Tények és pletykák a Star Wars-filmek és sorozatok jövőjéről

Nagyon izgalmas híreket hoztunk a Star Wars jövőjével kapcsolatban, azonban a legtöbb dolog még nem hivatalos, úgyhogy ne éljük bele magunkat túlságosan!

Timeline

Először is tudjuk le azt, ami megbízható forrásból származik! Bob Iger, a Disney feje nagyjából egy hete beszélt a Solo-filmről, Carrie Fisherről és a jövőről:

Nem változtatunk [a VIII. epizódon]. [Carrie Fisher] játéka, amivel nagyon elégedettek vagyunk, marad, ahogy van.

Újabb másfél évtizednyi Star Wars történeten gondolkozunk.

Tehát Az utolsó Jedik nem változik Fisher halála miatt. Kérdés, hogy mit kezdenek majd a IX. epizóddal. Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Disney abban a filmben sem szándékozik CGI karakterként visszahozni Leiát.

Akkor most a pletykák ingoványos, ám annál izgalmasabb terepére lépünk. Az SWNN bennfentes informátora először is a filmek előkészítésének folyamatába avat be minket:

A kreatív folyamat a különböző platformokon nagyon folyékony. A legtöbb cím, amikről mostanában tárgyalnak, szimplán csak koncepció szintjén létezik, és nem kapcsolódik hozzá művész vagy stáb. Ez az antológia-filmekre igaz, a szaga-filmek fejlesztési folyamata sokkal kötöttebb.

Általában egy konceptrajz és egy elnagyolt vázlat készül a sztoriról mielőtt előállnának az ötlettel. A Lucasfilm igazgatója, Kathleen Kennedy meghallgatja, majd rögtön ezután megtárgyalja azt a Story Grouppal. Ha mindenki szereti az ötletet, akkor a Lucasfilm és a Walt Disney Company bizonyos emberein is átfut, aztán, ha mindenki jó ötletnek tartja, a projekt fejlesztése hivatalosan is elkezdődik. Az, hogy egy film hivatalosan készülőben van, nem jelenti feltétlenül, hogy már sok munka lenne benne.
Ha egy ötlet nem sikeres, vagy a projektet beszüntetik, esetleg más médiumra helyezik, a belefektetett munka nem vész kárba, csak átküldik a Lucasfilm más részlegeire újrafejlesztés céljából.

Arról, hogy miért is nem kapunk sűrűbben információt arról, hogy milyen filmek várhatók:

A Lucasfilm nem jelenti be, hogy pontosan milyen filmen is dolgoznak, egészen addig, amíg nem 100%-ig biztosak benne, mit is kezdenek az ötlettel.

Tehát jelenleg annyit tudunk, hogy idén érkezik Az utolsó Jedik, 2018-ban a Han Solo-film, 2019-ben pedig a IX. epizód. Arról eddig nem kaptunk hivatalos infót, hogy milyen spin-offot terveznek 2020-ra, de a legtöbben a parkolópályára tett Boba Fett-filmre számítanak. A forrás azonban mást jósol.

Kenobi

Kathleen Kennedynek és a Lucasfilmnek határozott szándékában áll készíteni egy Obi-Wan-filmet, ami A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódna Ewan McGregorral a főszerepben.

A Kenobi-mozi ötlete évek óta a levegőben kering (olvashattatok róla itt, itt és itt), és McGregor is többször kijelentette, hogy érdekelné a dolog, mégsem tűnt úgy, hogy a Lucasfilm tett volna lépéseket a film elkészítése érdekében. A forrás szerint azért volt ez így, mert előbb tisztázni akarták, hogy a folytatás trilógia milyen formában akarja, vagy akarja-e egyáltalán használni Obi-Want.
A korábbi pletykák szerint akár egy trilógiát is kaphatunk. Erről is van mondanivalója a informátornak:

Szeretném kihangsúlyozni, hogy egy filmről van szó, nem trilógiáról.

Lehet, hogy a hivatalos megerősítés sincs már messzire:

Az orlandói Celebration [április 13-16.] egyik nagy meglepetése lehet egy Obi-Wan-film bejelentése. Ezt a lehetőséget néhány az eseményre készült (promó)anyag megléte is alátámasztja.

A forrás szerint Gareth Edwards, a Zsivány Egyes rendezője visszatérhet a Lucasfilmhez a jövőben. Hogy ehhez a projekthez vagy másikhoz, nem tiszta.
Tehát a 2020-ban érkező film Obi-Wanról szólna. Akkor mit kapunk 2021-ben?

Boba Fett

Biztosíthatok mindenkit, a Boba Fett-film nem halott. Amennyire meg tudom ítélni, nem eredetsztori lesz. Nem szigorúan vett Boba Fett-film, hanem inkább fejvadászokból álló többszereplős kaland. Úgy hangzik, Fett csak egy fontos összetevője a filmnek, nem a főszereplője.

A film eredetileg jövőre érkezett volna Josh Trank rendezésében, de Trank állítólagos idegösszeomlása miatt A fantasztikus négyes forgatásán, és az ebből származó konfliktusa miatt Simon Kinberggel, vissza kellett lépnie, a filmet pedig elhalasztották. Kinberg a X-Men-filmek mellett a különböző Star Wars-projektekben is írói, produceri szerepeket vállalt az elmúlt években, így valószínűleg Trank sorsában is döntő volt a szava.

A projekt tulajdonképpen az eredeti ötletet használja, azt, amit Trank rendezett volna meg. Még a forgatókönyv sem volt készen, amikor Tranknek beszélnie kellett volna a filmről az anaheimi Celebrationön. A projekt azóta további fejlesztésen esett át Kinberg jóvoltából.

Daniel Logan, aki Boba Fettet alakította A klónok támadásában és A klónok háborújában, a film esetleges forgatásakor 32-33 éves lesz, azaz éppen a jó korban egy klasszikus trilógia idején játszódó filmhez. A korábbi pletykákról itt olvashattok.
Hmmm…egy többszereplős film Boba Fettel, Bosskkal, Cad Bane-nel… nem hangzik rosszul, igaz?

Nincs vége azonban a dolgoknak, a Lucasfilm tervez egy harmadik spin-offot is:

Han&Leia

Ez a Star Wars-projekt a tiniket [young adults] célozza majd meg, és szerelmi szállal operál. A történet egy tragédia… a szerelmi része pedig leginkább a Han-Leia románcra hasonlít A Birodalom visszavágból.

Ez az ötlet minden bizonnyal sok rajongót kétkedéssel tölt el, de még semmi sem hivatalos, és ha ki is tartanak az ötlet mellett, akkor sem valószínű, hogy Alkonyatra vennék a figurát. 😀
A forrás szerint ez lehet a beugrási pont egy női rendező számára, azonban nem világos, hogy miért éppen EZ a film…csak mert van benne romantika? Nem valószínű, hogy Kathleen Kennedy így gondolkozik.
A forrás egyébként azt is tudni véli, hogy a hasonló történettel és hangulattal rendelkező, Elveszett csillagok című regénynek nincs köze a filmhez.

Mellesleg Han Solo-film stílusáról is mesél:

A filmben állítólag lesz egy kis képregényes/ponyvaregényes hangulat is.

A három spin-off után olyan dolog következne, amire nem sokan számítanának:

Úgy tűnik, szünetet is tervbe vettek a Star Wars-filmek számára. Ez a terv pár évvel a folytatás trilógia után lépne életbe.

Az egyik ok:

A következő években egyre nagyobb hangsúlyt kapna a Star Wars televíziós vonatkozása. Az új sorozat(ok) sokkal jobban szinkronban lennének a meglévő történetekkel, és nem csak a “lyukakat töltik be”, mint A klónok háborúja vagy a Lázadók.

Nem világos, de valószínűleg úgy érti, hogy ugyanabban a korban játszódnának a sorozatok, mint az aktuális filmek.
Azt tudjuk, hogy Dave Filonit azért léptették elő az animációs részleg vezetőjévé, mert már jó ideje készülőben van egy másik animációs sorozat is. Elképzelhető, hogy az élőszereplős sorozat is beindulhat végre?

A szünet további okai:

A Lucasfilm szándékosan ki akarja éheztetni a mozipiacot a Star Warsra. Az fensőbb hatalmak biztosítani akarják, hogy kicsit sem un rá a közönség ezekre a filmekre.

Mivel a Star Wars nemzedékeken átívelő dolog, lesz egy kis kihagyás a folytatás trilógia és az új trilógia érkezése között.

Ugyanis igen, tervben van természetesen a következő Skywalker-trilógia is. 🙂

Nos, kinek hogy tetszene, ha így alakulna az elkövetkező néhány év?

2 thoughts on “Tények és pletykák a Star Wars-filmek és sorozatok jövőjéről

  1. Érdekes ez a sok pletyó, ha akár 10-20%-a igaz akkor is.
    Az új-új-legújabb trilógia meg mi egyéb lehetne, mint az eredeti Lukács-evangélium újra eladva Facebook-Twitter-Insta újrahasznosított XXI. századi burkuni verzióban.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s