Zsivány Egyes: Coruscant, kettős ügynök és karbonitbomba

A rendező, Gareth Edwards és az első forgatókönyvíró, Gary Whitta után az ILM vezető kreatív munkatársa, az effekt-félisten, aki a film ötletével eredetileg előállt, John Knoll is megosztott az io9-nal két olyan alternatív befejezést, amikkel a szkript írásának korai szakaszaiban eljátszottak.

Coruscant

Az első változatban Jyn és Cassian (meg még ki tudja kicsoda) megszöknek a scarifi bázisról egy lázadó hajóval, és hiperugrásokkal próbálják lerázni Vader csillagrombolóját. A Nagyúr elől azonban nem olyan könnyű elszökni, és menet közben a hajójukat is súlyosan megsebzi.

És a végső ugrás után megpróbálnak eltűnni a Coruscant körüli forgalomban. A hatalmas hajófelhőben. Tízezernyi hajó jön-megy, ők pedig megpróbálnak elvegyülni, de nem sikerül nekik. Még egy órányi repülésre vannak a Coruscanttól, és a hajójuk is sérült.

Rájönnek, hogy nem fognak odaérni, így a terveket próbálják meg továbbadni valakinek.

Felfedezik, hogy Leia hajója éppen akkor szállt fel a Coruscantról, és az Alderaan felé tart a diplomáciai küldetése részeként. Tudják, hogy titokban a Lázadásnak dolgozik, így abban reménykedve, hogy Vader hajója nem érzékeli, megkezdik az adatok átsugárzását, megkockáztatva ezzel, hogy lebuktatják Leiát.

Vader természetesen átlát a szitán, és üldözőbe veszi a hercegnőt. Jynék pedig rájönnek, őket mindenképpen elfogják és megkínozzák, hogy elárulják a lázadók titkos bázisának helyét, így felrobbantják a hajót és önmagukat.
Ez a befejezés mindenképpen összhangban van Cassian első jelenetével, ahol egy informátort gyilkol meg hidegvérrel, hogy az ne beszélhessen a Birodalomnak. Azt a “problémát” is orvosolja, hogy a végső befejezésben Leia végig Raddus hajóján várakozott, így Vadernek nem igazán kellett nyomoznia, hogy kiderítse, hol vannak a tervrajzok, hiszen a saját szemével látta. Persze az egy kicsit deus ex machina (netán Erő ex machina), hogy Leia pooont ott van és pooont akkor, amikor kell.

A másik verzió is hasonlóan indul, de egy bizonyos szereplő egész előtörténetét megváltoztatja:

Aztán volt egy változat, ahol a Cassian karakter eredetileg kettős ügynök volt. A birodalmiak kéme volt, akit bejuttattak a lázadók közé. A küldetés során rájön, hogy a Halálcsillag valóban létezik, nem csupán propaganda. A Birodalom valóban megépítette és használni is akarja. És az egyetlen célja a népirtás. Ráébred, hogy rengeteg minden, amit mondtak neki hazugság, és a rossz oldalon állt. Átáll a lázadók oldalára, és kitalálja, hogy élhetné túl mindenki.

Cassian

Van egy karbonit-fagyasztóbombájuk a fedélzeten, és az Cassian terve, hogy mindenkit a légzsilipbe terel: “Felrobbantom ezt, és mind túlélitek.” Nagyjából Vader egyik lövéséhez időzíti azt, amikor felrobbantja a hajót és beindítja a bombát, mindenkit megfagyasztva ezzel. Vader hajóján nem érzékelnek életjelet, és mindenkit halottnak hisznek. Azt mondják: “Vajon hova küldték azokat az adatokat?” és elmennek. Így akartam kivonni a hőseinket a képből. Ezért nem jelennek meg az V. vagy VI. epizódban, csapdába estek a karbonitban.

Vajon így Cassian is túlélte volna?
Ez a karbonitbomba érdekes ötletnek tűnik, amit elképzelhető, hogy felhasználnak még.

Kinek hogy tetszettek volna ezek a befejezések?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s