“Ha felkérnének, nem mondanék nemet” – Interjú Billy Dee Williamsszel

Billy Dee Williams

Billy Dee Williams két hete a hollywoodi színészek által frekventáltan látogatott étteremben, a Los Angeles-i Little Dom’s-ban találkozott Donald Gloverrel, aki a készülő Han Solo filmben Lando Calrissian fiatal énjét alakítja. Az alkalomról fotó is készült:

//platform.twitter.com/widgets.js

Ezt követően a THR ült le pár perc erejéig a 79 éves színésszel, hogy a témában kikérdezze:

Nemrég együtt vacsorázott Donald Gloverrel. Miről beszélgettek?

Azt kell mondjam, Donald elbűvölő fiatalember. Nagyon kellemes vacsorát költöttünk el, sokáig társalogtunk, és jól éreztük magunkat. Voltak kérdései Landóval kapcsolatban. Gondolom, azt tette, amit a színész ilyenkor tesz: információt gyűjt, és kitalálja, merre vigye tovább a figurát. Szóval csak ültünk és beszélgettünk, én pedig semmit sem erőltettem rá a témában. Megvannak a saját ötletei, feltételezem. Sőt, tudom, hogy megvannak a saját ötletei. Ő egy nagyon tehetséges fiatalember. A zenéjébe is belehallgattam kicsit [Childish Gambino, Glover zenei alteregója], és igen jónak találtam.

Milyen ötleteket tárt Ön elé?

Semmi konkrétat. Szerintem csak látni akart, találkozni velem. Meg akart ismerni egy kicsit, elképzelhetően azzal a céllal, hogy ezt valahogyan felhasználja a figura fejlesztésénél.

Nemrég azt mondta, hogy ő nem annyira “menő”, mint Ön. Adott neki támpontokat, hogyan legyen menő?

Hát, senki se olyan menő, mint én. (Nevet.) Nem lesz egyszerű feladat. Nem, csak viccelek. Donald igen eklektikus, ami, úgy vélem, nagyon fontos, főleg Lando figurájához. A művészethez való viszonyában hatványozottan igaz ez Donaldra. A beszélgetésünkből azt szűrtem le, hogy ő egy világi ember.

Ön azt is említette a közelmúltban, hogy a Star Wars producereinek békén kellene hagyniuk Lando figuráját. Változott a véleménye a beszélgetésük után?

Nem is tudom. Az egész azért lehet, mert annyira azonosulok Landóval. Úgy értem, Lando az életem jelentős része volt az elmúlt több mint 30 évben. Akárhányszor ellátogatok egy rajongói találkozóra vagy ilyesmire, bár az emberek ismerik az összes többi munkámat is, Lando mindig előtérbe kerül. Csak sosem gondoltam rá, hogy más legyen Lando. Magamat látom Landóként.

Nehéz búcsút inteni egy karakternek, vagy látni, ahogy Ön után további életet él?

Hát, egyszer csak kellett történnie valami másnak is vele. De nem mondok búcsút neki. Még mindig szerves része az életemnek. Én hoztam létre a figurát.

Látta valamelyik új Star Wars filmet, ami mostanában jött ki?

Láttam Az ébredő Erőt, és nagyon jó volt. Igazán élveztem, elejétől a végéig.

Elképzelhető esetleg egy cameoszerep az Ön számára a most készülő Han Solo spin-off filmben?

Nem tudom. Attól függ, felkérnek-e. Nem bánnám a dolgot.

Szívesen vállalná?

Ha felkérnének, nem mondanék nemet.

Beszélt Harrison Forddal, hogy mit gondol arról, hogy más játssza el az ő karakterét?

Igen, ez arról szól majd, hogyan alakul ki a kapcsolatunk és az Ezeréves Sólyom körüli galiba. Nem beszéltem vele, túl elfoglalt.

Bár rengeteg rajongó reménykedik, hogy Lando Calrissian feltűnik a The Last Jedi-ban (esetleg Han Solo temetésén?), de ez az interjú nem azt az érzetet kelti, hogy így lesz. Vajon mire vár a Lucasfilm? Promóciós szempontból sem lenne rossz húzás a Han Solo-film előtt visszahozni a figurát a köztudatba.

Ti Billy Dee Williams visszatérésére vagy a Donald Glover által megformált fiatal Landóra vagytok inkább kíváncsiak?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s