Könyves újdonságok: képregények, tie-inek, képeskönyvek és egy legenda

A magyarul megjelenő könyvekkel és képregényekkel foglalkozó legutóbbi írásunk óta szép számmal jelentettek be vagy meg új kiadásokat. Kezdjük a képregényekkel:

képregények

A Star Wars és a Darth Vader ongoing címek annak a rendje és módja szerint megérkeztek. A Star Wars kötetének címe Lázadó börtön, és onnan folytatja a történetet, ahol a Vader lezuhan véget ért:

Egy lázadó csapat úton van egy börtönbázis felé egy rendkívül fontos fogollyal. De balszerencséjükre nem ők az egyetlenek, akik a jutalomra áhítoznak… Továbbá megismerünk egy lázadó kémet, aki a Birodalom szívében dolgozik és egy halálosan veszedelmes küldetésre indul. Ezeken felül egy újabb, Obi-van Kenobi naplójából származó történetben bepillantást nyerünk a Jedi mester tatuini életébe. Owen Lars, a párafarmer befogadta ugyan a csecsemő Luke-ot, de nem akarja engedni, hogy Ben a fiú életének része legyen. Most pedig kiderül, hogy mi ennek az oka…

A kiadás keménykötésben, 148 oldalon jelenik meg, és a sorozat 15-19. számát foglalja magában az első különszámmal egyetemben. Most 20%-kal leértékelve rendelhető.
A Darth Vader új kötetének címe A shu-toruni háború:

A Shu-Torun lakói fellázadtak, és ezt a Birodalom semmiképpen sem tűrheti el. Darth Vadernek jut a feladat, hogy egy csapásmérő erőt vezessen a bolygó ellen és ezzel esélyt kap rá, hogy visszaférkőzzön a császár kegyeibe is. De vajon kik fognak Vader mellé állni a háborúban? Ismét bizonyítást nyer, hogy az ő oldalán harcolni sokkal bölcsebb, mint ellene fordulni. Ez az a lecke, amit a Shu-Torun ércbáróinak még meg kell tanulniuk…

Akárcsak az összes eddigi kiadás, ez is keménykötésben érkezik 124 oldalon, és tartalmazza a sorozat 16-19. számát és a különkiadást is. Jelenleg ez is 20% kedvezménnyel rendelhető.
Mindkét kiadás a napokban jelent meg. Természetesen kaphatóak együtt is.

Amint a fenti kötetek megjelentek, a folytatások is felkerültek az oldalra. A Star Warsé A Harbinger utolsó útja címet viseli, és a 20-25. számot tartalmazza:

Tegyünk egy sétát a sötét oldalon Kreel őrmesterrel és néhány elit rohamosztagossal a Harbinger csillagromboló fedélzetén! Egy szinte elpusztíthatatlan fegyver… Egyben a felkelők legújabb tervének fontos célpontja. Luke Skywalker, Han Solo és Leia hercegnő, akik sosem riadnak vissza a veszélytől, elhatározzák, hogy a Harbinger következő útja az utolsó lesz! Csakhogy Kreelt és alakulatát arra képezték ki, hogy leszámoljanak a felkelőkkel, méghozzá a lehető legkíméletlenebb módon. Kezdődjön a harc! Továbbá: Jabbának, a huttnak akad egy kis problémája, és felbéreli Black Krssantant, a vuki fejvadászt, hogy oldja meg az ügyet. Viszont, ehhez egy, a sivatagban élő, öreg remetének is lesz pár szava. Végül pedig, R2-D2-nek egyedül kell boldogulnia egy sürgős intézkedést igénylő helyzetben…

képregények

A Darth Vader folytatása, mely egyben a sorozat befejező kötete is, A játszmák vége címmel kerül kiadásra:

Darth Vader egy ideje már a saját titkos tervei megvalósításán dolgozik, de most elérkezett a végjáték ideje. Thanoth felügyelő megdöbbentő információkra bukkan, ám úgy tűnik, hogy Vader kiállta a mestere próbáit. A császár visszafogadja a kegyeibe, de így sem adja fel terveit. Mialatt a gyilkos droidok, Triplazéró és BT a pusztítás útját járva teljesítik a saját küldetésüket, a birodalmi szuper csillagromboló, az Executor is megsérül, de hamarosan ismét bevethető lesz. Eközben Vader több csatát vív Cylóval, a kibernetikus zsenivel, és ezek során önmagával is szembe kell néznie. Erő-látomásba veszve vívódik: vajon inkább gép-e már, vagy még mindig ember? Vissza tudja még küzdeni magát a szakadék pereméről, hogy bevégezze küldetését és a titkos machinációit?

A Star Wars november 29-én jelenik meg, a Darth Vader december 6-án, és mindkét kiadvány jelenleg 30%-kal olcsóbban érhető el. A két kötet együtt is rendelhető, mint rendesen, de egy überpakk formájában az összes eddigi, 9 darab kötet is beszerezhető.

A Legendák rajongóinak is örülhetnek, hiszen tovább folytatódik a pre-TCW klónháborús történetek megjelenése magyarul. David Sherman és Dan Cragg regénye, a Jedi próba október 11-én érkezik. Jelenleg még 30%-kal olcsóbban rendelhető.

regények

A kánon könyvek A lázadás hajnalával folytatódnak, melyben a fiatal Jyn Erso Saw Gerrerával eltöltött éveiről tudhatunk meg többet. Beth Revis könyve szeptember 18-án kerül megjelenésre.
A Battlefront II tie-in kötete, a Christie Golden által írt Inferno osztag is érkezik, méghozzá november 1-jén. Az előző Battlefront-regénnyel, az Alkony századdal együtt is megrendelhető.
Ez a két új megjelenés, melyeken külön-külön 30% engedmény van, együtt 40%-kal olcsóbban is beszerezhető.

képeskönyvek

A képeskönyvek és enciklopédiák piacán is számolhatunk újdonságokkal, ezúttal a Kolibri Kiadótól. Jövő hét közepén, október 4-én kerül a boltok polcaira a Bolygók és helyszínek, mely a jól megszokott képes útmutató-stílusban mutatja be az előzmény-trilógia, a klasszikus trilógia és Az ébredő Erő helyszíneit.
Az november 14-étől kapható Rohamosztagosok – A páncél mögött pedig minden 501-es Légió-tag kedvence lesz:

A Star Wars: Rohamosztagosok az első olyan könyv, amely mélységeiben tárgyalja ezeknek a híres katonáknak a történetét és a létrehozásuk körülményeit. Kövesd nyomon a rohamosztagosok megtervezését és megalkotását az eredeti trilógiától kezdve a rajzfilmeken, képregényeken, regényeken és a piacon fellelhető kísérőárukon keresztül! Tudd meg, miként fonódott össze alakjuk a Star Wars iránti rajongással, és hogyan alakult ki motivikus, központi szerepük.
Ez a fényképekkel, illusztrációkkal, storyboard részletekkel és művészi alkotásokkal teli könyv kivehető részeket is tartalmaz: a benne található koncepciórajznak, képregénycsíknak és egyéb ajándékoknak ott a helyük minden Star Wars-rajongónál.

Ti melyiket várjátok a legjobban? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s