A IX. epizód rendezőjének is búcsút intett a Lucasfilm

Elbizonytalanító hírre ébredhettek ma a rajongók: Colin Trevorrow, a IX. epizód rendezője és a Lucasfilm úgy döntöttek, szétválnak útjaik.

Colin Trevorrow

A szokásosnál is szűkszavúbb bejelentés teljes szövege így hangzik:

A Lucasfilm és Colin Trevorrow kölcsönös döntése alapján nem folytatják a közös munkát a IX. epizódon. Az film előkészítése során Colin csodálatos társ volt, azonban mindannyian arra következtetése jutottunk, hogy a projekttel kapcsolatos látomásaink különböznek. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, és hamarosan további információkat osztunk meg a filmmel kapcsolatban.


A forgatókönyvet eredetileg Trevorrow és régi írópartnere, Derek Connolly készítették, de Carrie Fisher halála miatt nehéz helyzetbe kerültek, hiszen Leia nagy szerepet kapott volna az epizódban. Úgy fest, nem sikerült megoldaniuk a helyzetet, hiszen a Lucasfilm augusztusban megbízta Jack Thorne dráma- és forgatókönyvírót (Hosszú út lefelé, Harry Potter és az elátkozott gyermek), hogy írja át a szkriptet.
A “kreatív különbségek” kifejezés egyre többször visszatérő látogató a Star Wars-filmekkel kapcsolatos hírekben, ugyanis pár hete a Han Solo-film rendezői jártak ugyanígy a forgatás alatt. Azért a mostani eset egy fokkal kevésbé aggasztó, hiszen még a forgatókönyv sem nyerte el végleges formáját.

Minden bizonnyal nem kell sokat várnunk az új rendező bejelentésére. A legtöbb forrás a trilógia korábbi rendezőit, Rian Johnsont és J.J. Abramst emlegeti befutóként. Ti kit látnátok szívesen a rendezői székben?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s