Abrams a Star Wars-ról és a Star Trekről

Az Empire az új Star Trek film ürügyén találkozott J.J. Abrams-szel. A rendező köztudottan nagy Star Wars fan, és arra a kérdésre, hogy hogyan közelíti majd meg az új epizódot a Star Trek filmek után, ezt felelte:

Nem tudom, mert még csak most kezdünk bele. Ez egy nagyszerű kérdés, amire remélem jó választ tudok majd adni, amint rájövök. Jelenleg végtelen sok kérdés és nagyon kevés válasz létezik. Számomra mégsem olyan különböző a kettő [SW és ST]. Bár nagyon különböző helyekről jutottam hozzájuk, a közös pont az, hogy mindkettőről azt gondolom: “Ó, ez nagyon izgalmas!” Annak ellenére, hogy sosem voltam Star Trek fan, úgy éreztem, létezik egy olyan változat, amelyik érdekelne, amire azt mondanám, hogy klassz, ami helyesnek tűnik, amit szívesen megnéznék.

Hogyan jutunk a végére? Milyen döntéseket kell meghoznunk? Ki lesz majd benne? – tudtam, hogy ezekre mind választ kell majd találnunk, azonban az egész alapja az a leírhatatlan, zsigeri vágy volt, melyet az iránt éreztem, ami lehet belőle. Nagyon hasonló érzésem van a Star Wars-szal kapcsolatban is. Úgy érzem, tudom, mit szeretnék látni, hogy mire éhezem, és ez egy nagyon izgalmas kiindulási pont. A filmek, a világok nem is lehetnének különbözőbbek, de osztoznak azon az érzésen, hogy valami elképesztő rejlik bennük.


Arról, hogy miért mondta vissza elsőre a rendezést:

Az első reakcióm az volt, hogy még csak fontolóra sem vehetem, hiszen a Star Trek mozi közepén tartok. Aztán telt-múlt az idő, és ahogy tovább dolgoztam a filmen, olyan szakaszhoz értem, ahol a nehezén már nagyrészt túl voltam. Szóval, mikor találkoztam Kathy Kennedy-vel és elkezdtünk tárgyalni róla, végre tényleg komolyan vehettem a dolgot. Katie-nek, a feleségemnek, azt mondtam: “Nagyon érdekeset beszélgettem Kathy-vel.” Így indult a dolog.

Steven Spielberg részvételéről:

Úgy mondanám, hogy Steven nagyon biztatott. Vicces, mert annak idején beszéltem neki a dologról, és kiderült, hogy ő végig tudott minderől.

Szerintetek a film javára szolgál majd, hogy rajongó, vagy éppen ellenkezőleg?

4 thoughts on “Abrams a Star Wars-ról és a Star Trekről

 1. Inkább az érdekelne, hogy Abrams milyen típusú rajongó? Olyan, aki megveti az EU-t és csak a mozgóképes alkotásokat ismeri? Vagy az, aki szereti az EU-t és szeretné figyelembe is venni?

  Kedvelés

 2. Darth Revan9: Szerintem az első. Azt nem hinném, hogy megveti a könyveket, de nem is nézem ki belőle, hogy sokat olvasott volna közülük. Véleményem szerint úgy érti a rajongóságot, hogy ezeken a filmeken nőtt fel, és nagyon szereti őket. Többet nem látnék bele.
  Az, hogy az EU mennyire lesz része az új filmeknek, amúgy sem hinném, hogy tőle függene…

  Kedvelés

 3. Nekem az az egy Star Trek film tetszik, amit Abrams rendezett. Sajnos idő és lehetőség hiányában én is kevésbé (azért nem annyira) ismerem az EU-t, de az eddigi munkássága alapján nagyon bizakodó vagyok. Ő az az ember, aki a látvány mellett nagy hangsúlyt fektet a történetre is, remélem nem csalódunk.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s