltottam örömömben, ittam minden egyes másodpercet… egészen addig amíg meg nem szólalt! 😦 Ennél nagyobb szinkronrendezői hibát elkövetni egy ilyen ikonikus karakternél nem lehet! (el is döntöttem hogy meg kell nézzem eredeti nyelven is!!!) És 3PO hangja is rettenetes. Egyszerűen nem értem. De ezeket figyelmen kívül hagyva azt kell mondjam nagyon elégedett vagyok a filmmel. Remélem még sok ilyen jön. (Ja és követelem hogy Jar Jar Abramst soha többet ne engedjék a STAR WARS közelébe!!! ) 😀

  Kedvelés

 7. Szervusztok !
  Hú… előre félek a válaszoktól …
  Most jöttem ki a moziból egy órája és nem a legjobb szájízzel . Mindenki mondta , hogy “hú , de jó volt ez a film , elmegyek még egyszer a jövőhéten is … ” és , hogy a legjobb SW film LONG TIME AGO … de szerintem ez a film a legjobbtól FAR FAR AWAY van … Sok minden tetszett , de (lehet nagyon voltak az elvárásaim) összességében olyan semmilyennek éreztem.

  Mielőtt valaki megszólna , nem , abszolút nem hiányoztak a jedik , ez az új , formabontó gondolat tetszett . A karakterek háttértörténetei is tetszettek , a dialógusok kontinuitása is rendben volt . Nagyon tetszett a sok cameo és az utalások az Új Reményre .

  A filmet igazából két részre tudnám osztani , az eleje és a vége úgy hatott rám , mintha két külön filmet néztem volna , az első részét olyannyira vontatottnak éreztem , hogy kis híján elaludtam , gonosz dolog ilyet mondani , de nem élveztem sokáig . Lord Vader és C3PO szinkronja a legkevesebb ami okot ad nemtetszésemnek . De a vége teljességgel felháborított , indokolatlannak tartom a szerelmi szálat , a lány akit majdnem végig hidegen hagy a lázadók ügye , szuper harcos , kvázi a lázadók egyike lesz belőle a jellem fejlődés után , de ez nem ad okot arra , hogy a végén “összejöjjön” a századosával . Szerintem jobb , ütősebb befejezés lett volna egy tisztelgés , pár elmorzsold könnycsepp , mint bajtársak minthogy romantikusan megfogja a kezét és átöleli , nem kellett volna romantikázni. Az eleinte kemény csaj a végére beleszeret a másik főszereplőbe ? Hol láttam én ezt már ? JA ! Mindenhol … Gondolom ez az amit a disney piszkált bele mint másik befejezés.

  Lényegesen jobb volt mint elődje , az Ébredő Erő , de én ugyanazt mondom mint J. J. 7. részénél : egynek elment ,volt már jobb , és rosszabb is .

  Kedvelés

 8. Vader jelenetén kívül abszolút feledhető darab ez is. Egyszerű akció film, unalmas karakterekkel (Donnie Yen kungfuja a legviccesebb, tökéletesen abszurd a sw-ban) kiszámítható cselekménnyel, hogy a végeredményről ne is beszéljünk. Betömtek egy rést, a hiányzó mozaik is a helyére került és ehhez hasonló közhelyek.. A látvány szuper mint mindig,de azt gondolom ez már nem külön erény, ez a minimum. No, de ez is csak egy vélemény, az enyém, a Disney bevétele pedig ismét rekordokat döntöget, szóval áldott karácsonyunk lesz. Jedik és Sithek nélkül teljesen középszerű az egész, ahogy a Skywalker érát is el kéne már engedni.

  Hogy valami pozitívumot is írjak:

  1. Galen Erso karaktere kicsit emlékeztetett az Old Republic időszakából Odile Vaikanra, aki az első Grand Moff lett az új birodalmi hadseregben. A hasonlóság onnan, hogy ő fektette le a sith birodalom modern technikai alapjait, jelentős hatása volt a sith társadalomra és a hadseregre.
  2. Vadert, még ha kicsit is, de nagyon jó volt látni ahogy lesújt 🙂

  Kedvelés

 9. IGEN!
  Így kell ezt csinálni! A VII. rész után nagyon megijedtem, hogy lebutítják a Star Wars filmeket valami fantáziátlan terméké, de azt kell, hogy mondjam a Zsivány Egyes jobb mint a I. II. III. rész. A VII.-et meg sem említem mert azt szívesen elfelejteném inkább, de nem is arról szeretnék írni hanem erről az izgalmas, lenyűgöző új részről. A Mad Max óta nem volt ilyen moziélményem.
  Amit kiemelnék mert nagyon tetszett: A történet következetes, végig vigyázz az eredeti sorozatra, hogy ne kerüljön ellentmondásba.
  Különösen tetszett, hogy kiderült a Halálcsillag elpusztítására alkalmas hiba nem a véletlen műve, mert az eddig sem volt túl hihető.És az, hogy a film végén szinte minden érintett meghal érthetővé teszi az eredeti Star Wars további történéseit (pl. hogy a lázadók elemzik a terveket és úgy találják meg a hibát). Ezzel ezt a csorbát kiköszörülték.
  A szereposztás remek. A főhősnő végre nőies és nem egy trampli mint a VII. részben volt. Diego Luna is messze jobb a VII. minden férfi karakterénél, hitelesen hozza a könyörtelen kém és katona szerepét.
  Ben Mendelsohn a törtető, ármánykodó igazgató szerepét látja el tökéletesen.
  K-2SO karaktere az eredeti trilógiából ismert robot forma, rengeteg jó poénnal gazdagítja a Zsivány Egyest.
  A film történetére nem lehet panasz. És a drámai vég egyenesen pazar.
  Ami nem tetszett: Nem sok minden jut eszembe de talán a bolygó felszínéről indított hiperugrás nem kellett volna. És engem Donnie Yen én vagyok az erős monologjai is idegesítettek kicsit, de ez már tényleg csak kötekedés.
  Köszönöm a mozi élményt, még több Star Wars filmet ezeknek a készítőknek.
  Valamint emlékezzünk Carrie Fisherre, legyen veled az Erő Lei Hercegnő. A gyermekkorom egy része veled hal.

  Kedvelés

 10. Végre sikerült megnéznem. Ami nagyon tetszett VÉGRE NEM VOLT JEDI BENNE már a csapból is a jedik folynak. Maga a story fényévekkel jobb volt az Ébredő Erőnél – ennek a csávónak kellett volna rendezni a VII. részt. Tényleg volt TARTALMA és star wars érzete a filmnek. Nekem is a bolygóról való hiperugrás tűnt fől hibaként. A végén nagyon tetszett a Darth Vaderes jelenet, bár a csávó kinlódását az ajtóban a tervekkel eléggé elnyújtották azt vártam egyből továbbadja őket és utána próbálja menteni a bőrét nem pedig fordítva.
  Ami a CGI-t illeti, bár csak sokkal fejlettebb volna és a Trawn trilógia megfilmesítésére használták volna.

  Kedvelés

  • Az is tetszett még, hogy ez a film – Az Ébredő erővel ellentétben – bemutatott valamit a Galaxisból.

   Ui.: A Tydirium fan filmet nem tudjátok véletlenül honnan lehetne letölteni?

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s