A Ren Lovagjai, avagy kicsoda Kylo Ren

Az Entertainment Weekly az exkluzív képek közlésén túl Az ébredő Erő alkotóival készített exkluzív interjúrészleteket is lehozott rövid cikkek formájában. Ezen cikkek feldolgozását azzal kezdjük, melyben Kylo Renről, az Adam Driver alakította gonosztevőről esik szó.

Kylo Ren

J.J. Abrams, a író-rendező Kylo maszkjáról:

A film választ ad a maszk eredetére, de a dizájn alapvetően a Vader-maszkra tett utalás. Ren nagyon is tisztában van azzal, ami korábban történt, és ez fontos részét is képezi a filmnek.

A cikk egyébként “Vader megszállottként” emlegeti Kylót. Ismerős?

A sok vitát kiváltó kardjáról:

A fénykardot ő maga építette. A fegyver legalább annyira veszélyes, vad és csiszolatlan, mint ő.

Ez igazolja a korábbi pletykát, miszerint a fénykard pengéje azért tűnik olyan instabilnak, mert egy “amatőr” építette. Az a szóbeszéd viszont megcáfolódni látszik, miszerint egy ősi kardról van szó.

A személyiségéről:

Tudjátok, a legjobb a történetmesélésben, és kétség kívül a legjobb a Star Warsban is, az, amikor az átlagembernek kell kiállnia valamiért. És szerintem az teszi Rent ennyire különlegessé, hogy mikor találkozunk vele még nem olyan kiforrott, mint Darth Vader.

Nem a tipikus bajuszpödrő gonosz. Ren egy kicsit komplexebb annál, és nagy öröm volt Adam Driverrel dolgozni a karakteren, mert igazán mélyen és elismerésre méltóan adta át magát neki.

Kylo Ren

A forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan is méltatja Rent:

Mostanra négy Star Wars filmet írtam, és egyszer sem volt még Adaméhez fogható karakter. Szerintem valami egészen újat fogtok látni a franchise-ban.

Na, és most a legérdekesebb részhez, mellyel Abrams egy igen váratlan dolgot fed fel a karakterről:

Akkor kapta a Kylo Ren nevet, mikor csatlakozott a Ren Lovagjai [Knights of Ren] nevű csoporthoz.

Hűha. Szóval Kylo nem a megszokott értelemben vett Sith. Ez a “Darth” előtag hiányát is magyarázza. Ő nem Darth Kylo, ő Kylo Ren.
Az Indie Revolver elővett néhány koncepciós rajzot, amin vagy Kylo különböző változatai szerepelnek, vagy más Ren lovagok. datetime=”2015-08-15T11:24:39+00:00″>A rajzok egyébként nagyon hasonlítanak azokra az inkvizítorokra, melyeket a Lázadók második évadában ismerünk majd meg.
Az én teóriám: Mi van, ha az Uralkodó halála után az inkvizítorok (esetleg egy Ren nevű tag vezetésével) megalapítják a saját rendjüket, és továbbviszik a Sith hagyományokat, de csak amolyan helytartóként. Ezután támad fel (esetleg támasztják fel) Snoke-ot (Andy Serkis), aki egy régi Sith Nagyurat játszik (ezt csak én feltételezem). Ezt az elméletet támogatja az a korábbi pletyka is, melyben a Jedivadászokról (vagy esetenként konkrétan inkvizítorokról) volt szó. Ti mit gondoltok?

Legközelebb a Han Solo spin-offról olvashattok az EW cikkeit feldolgozó sorozatunkban. 🙂

5 thoughts on “A Ren Lovagjai, avagy kicsoda Kylo Ren

  1. Nem tudom már melyik könyvben, de szó van olyan Sith fénykardról, amiből szándékosan kihagytak valamit (azt hiszem egy fókuszálót). Ennek az a lényege, hogy amikor két fénykard összecsap, leváljanak róla energiacsíkok/szikrák, amik megsebzik és megzavarják az ellenséget, de ugyanúgy sebezhetik a kard gazdáját is. A legbrutálisabb Sithek fegyvere volt, akik nem törődtek saját sérüléseikkel, csak az ellenségeik elpusztítására koncentráltak. Engem Ren fegyvere erre emlékeztet.

    Kedvelés

  2. Tévedtem, a hibásan elkészített mesterséges kristály(a sithek mesterségest, a jedik természetest használtak) az ok. A felsoroltakon felül erősebb is lesz a penge tőle, de random kikapcsolhat a fénykard.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s