Rendező nélkül maradt a Han Solo-film!

Han Solo

Tegnap érkezett a hír, miszerint Phil Lord és Christopher Miller rendezők nem dolgoznak tovább a készülő Han Solo-filmen! A hivatalos oldalon közzétett bejegyzést két rövid idézet kísérte. Az egyik Kathleen Kennedytől, a Lucasfilm vezetőjétől:

Phil Lord és Christopher Miller tehetséges filmkészítők, akik hihetetlen szereplőgárdát és stábot állítottak össze, de világossá vált, hogy különbözőképpen álmodtuk meg a filmet, ezért úgy döntöttünk, elválnak útjaink. Az új rendezőt hamarosan bejelentjük.

A másik a rendezőktől:

Sajnálatos módon, a mi elképzeléseink és munkamenetünk nem egyeztek a partnereinkével ezen a projekten. Általában nem rajongunk a “kreatív különbségek” kifejezésért, de ez esetben megállja a helyét ez a klisé. Igazán büszkék vagyunk a lenyűgöző és világszínvonalú munkára, amit a színészek és a stáb nyújtott.


Lord & Miller

Nem sokat késlekedett ezután a THR, akik állítólagos belső informátoroktól további információkhoz jutottak a témában. Ezek szerint főleg Lawrence Kasdan került összetűzésbe a rendezőkkel. Kasdan aki a fiával együtt írta a forgatókönyvet, olyan szkripteken dolgozott korábban, mint A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér, Az ébredő Erő és az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói, hogy csak párat említsünk.

[A rendezők] humorérzéke és rögtönzésen alapuló stílusa nem passzolt Kasdan szigorú ragaszkodásával az írott szóhoz. […] A súrlódás szinte egyből érezhető volt, ahogy a forgatás kezdetét vette februárban, de a rendezők bíztak benne, hogy majd túljutnak rajta. Kennedy, a producer és a Lucasfilm feje úgy döntött, hogy régi kollégája mögé áll, aki sokat alakított Solo figuráján A Birodalom visszavágban és A Jedi visszatérben, és akinek határozott elképzelése volt a film hangvételét illetőleg. A rendezőpáros továbbá azt érezte, hogy Allison Shearmur producer támogatását sem élvezik, aki a Lucasfilm képviselője a londoni forgatáson.

A forrás szerint nem csak a rendezési stílusukkal volt probléma, de Solo figurájának lényegét sem értették:

Az embereknek meg kell érteniük, hogy Han Solo nem vígjátéki személyiség. Ő szarkasztikus, önző.

Kasdan & Kennedy

A Deadline már tudni is véli a listát, amiből kikerülhet az új rendező. A nevek a következők: Ron Howard (Apollo-13, Egy csodálatos elme, A Da-Vinci kód), Joe Johnston (Rocketeer, Jumanji, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló), Lawrence Kasdan (Silverado, Wyatt Earp, Álomcsapda).
Mindhárom rendezőnek van múltja a Lucasfilmmel vagy Kennedyvel. Ron Howard az 1988-as Willow-t rendezte, mely George Lucas történetén alapszik, Joe Johnston pedig különböző művészeti részlegeken dolgozott az Indiana Jones és a végzet templomán és a klasszikus trilógián. Többek között Johnston alkotta Boba Fett páncéljának kinézetét is, ami miatt régóta lobbizik már egy Fett-film elkészítéséért is. Ezen felül rendezett még egy epizód Az ifjú Indiana Jones kalandjait is, illetve Kennedyvel együtt próbálták megmenteni a részben forgatókönyv és pénz nélkül készülő Jurassic Park III-at. Kasdan kapcsolatát pedig felesleges is firtatnunk, és annak ellenére is, hogy az ő rendezői képességei a legkevésbé meggyőzőek, talán ő lenne a legjobb választás, hiszen a kezdetektől köze van a projekthez.

Hírek szerint már csak három hét van (vagy inkább lett volna) hátra az elsődleges forgatásból, de ha ilyen jelentős volt a nézeteltérés, és még mindig nem írt alá az új rendező, nem elképzelhetetlen, hogy megcsúsznak kicsit. A Lucasfilm ennek ellenére tartja magát ahhoz, hogy 2018 májusában bemutatják a filmet.
Mit szóltok? Aggódtok? Szerintetek ki lenne a legmegfelelőbb ember, hogy befejezze a munkát?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s