Elhunyt Peter Mayhew, kollégái így emlékeznek róla

Peter Mayhew, Csubakka eredeti megformálója április 30-án, 74 évesen elhunyt texasi otthonában, a családja körében. A szó szerinti színészóriás, aki fénykorában elérte a 218 cm-es magasságot, az Egy új reményben, A Birodalom visszavágban, A Jedi visszatérben és A Sith-ek bosszújában egymaga játszotta mindenki kedvenc vukiját, míg a 2015-ös Az ébredő Erőben a finn ex-kosarassal, Joonas Suotamóval megosztva viselte a jelmezt.

Peter Mayhew

Mayhew-nak voltak egészségügyi problémái a múltban; néhány éve a térdeit műtötték, hogy újra járni tudjon, tavaly nyáron pedig a gerincét operálták.

Harrison Ford így reagált kollégája halálhírére:

Peter Mayhew kedves és gyengéd ember volt nagy büszkeséggel és nemes jellemmel. Személyiségének ezen jegyeit, no meg a gyors észjárását és kecsességét, Csubakka megformálásakor mind felhasználta. A kamerák előtt partnerek, az életben barátok voltunk több mint 30 éven át, és én szerettem őt. A lelkét fektette a szerepébe, és rengeteg örömöt hozott a Csillagok háborúja közönségének.

Az együtt készített filmek sikerének fontos része volt Csubakka karaktere. Tudta, hogy milyen fontosak a rajongók, és szerette őket. Én, és még többmilliónyian, sosem felejtjük el őt és azt, amit adott. Részvétem küldöm drága feleségének, Angie-nek és a gyerekeknek. Nyugodj békében, drága barátom…

Mark Hamill a Twitteren emlékezett meg Mayhew-ról:

Ő volt a leggyengédebb óriás. Egy nagy ember még annál is nagyobb szívvel, aki mindig képes volt mosolyt csalni az arcomra. Hűséges barátom volt, akit nagyon szerettem. Hálás vagyok a közös emlékekért és már attól jobb emberré váltam, hogy ismerhettem. Köszi, Pete!

Suotamo, aki Az utolsó Jedikben, a Solóban és a Skywalker korában már Mayhew nélkül játszotta Csubakkát, ezt írta:

Peter, mikor dublőrként Az ébredő Erő stábjához csatlakoztam, melegen fogadott, és ez nagyon sokat jelentett nekem. Ritka az olyan úriember, mint ő volt. Egy jószívű legenda volt, nekem pedig hiányozni fog.
Az öröksége továbbél, és a lélek, mellyel a karaktert felruházta, mikor először magára öltötte a jelmezt, sosem merül feledésbe.

Az Erő legyen vele!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s